Vorig seizoen moest de doelman van Rozenburg Stephan van Asperen op de bank beginnen, dat zal hem dit seizoen niet overkomen. Althans de doelman, die aan zijn derde seizoen begint bij Rozenburg, zal er alles aan doen om dat dit seizoen te voorkomen. Dat wil zeker niet zeggen dat Van Asperen alleen aan zichzelf denkt. In ons gesprek benadrukte de sluitpost van Rozenburg dat de club er alles aan moet doen om zeker de twee keepers uit de eigen jeugd van Rozenburg voor de club te behouden. De doelman heeft een heldere kijk op het spelletje en tot boute uitspraken is Stephan van Asperen niet te verleiden, daarvoor heeft de doelman te veel ervaring. 

 

 

De trainer vindt alles wat minder dan promotie is een teleurstelling

"Dat kan, maar eerst maar eens zien of alles op zijn plaats wil vallen", is de doelman van Rozenburg nog wat voorzichtig. "In lengte hebben we in ieder geval ingeleverd, denk ik. Kunnen we lang en kort over praten Erik Don, Jordie de Groot en een man die altijd een doelpunt maakte Yoeri Bak gaan we missen. Voor mij als keeper is dat toch moeilijk inschatten wat de nieuwe trainer voor plannen heeft en hoe hij dat op wil vangen. Ik train met Hans (Verhart keeperstrainer v.v. Rozenburg red.) toch wat vaker apart van de groep om daar zo vroeg in het seizoen al een beeld van te kunnen vormen. Er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen en of die allemaal gaan spelen? De voorbereiding zal het ons leren. Zelf ben ik niet zo van 3 keer trainen in de week en veel oefenpotjes spelen maar een trainer die nieuw bij een club komt zal daar zeker anders over denken."

 

Wat heeft je doen besluiten bij Rozenburg te blijven?

"Ik heb het prima naar mijn zin, op het begin van het vorige seizoen na veel, bijna alle, wedstrijden gespeeld en vind het tot nu toe een prima groep waar ik me thuis voel. Ook het begrip van de club voor mijn werk met mijn onregelmatige diensten, vooral bij de trainingen, is gewoon lekker. Kan het goed vinden met de twee jonkies uit de eigen vereniging (keepers Dennis Vermeer en Silvio Spiessens red.). Reisafstand is binnen de perken en Rozenburg is gewoon een mooie club waar het leuk spelen is en tot nu toe een goed niveau. Vorig seizoen bijna geƫindigd als tweedeklasser."

 

Als we het dan toch over vorig seizoen hebben wat moet er beter om nu wel te promoveren?

"Sommige dingen moet op de goede plek vallen. Als het een team wordt dat voor elkaar wil werken kunnen we zeker ver komen. Misschien heeft de trainer wel meer keuzes dan vorig seizoen en kunnen de nieuwe jongens de opengevallen plaatsen probleemloos invullen. Dan komt die kans om te promoveren vanzelf. En alles wat minder is dan promoveren een teleurstelling is, is een uitspraak van de trainer. Hij zal daar zijn beweegredenen voor hebben omdat zo vroeg in het seizoen te zeggen en weet van de (nieuwe) spelers ongetwijfeld op dit moment meer dan ik. Ik ga sowieso altijd het veld in om te winnen en wil zo hoog mogelijk spelen. We hebben nu twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld waar ik niet onder de lat stond. Bij Frieds4jef stond ik bij de tegenstander in het doel maar wel veel gezien en afgelopen zaterdag was ik er niet bij tegen Pelikaan. Als er veel nieuwe jongens gaan spelen moet je toch wat aan elkaar wennen. We zullen toch eerst moeten kijken hoe het zit met de kwaliteit van dit Rozenburg. Maar los daarvan moet Rozenburg bij de bovenste meespelen. Of we achterin sterker zijn zal nog moeten blijken, maar voorin en op het middenveld toch wel wat sterker geworden zover als ik dat nu, zo vroeg in het seizoen, kan inschatten."

 

Trainingen anders dan vorig seizoen?

"Er zit veel variatie in. Ook wat meer tekst en uitleg hoe er gespeeld moet worden en wat meer nabespreking, voor zover ik dat nu heb meegemaakt. Ook al eens een training van 2.5 uur. Eigenlijk niet gelijk mijn ding. Ik wil graag aan de competitie beginnen, in ieder geval wedstrijden om het eggie en twee keer in de week trainen. Als we dan een wedstrijdje of vijf onderweg zijn praten we verder. Dan moet er veel duidelijk zijn geworden. Tot die tijd kijken we eigenlijk in een grote glazen bol. Ik hoop dit seizoen veel punten te pakken voor Rozenburg. Laten we er maar aan beginnen dan zien we snel genoeg waar we staan."

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .