De competitie is gedaan en komen nu de talloze nacompetitiewedstrijden. Voor de clubs aan de positieve kant, strijden voor promotie en clubs aan de negatieve kant strijden om degradatie te voorkomen. Voor onze gesprekspartner Rozenburg doelman Stephan van Asperen een afsluiting waar zijn voorspelling dat Victoria voor promotie gaat spelen uitkomt. Het was wel op de laatste wedstrijddag, de Vlaardingers kunnen nog niet op vakantie. Maar voor de clubs, zoals Rozenburg, die niet voor promotie aanmerking komen en geen degradatiezorgen hebben een vroeg einde van het seizoen 2015-2016.

 

In de 3e klasse D is nog niet alles duidelijk. Rockanje en Poortugaal moeten nog een beslissingswedstrijd spelen en uitmaken wie uiteindelijk direct degradeert. Die wedstrijd wordt (vandaag)op dinsdag 17 mei gespeeld op het Geuzenpark in Brielle. Stephan van Asperen heeft een voorkeur voor Rockanje en hoopt dat de Oranjehemden niet alleen van Poortugaal kunnen winnen maar ook de nacompetitie kunnen overleven en volgend seizoen weer tegenstander zijn van Rozenburg. "Altijd wel leuk om een paar ploegen uit de buurt en op de eilanden in de competitie te hebben", vertelde de doelman. We kijken eerst altijd naar de wedstrijd van Rozenburg, maar de geblesseerde doelman heeft die wedstrijd wegens werkzaamheden niet gezien. En voor onze redactie zou het een herhaling van zetten worden met als kop 'Hoe dom kan je zijn' als we het over de rode kaart van Selim Su hebben. Zijn teamgenoten hebben gevochten voor wat ze waard waren en er een meer dan verdienstelijk gelijkspel uitgesleept. Omdat je gemorst water niet meer in de emmer krijgt, kijken we eerst met de geblesseerde doelman van Rozenburg naar de andere wedstrijden.   

De wedstrijden door het oog van Stephan van Asperen

Bernisse - Botlek 2-5. "Ja, het was toch nog feest in Heevliet maar dan volgens mij voor de Paardenmarkt. Een afsluiting voor Benisse. Ze moeten helemaal op nieuw beginnen, eigenlijk een nieuwe club, nieuwe mensen en een nieuw elftal volgend seizoen. Voor Bernisse toch ook wel een verloren seizoen als je weet dat het allemaal stopt. Botlek moest in ieder geval winnen om nog een kansje te maken maar die komen toch elke keer net te kort om het stapje naar de 2e klasse te maken." Nieuwenhoorn - Pernis 2-1. "In de slotfase de overwinning veilig gesteld. Toch begrijp ik wel dat na zo'n vroeg kampioenschap de druk van de ketel is. Bankzitters krijgen speelminuten misschien wat aanstormende jeugd een kans op wat minuten. Steef Buijs zal ze echt niet de wei in sturen met de opdracht laat maar lopen, maar het gebeurt gewoon daar zijn soms geen verklaringen voor." Rockanje - Rhoon 2-7 "Dat is een trainer die het niet laat lopen. Wat Marco van Rijn doet vind ik knap, hij houdt de drive en de spirit in de ploeg. Maar het is niet een trainer waar ik graag onder zou spelen. Hij krijgt een assistent met Rozenburgse roots heb ik gelezen. Zijn winnermentaliteit is goed, ik heb wel het idee dat het wel eens op het randje is." En dan jouw Victoria wint en pakt een periode!!! Victoria - Poortugaal 4-1. "Logisch dat ze winnen van Poortugaal, ze hebben gewoon een goede ploeg en dat zeg ik niet vandaag voor het eerst. Dat de trainer weggaat moet in samenspraak met de trainer zijn gegaan, anders besluit je dat niet zo vroeg. Vreemd toch succesvol (vorig seizoen 2e in de 3e klasse C en dit jaar weer nacompetitie als 4e red.) en dan al in november besluiten niet door te gaan. (Hij vertrekt naar zondag derdeklasser v.v. SEP uit Delft red.) Voor een buitenstaander een beetje vreemd maar we kennen de ins en outs niet dus laten we dat verder maar als een gegeven. Een trainer die wel eens een kopje koffie langs de lijn drinkt en een lekker koekje op peuzelt gaat naar het zondagvoetbal en neemt Steije Jacobs (met Rozenburgse roots red.) het over." Vlotbrug - HBSS 2-2. "Ongelofelijk, die ploeg heeft zeker ook diepe dalen gehad dit seizoen. Of Ton Larssen het op de rit krijgt. Vlotbrug is een heel andere ploeg en vereniging dan Zuidland. Ik heb toch het idee dat ze randzaken niet helemaal op orde hebben. Meerjaren plan?." Zestienhoven - Leonidas 0-2. "Gewoon goed voor Leonidas."

Even met Stephan van Asperen door de prijsjes heen wandelen

Nieuwenhoorn de terechte kampioen? "Ja dat zeker waren gewoon de beste." Is het nog wel leuk als team, zoals Nieuwenhoorn uit het zondagvoetbal in de 4e klasse moeten beginnen met een elftal wat 1e klasse waardig is? "Nieuwenhoorn heeft nog wel zoveel mogelijk spelers teruggehaald met een verleden van hier op de eilanden. Ze hebben kennelijk de financiële middelen om in de 3e klasse te spelen met spelers met een eerste klasse ervaring. Als je zo'n ploeg in de competitie hebt weet je dat je het kampioenschap kan vergeten. Er was eerst wel wat weerstand voor het van de zondag naar de zaterdag gaan maar inmiddels komt het publiek ook wel weer terug." Drie ploegen die om promotie gaan strijden, RHS, Victoria en Rhoon. "Victoria en Rhoon had ik wel verwacht. Maar RHS had ook Botlek kunnen zijn of Rozenburg. RHS heeft is het geworden. Of ze kansen hebben, geen idee. Victoria was toch te wisselvallig. Rhoon kan het misschien wel redden, zeker zoals ze er nu instaan. Als die ploegen derdeklassers blijven zijn dat wel allemaal kanshebbers voor de titel, dus dat kampioenschap voor volgend seizoen kan wel eens een heel spannende race worden." Hoe kijk je tegen de onderste vier aan? "Bernisse er gelijk uit. Poortugaal en Rockankje nog een beslissingswedstrijd en knap dat HBSS niet direct degradeert. Mijn voorkeur gaat uit naar Rockanje toch leuk om hier op de eilanden te spelen. Maar voor de rest moeilijk in te schatten wat de kansen van HBSS en Poortugaal of Rockanje zijn. Ik had eigenlijk Zestienhoven ook wel bij de onderste vier verwacht."

Een verloren seizoen voor Rozenburg?  

Ja misschien, maar wel ook een leerzaam seizoen. Zoals het dit seizoen is verlopen, zonder nu weer alles op te rakelen moet het zeker niet en dat zal de huidige technische staf ook niet meer laten gebeuren. Maar nu ligt de uitdaging om de talenten voor Rozenburg te behouden. Het Rozenburg gehalte wordt groot, met spelers die hoog hebben gespeeld. Als ik kijk naar de keepers zitten er van de vier die we hebben drie bij uit eigen jeugd en zelf speel ik ook alweer 3 jaar bij Rozenburg. Van die 3 moet er straks één het zo over kunnen nemen en er geen doelman gehaald moet worden. Voor Silvio was het erg goed om wedstrijden in het eerste te kunnen spelen daar groei je van als keeper. Dit seizoen zeker na de winterstop was er niet zoveel concurrentie en stond de eerste elf wel vast, dat wordt volgend seizoen wel anders. En vooral zuinig zijn op de talenten."

 

Foto's: boven Rozenburg doelman Stephan van Asperen, Victoria trainer Ton Rekelhof en komen we RHS volgend seizoen weer tegen.

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .