Het is een wonder dat Dennis Nijkamp geen breuken heeft opgelopen afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Rhoon. Op het middenveld zette Rhoon aanvoerder Daniel Wigman een tackel veel te laat in raakte het scheenbeen van Dennis Nijkamp en kwam boven op de enkel terecht. De bal was allang niet meer in de buurt en mocht de aanvoeder van Rhoon niet klagen met een gele prent, waar een ander kleur ook niet had misstaan.

 

"Ik ben zondag naar de huisartsenpost geweest, het voelde niet goed. Ze hebben een foto gemaakt waar niet direct een breuk op te zien was, maar in ieder geval wel zwaar verrekt het kan nog wel ergens ingescheurd zijn. Mijn enkel zit nu in het drukverband om verdere zwellingen tegen te gaan. Maandag moet ik terugkomen en gaan ze verder kijken. Zou kunnen dat er dan een MRI scan van gemaakt gaat worden of dat ze de enkel in het gips zetten. Ik zag het eigenlijk in een fractie van een seconde aankomen. Ik had de bal al gespeeld en zag die speler in mijn ooghoeken aankomen. Kwam eerst op mijn scheenbeen terecht en dacht die breekt. Voelde mijn voet in het begin niet. Kan ook van de schrik zijn. Mijn enkel heeft de klap opgevangen. Zo als het er nu naar uitziet wel een paar weken uit de roulatie. Hopen dat het meevalt."

Wat ga je volgend seizoen doen?

"Ik was er snel uit, ik heb het erg naar mijn zin en wil graag blijven. Als ik kijk welke versterkingen er komen volgend seizoen kunnen we het sportief heel goed gaan doen. Je moet reëel zijn die jongens die nu komen zijn echte versterkingen, basisspelers. Met die spelers en het team wat er blijft zullen we volgend seizoen zeker een goed team hebben en op papier veel sterker dan dit seizoen. Ik ga voor een plaatsje in de verdediging. Dit seizoen heb ik wel door omstandigheden op meerdere plaatsen gespeeld maar op de rechtsback plaats ook redelijke wedstrijden neergezet. De jongens die komen kunnen zeker brengen wat we dit jaar missen en met hun ervaring, toch wat meer scoorden vermogen. Met een Jordie de Groot in de verdediging wat meer zekerheid. Maar ik moet het zelf bewijzen en mijn niveau halen, dat kunnen geen andere doen. Het ziet er allemaal goed uit en hoop dat ik er deel van uit mag gaan maken."

Voorlopig heeft Dennis andere problemen aan zijn hoofd. Hopen dat er maandag positief nieuws te melden valt en de enkel niet weken in het gips wordt gezet. Niet alleen voor Dennis een tegenslag, ook Rozenburg moet met een smalle selectie die plaats in ieder geval zaterdag tegen Leonidas opvangen. Een plaats waar Dennis Nijkamp goed op dreef was en waar hij volgend seizoen aanspraak op wil maken.

 

Klik hier voor het verslag van die wedstrijd en meer foto's

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .