Rockanje heeft een puntje overgehouden aan de reis naar Pernis in de strijd tegen directe degradatie een belangrijk punt. Veel heeft het de oranjehemden niet geholpen. Bernisse pakte een punt bij Rozenburg en kampioen Nieuwenhoorn kon niet winnen van Poortugaal. HBSS verloor van Victoria en kruipt het onderin allemaal weer wat dichter bij elkaar. HBSS en Poortugaal spelen de volgende competitieronde, tegen elkaar. Een belangrijke wedstrijd voor direct degraderen of nog spelen in de PD poule.

Voor wedstrijden voor de 3e periode en de vervangend periodetitel van de kampioen zijn nog wel een aantal clubs in de race. Rijnmond Hoogvliet Sport mengt zich na de winst op Rhoon, toch wel verrassend, wat nadrukkelijker in die race. Rozenburg was al afgehaakt maar laat de teugels nu kennelijk nog verder vieren. Van uitspraken als we moeten winnen voor de supporters en het seizoen zo goed mogelijk afsluiten kwam afgelopen zaterdag in ieder geval niet veel terecht. De ploeg van Dennis Zaal presteerde beneden alle peil.

Stephan van Asperen: "Te triest voor woorden" 

"Onbegrijpelijk wat ik zaterdag heb gezien. Heeft volgens mij alles te maken met instelling. Te makkelijk denken. We kwamen makkelijk voor de goal, we creëerde best wel kansen, maakte makkelijk doelpunten maar gaven die ook heel makkelijk weg. Silvio (Spiessens keeper Rozenburg, red.) ging toch wel een paar keer in de fout. Die eerste goal, buitenspel of niet, had hij gewoon kunnen pakken volgens mij en bij de vrije trap ging het helemaal mis. Dat mag Silvio, die de laatste weken goed staat te keepen, zich toch aanrekenen. Maar dat weet hij zelf ook wel, dat hoef ik niet te vertellen. We gaan zeker niet alles op de keeper afschuiven. Verdedigend was het op z'n minst gezegd matig. Maik den Oude, die van twee komt, kunnen we misschien niets aanrekenen maar de rest verdedigend niet al te best. We kunnen nu wel kijken naar wat we allemaal missen maar dit was gewoon meer dan slecht. Ik miste toch de drive in het team om ten koste van alles te winnen. Als we het dan voor het publiek moeten doen, moeten we dat wel laten zien. Zaterdag was het toch lekker druk en dan zo'n wedstrijd. Ongelofelijk, onderschatting of dat doen we wel even, beter niets meer van zeggen."

De wedstrijden door het oog van Stephan van Asperen

Bij Rockanje zullen ze niet echt blij zijn geworden na het zien van de uitslagen. In en bij Pernis een puntje pakken en dan zien dat Bernisse en Poortugaal dat ook doen tegen Rozenburg en kampioen Nieuwenhoorn. En ook HBSS zullen ze ook niet lachend naar de uitslagen hebben gekeken en zien de concurrentie na het verlies tegen Victoria weer dichterbij komen. Botlek - Zestienhoven 4-0. "Botlek had nog wat recht te zetten van vorige week tegen ons en wil toch nog aansluiten voor de prijzen. Duidelijke overwinning, pakken goed door." HBSS - Victoria 0-2. "Ik hoorde dat doelman Zuur weggaat. Ben niet aan het aansturen op een transfer (verteld de doelman lachend) maar Victoria is een goede ploeg. Doet mee voor de prijzen." Leonidas - Vlotbrug 1-4. "Leonidas een meer voetballende ploeg en bij Vlotbrug gaan de mouwen nog wel eens omhoog. In de slotfase (laatste vijf minuten) tillen ze de uitslag nog naar 1-4. Knap en in Hellevoetsluis denken ze ook nog aan een prijsje." Pernis - Rockanje 2-2. "Knap van Rockanje om in Pernis een puntje te pakken. Willen toch onder directe degradatie uitkomen. Goed punt zet alleen als je naar de andere uitslagen kijkt niet veel zoden aan de dijk." Poortugaal - Nieuwenhoorn 0-0. "Ik heb de wedstrijd niet gezien en ook niemand van die ploeg gesproken. Maar wel een beetje vreemde uitslag. Denk als ze er kampioen hadden moeten worden, zeker 0-5. Zo'n gelijk spel kan dan nog wel, bij verlies had ik ook mijn bedenkingen gehad. Je ziet het toch wel vaker dat als de druk er vanaf gaat het allemaal anders wordt." Rhoon - Rijnmond Hoogvliet Sport 1-2. "Rhoon is wel de te kloppen ploeg. Dat hebben we ook tegen Rozenburg gezien. Maar RHS weet dan kennelijk toch weer de inspiratie te vinden om met de winst aan de haal te gaan. Doen goede zaken voor de prijzen."

 

Foto: Maik den Ouden weer de eerste basisplaats in Rozenburg 1

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .