Rhoon wilde niet meewerken aan een feestje aan de Rijksstraatweg, de thuisbasis van Nieuwenhoorn, die aftellen naar het kampioenschap. In de slotfase werd een 1-2 achterstand tegen Botlek omgebogen naar een 3-2 voorsprong en moet Nieuwenhoorn nu afwachten of het over twee weken in de uitwedstrijd tegen Vlotbrug met de bolderkar naar huis kan.

 

Een wedstrijd laten lopen om het kampioenschap thuis te vieren is voor Nieuwenhoorn niet aan de orde omdat de aanstaande kampioen twee keer achter elkaar een uitwedstrijd heeft. Eerst Vlotbrug en vervolgens Poortugaal. Ja, en dan is bij Vlotbrug, ook spelend in Hellevoetsluis, de weg naar huis het kortste dus zal het over twee weken wel gaan gebeuren, daar kan de ploeg van Ton Larssen, trainer van Vlotbrug, niet zo heel veel aan veranderen (met het gevaar dat Ton Larsen het deze week niet met ons eens is). Rhoon zal tegen Bernisse geen punten verspelen. Volgens Rozenburg doelman Stephan van Asperen is Nieuwenhoorn de ploeg er niet naar om niet altijd te willen winnen. En dan Rozenburg, doelman Stephan van Asperen zat op de tribune. In de wedstrijd tegen Rhoon een knie blessure opgelopen. Vanaf de tribune heeft de doelman zijn ploeg aan het werk gezien.

Stephan van Asperen: "We kunnen nu alleen nog maar voor alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toedraagt, wedstrijden winnen"                           

"Wat een dramatisch slechte wedstrijd. Het was zwaar onder de maat, ik heb er niet één gezien die in de wedstrijd zat. Zelfs Dave (Zaal red.) kon het niet corrigeren. Slivio ( Spiessens red.) pakte nog wel een paar aardige ballen maar over het algemeen was het bedroevend. En voor de duidelijkheid als ik in doel had gestaan hadden we ook verloren. Er was gewoon geen houden aan zaterdag. We speelde achterin te veel op één lijn en daar hebben we op dit moment de ploeg niet naar. Ik ben meer voor rugdekking. Ja, na zo'n wedstrijd is het seizoen natuurlijk wel een beetje over. We moeten nu gewoon, in hoeverre dat gewoon is, nog zes keer winnen voor alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toedraagt. Als je zo speelt is het seizoen klaar. Natuurlijk wil ik altijd winnen en zo hoog mogelijk eindigen, laat dat duidelijk zijn. Heeft ook te maken met het hele gedoe rond de winterstop, gezeur over trainers, technische commissie en een aantal spelers, dat laat zijn sporen na. Geen excuus, want dan mag je nog niet zo'n wedstrijd neerzetten. Maar het was tot nu toe een seizoen met veel ups en downs, we hebben best veel leuke wedstrijden gespeeld maar het gebeuren er omheen was niet bevorderlijk. Maar zaterdag was een collectieve offday, daar zijn geen excuses voor. Het was nog slechter dan slecht."  

De wedstrijden door het oog van de doelman

HBSS - Zestienhoven 2-1. "HBSS wil voor de nacompetitie gaan, dat is wel duidelijk. Die ploeg wil niet degraderen. Komen niet onder de nacompetitie uit maar willen er zeker niet direct uit, en een kansje behouden" Nieuwenhoorn - Rockanje 4-1. "Nieuwenhoorn weer een zakelijke overwinning. Dit weekend geen kampioen geworden dus op naar de volgende wedstrijd tegen Vlotbrug. Dat is ook maar een paar honderd meter terug naar de Rijksstraatweg. Bijna een thuiswedstrijd." Pernis - RHS 0-1. "RHS is wel erg wisselvalig. Maar op zich niet zo gek dat ze van Pernis winnen. Pernis is te bestrijden, allemaal het zelfde type spelers." Poortugaal - Bernisse 3-1. "Deze wedstrijd ging om het direct degraderen of kansen op de nacompetitie. Ja, als Bernisse ook niet van Poortugaal wint, zo'n beetje de laatste kans om het gaatje te dichten. Het gaatje naar Poortugaal (nacompetitieplaats red.) is nu 7 punten. Dat gaat Bernisse niet meer goed maken. Dat Bernisse er direct uit gaat vertel ik al langer." Rhoon - Botlek 3-2. "Rhoon wat gelukkig aan de winst gekomen. In de laatste minuut een eigendoelpunt van Botlek. Maar knap als je niet opgeeft. Rhoon staat nu wat steviger op plaats twee en hebben al een periode dat is dus weer gunstig voor de rekenaars die zich nog kansen toedichten." Vlotbrug - Victoria'04 0-2. "Victoria vind ik gewoon een goed team. Victoria verdedigde de voorsprong uit de eerste helft goed heb ik begrepen. Geen idee waar die wisselvalligheid bij Victoria vandaan komt. Die ploeg staat te laag."  

Naar de stand kijken wilde de doelman van Rozenburg niet echt. "We moeten er van maken wat er nog van te maken is. Als net als zaterdag de vleugspelers er wel langskomen maar er staat niemand om het af te maken heb je daar niet zoveel aan. We hebben geen spits die er 20 inlegt, alhoewel Lennart er zaterdag niet bij was (geschorst red.) de laatste tijd goed op dreef is. Als ik naar sommige spelers kijk schieten ze op de training het licht uit mijn ogen en dat zie ik in de wedstrijden niet terug. We moeten voor de club en de supporters nog een paar leuke wedstrijden neerzetten."

 

Foto: Johnny Triel profiteerde, bij de eerste treffer, van de ruimte tussen de laatste linie en de keeper.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 6th. .