Als Victoria nog een afscheidscadeautje voor trainer Ton Rekelhof in gedachten had in de vorm van een spelen in de nacompetitie maakte de Vlaardingers een misstapje afgelopen zaterdag tegen Rozenburg. Ook Botlek verspeelde punten tegen Vlotbrug of was het juist knap van trainer Ton Larssen dat hij met zijn ploeg Vlotbrug een punt pakte op sportpark De Brug in Spijkenisse. RHS heeft opeens de beste papieren voor de 3e periode en staat er ook het beste voor, voor de vervangende periode van de kampioen.

 

Rozenburg presteerde afgelopen zaterdag boven verwachting. De afgelopen weken leek de ploeg alleen nog maar plichtmatig de wedstrijden uit te spelen en kwam het vaak niet verder dan een puntendeling. Een verrassende opstelling met 3 verdedigers en 5 middenvelders en 2 aanvallers, was de strijdwijze waarmee Dave Zaal, vervanger voor hoofdcoach Dennis Zaal, Victoria wilde bestrijden. Vanaf de zijlijn leek het er sterk op dat Victoria daar niet direct een antwoord op had. Maar het kan ook de vroege goal van Lennart Quak zijn geweest, waar Victoria geen antwoord op had. In ieder geval bleef het antwoord van de ploeg van Ton Rekelhof uit, zeker de eerste helft. In de 2e helft had Rekelhof wel een antwoord, de trainer moet alle minuten hebben benut om de strategie met zijn mannen te bespreken. Het bakkie leut moest mee naar de bank. Dat Ton Rekelhof met 2 basisspelers (Ruud Vogel en Sjors van der Linden) op de bank begon, die in de 2e helft vanaf minuut 46 weer werden ingezet komt ons over als een disciplinaire straf. Bij 9 van de 10 trainer is de straf voor te laat komen op de wedstrijdbespreking, 45 minuten bank zitten. Dat moet het haast wel zijn geweest? Maar hoe dan ook uiteindelijk lijkt het cadeautje, nacompetitie, voor de vertrekkende coach toch op sportpark West te zijn achtergebleven. De thuisploeg hield de kleinst mogelijke voorsprong vast. "Jammer dat ik deze wedstrijd niet heb gezien. In ons wekelijks gesprek stonden we toch altijd wat langer stil bij Victoria.", vertelde de geblesseerde doelman van Rozenburg Stephan van Asperen. De doelman was verhinderd wegens werkzaamheden. Maar eens kijken of hij wel zijn huiswerk heeft gedaan als we naar de uitslagen kijken.

De wedstrijden door het oog van Stephan van Asperen

Bernisse - Rockanje 3-7. "Rockanje doet er alles aan om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te behalen voor de nacompetitie en zeker niet direct te degraderen. Ook goed voor het doelsaldo van Rockanje. Voor Bernisse was het al over en ook nog zonder de trainer Ronard Venekamp op de bank. Nog twee wedstrijden en ook de naam Bernisse verdwijnt uit de uitslagen en is definitief geschiedenis." Bernisse gaat verder als GHVV in het nieuwe seizoen. Botlek - Vlotbrug 1-1. "Vlotbrug draait een redelijk seizoen. Een ploeg die de mouwen kan opstropen en Botlek is meer voetballend. Als Botlek meer wil dan is dit, zeker in een thuiswedstrijd, te weinig. Dat zullen ze zichzelf moeten aanrekenen. Moeten nu nog vol gas geven als ze nog in de nacompetitie willen spelen." Leonidas - Nieuwenhoorn 4-6. "Heeft toch te maken met het kampioenschap. Voor Leonidas zuur, maar Nieuwenhoorn kon zich toch kennelijk niet lager veroorloven te verliezen of gelijk te spelen. Ze kunnen nog gas geven." Pernis - HBSS 4-1. "Ja, het is wat met HBSS nu de trainer weer met rood naar de tribune. Niet eens met de scheidsrechter. Als ze zo doorgaan wordt het weer een vierdeklasser."  Rhoon - Poortugaal 3-0. "Rhoon blijft spelen. Marco van Rijn laat de teugels niet vieren, al eerder gezegd daar is het de trainer niet naar. Die wil in de flow blijven en dan was het ook nog eens derby. Maar voor een echte wedstrijd is het verschil tussen Rhoon en Poortugaal zeker dit seizoen te groot. Los van de eigen belangen heeft Rhoon ook nog een de sportieve plicht gedaan." RHS - Zestienhoven 2-0. "RHS gaat voor de prijzen. Die willen nog wel een stapje hoger. Ja, dat kan over twee weken nog wel belangrijk worden als wij er de laatste wedstrijd naar toe moeten."

Zaterdag kan RHS de 3e periode behalen door winst tegen Botlek in Spijkenisse. Als dat niet gebeurd krijgt Rozenburg in de laatste wedstrijd van de competitie nog een lastig, misschien zelfs wel moeilijk middagje aan de Botreep in Hoogvliet. RHS heeft in de 3e periode ook een doelsaldo van + 14 daar komen de belagers niet aan. Dus RHS kan die 3e periode bijna niet meer ontgaan. Als het in Spijkenisse niet lukt hebben ze altijd nog de thuiswedstrijd tegen Rozenburg, en het kan spoken aan de Botreep. Dan wordt de vierde plaats op de ranglijst de plaats weer belangrijk. En dan is nog maar de vraag of Victoria het cadeautje voor Ton Rekelhof echt heeft laten liggen op sportpark West of alleen het strikje is vergeten. Zelf kunnen ze afrekenen met Pernis en mogen ze geen moeite hebben met Poortugaal in de laatste wedstrijd. Maar Botlek hebben de Vlaardingers niet in de hand. Als Botlek van RHS wint en in de laatste wedstrijd het gedegradeerde Bernisse nog tegen komt was het meer dan een strik die de Vlaardingers verloren hebben afgelopen zaterdag, dan vissen ze achter het net. En wat deed ze dan toch de das om zaterdag? Strategie van Zaal, vroege goal van Quak of met twee basis spelers op de bank (moeten?) beginnen. Wie het weet mag het zeggen.....

 

 

Foto boven: Ton Rekelhof had in de rust geen tijd voor zijn bakkie troost..... Foto onder: Was het de meesterzet van assistent Dave Zaal.

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .