Zaterdag speelt Rozenburg een wedstrijd tegen koploper Nieuwenhoorn. Een ploeg waar Dennis Nijkamp en Sander van Pelt tot vorig seizoen nog speelden. Een ploeg die ze niet meer zo goed kennen. Er is nogal wat veranderd in de spelersselectie van de koploper uit de 3e klasse D. Voor Rozenburg een lastige opgaaf maar kan het de koploper zeker ook lastig maken. We gaan in gesprek met de centraleverdediger Dennis Nijkamp en de aanvallende middenvelder Sander van Pelt. Twee spelers die snel een vaste waarde in het team van Dennis Zaal zijn geworden.  

 

Een paar maanden Rozenburg hoe bevalt het op sportpark West?

Dennis Nijkamp:"Heel goed, goed in de groep opgenomen en heb het ontzettend naar mijn zin. Is wel even raar als je al je hele voetballeven bij Nieuwenhoorn hebt gespeeld. Maar een hele leuke groep met een goede mix van jonge spelers en spelers met wat meer ervaring. En sportief gezien hadden we meer punten moeten hebben als dat er nu op ons conto staan. Als we nog wat stappen gaan maken kunnen er nog leuke wedstrijden komen."

Sander van Pelt:"Eigenlijk heel erg goed. Ik kwam naar Rozenburg om weer wat meer plezier in het voetbal te krijgen. Dat heb ik bij Rozenburg zeker teruggevonden. Een hele gezellige vereniging met een leuke groep. En met deze groep kunnen we het heel goed gaan doen deze competitie. Je hoort mij niet klagen."

Je komt van Nieuwenhoorn zaterdag een speciale wedstrijd?

Dennis Nijkamp:"Natuurlijk bijzonder, ik heb er mijn hele leven gespeeld. Alle jeugd elftallen doorlopen en daarna door naar de senioren. Ja, na vorig jaar werd het toch wel duidelijk dat mijn toekomst niet bij Nieuwenhoorn zou liggen. Een nieuw bestuur en nieuwe trainer veel nieuwe spelers dan is duidelijk hoe Nieuwenhoorn naar de toekomst kijkt. Ik had snel de beslissing genomen om wat anders te gaan zoeken. En kort daarna kwam er een belletje van Rozenburg. En dat belletje had Sander ook gekregen en was al na één gesprek duidelijk dat we bij Rozenburg wilde gaan spelen."

Sander van Pelt:"Zeker wel een speciale wedstrijd ook al zitten er niet meer veel spelers in het team waar ik meegespeeld heb. Ik heb er wel 10 jaar gevoetbald en dan is het toch wel speciaal. Ik ben er zeker niet met een rot gevoel weggegaan. Ik kijk er echt naar uit."

Wat is het verschil tussen Nieuwenhoorn en Rozenburg?

Dennis Nijkamp:"Ik merk wel dat Rozenburg meer een dorpsclub is. Gezelliger, meer publiek het leeft wat meer dan bij Nieuwenhoorn."

Sander van Pelt:"Bij Nieuwenhoorn was het heel erg resultaat gericht. Veel voetballend oplossen. Bij Rozenburg is er toch wat meer gezelligheid met strijd en knokvoetbal. Het bevalt me prima. Bij Nieuwenhoorn gaan ze nu heel veel spelers halen en is voor mij het clubgevoel een beetje weg. Het was voor ons (Dennis en Sander red.) niet meer aantrekkelijk om te blijven."

Speel je bij Rozenburg op de zelfde positie als bij Nieuwenhoorn?

Dennis Nijkamp:"Bij Nieuwenhoorn speelde ik wat meer op de backs positie gespeeld, zowel link als rechts. Het afgelopen jaar bij Nieuwenhoorn wat meer centraal. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, ik kan in de verdediging in principe overal spelen. Wat ik nu ga zeggen is een beetje een Dirk Kuyt uitspraak 'Waar de trainer me nodig heeft speelt ik'. Natuurlijk wil ik het liefst centraal spelen maar als ik als back moet spelen maak dat me niet zoveel uit. Als je refereert aan de uitspraak sterk over de grond en iets minder door de lucht kan ik me daar wel in vinden, alhoewel ik ben denk ik een echte mandekker."

Sander van Pelt:"Ik speel nu wat aanvallender dan bij Nieuwenhoorn. Daar speelde ik meer links half. Nu sta ik toch wat meer net achter de spits, dat bevalt eigenlijk heel erg goed. Ik kan op die positie wat meer mijn ei kwijt. Er zit toch wel wat diep gang in mijn spel en dat komt op die positie beter uit. Ik heb toch ook wel wat scorend vermogen en dat komt meer tot zijn recht vlak achter Lennart (Quak red.). Lennart is een spits die de bal ook goed vast kan houden en aan mij dan de taak om daar goed omheen te bewegen. Met de wedstrijd gaat het beter tussen ons. Dat Lennart bijna elke wedstrijd scoort is een verdienste van de hele ploeg en niet alleen van mij. De snelle buitenspelers hebben daar zeker ook mee te maken. Vorig seizoen bij Niewenhoorn hadden we veel te maken met ploegen die inzakte en dat was voor mij heel anders spelen dan nu bij Rozenburg."

Hoe goed ken je Nieuwenhoorn van dit seizoen?

Dennis Nijkamp:"Ik denk van de jongens waar ik vorig seizoen mee speelde nu in het tweede elftal spelen. Ik ken de spelers van de huidige selectie van naam en sommige heb ik dan tegen gespeeld. Eigenlijk is de selectie die er nu staat niet een selectie waar ik nog wat mee heb. Het zijn goede spelers waarvan er nog een paar in de eerste klasse hebben gespeeld. Ongetwijfeld een prima ploeg."

Sander van Pelt:"Ik denk dat er ten opzichte van vorig seizoen een heel nieuw team staat met heel weinig jongens die vorig seizoen nog in het eerste speelden. Een heel nieuw team, waar ik wel een paar spelers van ken maar ze nog nooit met elkaar heb zien spelen. Ik denk wel dat we een lastige middag gaan krijgen."

Wat zijn de kansen van Rozenburg zaterdag tegen de koploper?

Dennis Nijkamp:"Als we deze lijn doortrekken kunnen we van iedereen winnen, dus ook van Nieuwenhoorn. We hebben zaterdag ook veel kansen gecreëerd. Als we het achterin goed dicht houden kunnen we zeker een goed resultaat neerzetten. We gaan voor de winst."

Sander van Pelt:"Wat ik al zei een lastig middagje. Maar we hebben zeker kansen. We hebben snelle mensen voorin en daar moeten we het zaterdag van hebben. Als je het over de vele doelpunten tegen hebt moeten we dat niet alleen de verdediging verwijten maar verdedigen doe je ook met het hele team. We krijgen er ook soms wel eens een paar knullig tegen, dat is waar. Maar zaterdag tegen Nieuwenhoorn hebben we zeker kansen. Overigens die krijg je in elke wedstrijd en als we die weten te benutten kunnen we het Nieuwenhoorn ook heel erg lastig maken."

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .