Ook al was de tegenstander zwak, afgelopen zaterdag in de eerste bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse TransvaliaZW, heeft Floris van den Heuvel duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. Zowel door te scoren en door een aantal assists drukte de van Brielle gekomen linkerspits een stempel op de wedstrijd. De razendsnelle Van den Heuvel kijkt niet al te ver vooruit en wil vooral belangrijk zijn voor zijn team. Bij Brielle kreeg hij nooit echt de kans op een basisplaats en speelde vooral in het 2e elftal bij trainer Jan Lekker. Bij Rozenburg wil hij die basisplaats wel afdwingen en met Rozenburg promoveren naar de 2e klasse.

Hoe zijn je eerste ervaringen en waarom Rozenburg?

"Eigenlijk helemaal goed. Ik kom hierheen om mezelf te laten zien en om in een eerste elftal te spelen. Ik speelde hiervoor bij Brielle. De kans dat ik weer bij de selectie zou zitten was er zeker wel, maar speeltijd zou een stuk moeilijker worden. Brielle haalt elk jaar veel spelers van buitenaf en komt de eigen jeugd niet zo in beeld. Brielle wil zeker ook met eigen jeugd spelen, althans dat vertellen ze, maar daar moet je wel kansen voor krijgen. Hoe nu verder was eigenlijk al wel de vraag voor mij. Toen kwam Erik (van de Ridder hoofd technische commissie bij Rozenburg red.) en die benaderde eigenlijk een maatje van me Joris van Driel. Die kende Erik al wel en nodigde Joris uit voor een gesprek en had gevraagd of Joris mij wilde meenemen. Joris en ik vonden eigenlijk dat we bij Brielle een beetje op een doodspoor zaten, dus stonden we open voor een nieuwe uitdaging. Een positief gesprek met Erik dat wel vertrouwen uitstaalde. Daarna nog een keer met de trainer gesproken en ook dat was allemaal erg positief. We konden eigenlijk niet wachten om te beginnen. Het is een erg leuke groep, en erg goed ontvangen. Nu moet ik zelf laten zien dat ik in de basis moet staan." 

Floris van den Heuvel

Natuurlijk willen we weten wie Floris van den Heuvel, zoon van Gerrit-Jan van den Heuvel huisarts in Brielle, is. De 20 jarige Floris studeert nog aan de Hogeschool in Rotterdam waar hij een studie bedrijfskunde volgt. Floris werd in Rotterdam geboren maar woont al zijn hele leven in Brielle. Aan de Hogeschool volgt Joris een versnelde opleiding bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht). Het is de bedoeling om weer naar de universiteit te gaan voor zijn Master. Terug naar de Erasmus universiteit waar Floris eerder ook al een jaartje was maar de weg die hij nu voor ogen heeft beter bij hem past. Floris heeft al een paar jaar een relatie met Tess de Hertogh uit Oostvoorne. Als we het over sport hebben is voetbal eigenlijk de enige sport waar de interesse van Floris naar uit gaat. "Ik ben niet zo'n sportschool freak", vertelde Floris.   

Wie is er tot nu toe belangrijk geweest in het voetbal?

"Mijn vader is er altijd bij. Dat is wel mijn grootste supporter. Qua trainers is de ervaring met Steef Buijs (de afgelopen jaren trainer van de Brielle selectie red.), de man die mij geen speel minuten gaf, niet zo goed. Jan Lekker (trainer Brielle 2 red.) is wel de man geweest die mijn vertrouwen heeft gegeven. door hem heb ik vorig seizoen wel een lekker seizoen gedraaid bij Brielle. We zijn daar kampioen geworden van de reserve eerste klasse. Een best mooie prestatie zeker als je weet dat het hoofdzakelijk met Brielse jongens is bereikt. Maar er zullen er niet veel in het eerste komen."

Zaterdag een sterk debuut

"Ik had de zaterdag ervoor ook een helftje gespeeld. Maar dat was vooral wennen. Zaterdag was dan de eerste wedstrijd voor het eggie." Als we Floris confronteren met het feit dat hij één van de uitblinkers was, krijgen we toch een bescheiden antwoordt. "Met drie assists en twee doelpunten mag je dat misschien zeggen. Allereerst was het wel een wedstrijd met een heel zwakke tegenstander, dat mag zeker wel gezegd worden echt heel slecht. Het was vooral een wedstrijd om weer vertrouwen te krijgen, dan helpt een doelpuntje altijd mee en ik heb dat ook wel nodig. In principe ben ik een linkspoot maar kan zeker ook op rechts spelen. Zaterdag wisselde ik in de tweede helft en poosje met Isa Fakhri en speelde op de rechterkant. Dat doelpunt van Frank (Schipper de 0-4 red.) kwam ook van de rechterkant. Ik kan spelen waar de trainer me nodig heeft." 

Het niveau van het huidige Rozenburg

"Dat valt me zeker niet tegen. Zeker voor een derdeklasser durf ik wel te zeggen dat we voor het hoogste moeten gaan, promoveren naar de tweede klasse. Het is nu nog een beetje wennen, maar als dit een beetje gaat draaien kan het wel wat worden. We hebben ook twee nieuwe jongens van Nieuwenhoorn (Sander van Pelt en Dennis Nijkamp red.) die we er heel goed bij kunnen hebben, denk ik."

Is Rozenburg een opstap?

"Zover kijk ik niet vooruit. Met dit team moeten we om de prijzen kunnen spelen. Ik kom hier niet zomaar voor een jaartje naar toe. Ik wil belangrijk zijn voor dit team en wie weer volgend seizoen met Rozenburg in de tweede klasse spelen. Maar zover moeten we niet vooruitkijken. We gaan er een mooi jaar van maken."  

 

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .