Een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen is dan misschien leuk en blijft het spannend tot de laatste snik. Maar in die zelfde derde klasse stonden ook al een aantal zaken op voorhand vast, of althans leken erg voorspelbaar. De nummer 1 en de nummer 14 kon je invullen voor de competitie begon. En spannend tot de laatste snik is het misschien nog wel voor een aantal ploegen maar er zijn er ook een aantal die al naar het einde verlangen maar wel het competitie verloop beïnvloeden.

 

Voor Rozenburg duurt de competitie zeker te lang. Al een aantal weken is de ploeg niet meer instaat er alles uit te halen. Te snel de handdoek gegooid en alvast kijken naar het volgend jaar. In de laatste vijf wedstrijden behaalde de Rood Gelen 3 van de 15 punten. Dan kan je natuurlijk wel blijven roepen alles is nog mogelijk maar dat is dan op de zwakte van de andere ploegen gebaseerd en niet op het spel wat Rozenburg op de mat legt. Ook kampioen Nieuwenhoorn laat na het feestje dat ze hebben gevierd de teugels vieren. Natuurlijk zal Botlek de winst als een prestatie zien maar als de ploeg van Steef Buijs nog op titel jacht was geweest had er een andere uitslag op het bord gestaan. En dat RHS met 8-0 wint van Bernisse en aan het doelsaldo mag werken zullen de concurrenten ook niet met gejuich hebben ontvangen. Ook HBSS zal niet blij geweest zijn met de uitslag van Zestienhoven tegen Rozenburg. Het leek wel een salonremise, waarbij Rozenburg zich definitief veilig speelde. Maar dat zelfde Rozenburg wilde meedoen voor de prijzen en zelfs voor het kampioenschap. De geblesseerde doelman van Rozenburg keek voor ons naar de wedstrijd.

Stephan van Asperen: "Wat moet ik er nog van zeggen"   

"Onder de maat, weinig of geen kansen gecreëerd. Het weer had denk ik een grote invloed. Harde wind dwars over het veld, guur en koud. Een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Het leek er sterk op dat we ons er bij neer hebben gelegd, dat we het gewoon uit willen spelen en focussen op het nieuwe seizoen. Berusting en die zag je ook bij Zestienhoven. Zestienhoven voetbalde ook niet echt om er nog wat van te maken. Een droevige wedstrijd anders kan ik het niet noemen. Ik kan er niet veel pluspunten uithalen. We hebben lang geprobeerd mee te doen. Maar na de winterstop is het mis gegaan. Het gezeik over randzaken (opstappen technische commissie red.) hebben zijn weerslag gehad. De selectie was te smal pijntjes, schorsingen en blessures konden we niet opvangen. Spelers die de ploeg de rug toe keerde, in de steek lieten en lager gingen spelen. Het is allemaal niet zonder gevolgen gebleven. Elke gele prent is op dit moment ook bingo."  

De wedstrijden door het oog van Stephan van Asperen

Nieuwenhoorn - Botlek 1-2. "We komen er niet onderuit ook Nieuwenhoorn gaat na het kampioenschap een tandje lager spelen. Ik had het van die ploeg niet verwacht maar de laatste wedstrijden gelijk tegen Poortugaal en verliezen van Botlek geven het aan. Natuurlijk heeft Botlek geen slechte ploeg maar het gaat er toch op lijken dat Nieuwenhoorn de teugels laat vieren. Botlek maakt daar gebruik van." Onderin kunnen ze het niet beslissen. Poortugaal - HBSS 2-2. "HBSS twee rode kaarten(2 spelers met 2 keer geel)Misschien toch nog knap dat ze een punt overhouden aan het degradatieduel. Maar zal me niet verbazen als ze er toch nog uitvliegen. Misschien is volgend seizoen spelen tegen Rockanje hier op het eiland leuker als tegen HBSS of Poortugaal. We wachten het af." RHS - Bernisse 8-0. "Bernisse zal het hebben laten lopen. En ook daar is er nu berusting en RHS heeft aan het doelsaldo kunnen werken. RHS doet nog mee voor een periode. Zal de concurrentie niet leuk vinden maar het zijn de feiten." Rockanje - Leonidas 2-2. "Rockanje stond met 2-0 voor en hebben het eigenlijk weggegeven. Kennelijk hadden ze een goed plan en speelde op de counter. Dan één onoplettendheidje en een foutje van de keeper en geef je het weg. Dat kan gebeuren. Maar zuur als je dan ziet dat ook HBSS en Poortugaal gelijk spelen. Dan geeft zo'n lastig gehaald punt tegen Leonidas geen resultaat." Victoria - Rhoon 2-2. "Marco van Rijn van Rhoon is er niet de trainer na om het te laten vieren. Victoria blijft loeren op een prijsje maar krijgt nu Botlek weer op de zelfde hoogte. Gelijk spel niet verrassend. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn." Vlotbrug - Pernis 1-1. "Vlotbrug en Pernis aan elkaar gewaagd. Als Vlotbrug nog wat wil had het er meer uit moeten halen."

 

Foto: Scheidsrechter Kolsteren had één gele kaart nodig in de wedstrijd tegen Zestienhoven, de kaart was voor Rozenburg en natuurlijk met gevolgen!

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .