Nieuwenhoorn is de eerste kampioen van het district West 2. En eigenlijk heeft het nog lang geduurd voor de ploeg van Steef Buijs. Verlies tegen Botlek kan dan wel een keertje maar de gelijke spelen tegen Zestienhoven en Bernisse horen in het rijtje eigenlijk niet thuis. Nu de kampioen bekend is staat er officieel nog een vervangende titel op het spel. De hoogste in de rangschikking die nog geen periode heeft gaat er mee vandoor. Volgens doelman Stephan van Asperen van Rozenburg kan Victoria wel eens aanspraak maken op die prijs. Dan blijft de 3e periode over er daar tipt Van Asperen misschien toch opvallend Pernis.

 

Het gelijke spel van HBSS in de uitwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, 1-1, was misschien wel de verrassing van deze competitie ronde. In Schiedam doen ze er alles aan om niet direct te degraderen en daar maken de Schiedammers nu stapjes. Hebben een klein gaatje geslagen naar boven de rode streep van 3 punten. Rozenburg heeft toch wel de laatste strohalmen verspeeld na het gelijke spel tegen Botlek. Rozenburg werd en wordt getergd door de smalle selectie. Op de bank een verrassing. Maik den Ouden die driftig op de deur klopt voor aansluiting bij de selectie. Ondanks dat hij al eens afgeschreven was voor het voetbal na een ernstige blessure, de stap toch wil zetten. De talentvolle Rozenburger speelde in de jeugd bij Spijkenisse in landelijke competities kwam terug naar Rozenburg waar het in een wedstrijd onder 23 helemaal mis ging met de mededeling van de artsen einde voetbalcarrière. Dat ziet er nu dan toch weer anders uit. Rozenburg doelman Stephan van Asperen is ook aan het kwakkelen en zag de wedstrijd tegen Botlek vanaf de zijlijn. "Was wel de bedoeling dat ik zou spelen maar ik verstapte me op weg van mijn werk naar sportpark De Brug en kon er gelijk een dikke streep door."

Stephan van Asperen: "Ik heb een leuke wedstrijd gezien"          

"Zeker voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd, kansen over en weer. Wij begonnen op zich best goed. De kansen van Botlek leverde niet echt heel veel gevaar op, daarna kregen wij ook wel wat kansen. Waardoor we op 0-1 komen. Een prima goal. Daarna moeten we eigenlijk gelijk de 0-2 maken. Of die bal van de onderkant lat, twee minuten later, er in zat kon ik niet goed zien. Maar goed de scheidsrechter geeft hem niet. Dan valt voor de rust de gelijkmaker nog. Beetje knullig doelpunt. Renaldo van Emmerik stond helemaal vrij, dat kan natuurlijk niet. Volgens mij raakte hij de bal nog niet eens zo goed maar het was wel de gelijkmaker. Als je vlak voor rust op voorsprong komt mag dat natuurlijk nooit gebeuren dan moet je die voorsprong meenemen naar de thee. In de tweede helft eigenlijk het zelfde spelletje. Botlek hanteerde wel vaak de lange bal om over onze verdediging heen te leggen. Silvio (Spiessens doelman Rozenburg red.) pakte nog een paar mooie ballen. Dan kom je vlak voor tijd voor te staan, eerst de kans van Floris die had er gelijk in gemogen maar komt tegen de paal. Een snel genomen corner van Selim Su precies op het hoofd van Lennart Quak die hem mooi inkopt. Dan gaat het in de laatste seconde nog mis. Eerst die vrije trap op een gevaarlijke positie. Dat gebeurt ons wel vaker, een overtreding op een plek waar dat niet mag. En dan gaat die bal er ergens in de kluts nog in. Zuur, en geven we 2 dure punten weg. Maar over de gehele wedstrijd gezien een terecht uitslag denk ik, alleen de manier waarop we het weggeven is wel weer bedenkelijk."

De wedstrijden door het oog van de doelman

Bernisse - Rhoon 0-4. "Logische uitslag. Voor Bernisse is het al een poosje over. De kwaliteit die ze nu in de ploeg hebben is niet genoeg voor de 3e klasse. Ze komen zaterdag naar Rozenburg en wij zijn aan onze stand verplicht te winnen. Uitslag maakt me niet uit als we maar winnen." Rijnmond Hoogvliet Sport - HBSS 1-1. "RHS is toch te wisselvallig. Soms stijgen ze boven zichzelf uit en dan opeens laten ze het weer afweten. HBSS doet er alles aan om niet direct te degraderen. Dit is daarom een knap punt." Rockanje - Poortugaal 4-2. "Rockanje spartelt nog een beetje. Voor Rockanje een goede uitslag om nog in de nacompetitie te komen. Poortugaal laat het afweten. Hebben nu beide 17 punten in het gevecht voor de nacompetitie. Victoria - Leonidas 2-0. "Het verbaasd me helemaal niet. Als je een goed strijdplan neerzet tegen een ploeg als Leonidas kan je winnen. En ik heb het al meer gezegd Victoria heeft gewoon een goede ploeg en kennelijk een goed strijdplan tegen Leonidas. " Vlotbrug - Nieuwenhoorn 0-3. "Terechte kampioen, wat ik begrepen heb een leuke wedstrijd. Vlotbrug wilde wel boven zichzelf uitstijgen maar dat lukte tegen Nieuwenhoorn niet. Bij Nieuwenhoorn spelen zoveel jongens die hoog hebben gespeeld die lieten zich niet van de wijs brengen. Die ploeg heeft aangetoond met de druk om te kunnen gaan. Ik vind Nieuwenhoorn niet echt een ploeg die het verder zal laten lopen. Ik verwacht wel dat bankzitters en eigen talenten speelminuten zullen krijgen, maar dat lijkt me logisch. Ze zullen wel steeds voor de winst blijven gaan. Maar de druk is er af." Zestienhoven - Pernis 2-4. "Pernis is dan wel een lastige ploeg maar doet het wel goed. Staan nu goed in de 3e periode en op de plaats die in aanmerking komt voor de periode van de kampioen. " Voor Rozenburg is het over? "Ja, we moeten gewoon mooie wedstrijden gaan spelen. Dat zijn we verplicht aan de supporters. De trainer zal de handdoek niet in de ring gooien, dat moet ook niet. We moeten er alles aan blijven doen. Maar een periode hebben we zelf uit beeld laten verdwijnen."

Foto's: boven Maik den Ouden en onder Stephan van Asperen

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .