De doelman van Rozenburg heeft wel wat ervaring en wordt niet gelijk zenuwachtig van het publiek acht het doel bij Rijnmond Hoogvliet Sport. De Twaalfde man van Hoogvliet weet zich te roeren en dweept met hun ploeg en brengt die ploeg naar grote hoogte. Het zou ons niet verbazen als de meeste doelpunten van RHS aan die zijde van het veld vallen. Zaterdag in de wedstrijd tussen RHS en Rozenburg ook, maar dat had niets met het publiek en de Rozenburg doelman te maken. Het gaat te ver om die ene treffer van RHS aan de 'Twaalfde man' toe te schrijven, daar doen we Runell Martes mee te kort. Wat een uithaal en wat een verschrikkelijke pegel heeft de ex Zuidlander, die in de jeugd voor RHS en later voor Spijkenisse speelde, in de voeten.

Stephan van Asperen over Rozenburg

"Het was gewoon genieten", vertelde de doelman over de wedstrijd tussen RHS en Rozenburg van afgelopen zaterdag. "Ik had er de eerste helft ook wel de tijd voor. We gaven bijna niets weg en we speelde zoals we graag willen spelen dit seizoen. Alles viel op zijn plaats. Het is het voor mij ook anders dit seizoen. Je staat er toch met een gevoel van oei als de verdedigers mistasten staan ze voor me neus. Er is vaak geen back-up. Moet soms verder van het doel staan en eerder meevoetballen. Maar zaterdag was het goed zeker de eerste helft. We wisten in de rust dat ze wel wat zouden gaan aanpassen. We hebben het erover gehad dat ze best uit de 2e lijn zouden gaan knallen omdat ze er bij de verdedigers niet doorheen kwamen. Zo'n man als Runell Marte kan dat ook goed en moet je dan het schot er eerder uithalen. Dat lukte in de vijfde minuut na rust niet bij Runell, moet wel zeggen die was echt hard, loei hard en stijf onder de lat. Maar als ik eerlijk ben was ook ik verbaasd dat we het 1-3-5-2 al zo goed konden uitvoeren. Na de wedstrijd hoorde ik van het RHS publiek dat ze de twee titelkandidaten hadden gezien. Zo ver is het nog niet, we hebben in de voorbereiding ook een paar zeperds opgelopen tegen vierdeklassers."

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

Bolnes - Botlek 2-3 "Goed voor Botlek dat ze de eerste wedstrijd winnen. Van Bolnes, ken ik niet zo goed, verwacht je als degradant uit de2e klasse wel meer. Er zijn ook wel wat spelers weggegaan maar ook weer wat nieuwe gekomen. Bij Botlek is ook Julien Gret vertrokken, gaan ze ook nog wel missen denk ik (bij Botlek is John Ackon weer terug van Zuidland gekomen. Rozenburg verleden red.) .

GOZ - Charlois 2-3 "Bij GOZ komen we straks Arjan Vuik tegen die vorig seizoen nog bij Rockanje was. GOZ liet de overwinning en zelfs een punt in de slotfase wegglippen. Twee ploegen uit de vierde klasse die ik verder niet zo goed ken. Charlois schijnt een fysiek sterke spits te hebben."

's Gravendeel - Vlotbrug  "'s Gravendeel komt terug van een 1-4 achterstand. Vlotbrug geeft zo dure punten weg aan het begin van dit seizoen. Zwakte achterin bij Vlotbrug?"

Pernis - Jonge Spartaan 2-0  "Pernis weet pas in de slotfase te winnen van de nieuweling in de derde klasse. Toch wel verrassend. Sterkte van Jonge Spartaan of zwakte van Pernis?"

SSS- Rhoon 3-3  "SSS heeft wel vaak een goede ploeg met strijd heb ik me laten vertellen. Hoeksewaard dus beetje uit onze regio. Rhoon geeft een 2-3 voorsprong in de slotfase weg, zal Marco van Rijn zeker als een nederlaag zien."

WFB - NBSVV 2-4  "Ja, vond NBSVV vorig seizoenwel een lastige ploeg toen wij er tegen speelde. WFB kwam snel op achterstand. Misschien toch wel knap in Ouddorp."

"Ik denk dat de ex vierdeklasser toch wel een beetje onderin zullen gaan spelen. In de top ploegen als RHS, Bolnes, Rhoon, Botlek en wij. Maar daar zit ook gelijk de moeilijkheid. Die ploegen zakken vaak in en moeten wij met twee spitsen doorheen zien te komen. Rozenburg gaat meedoen voor de prijzen, dat zeker. Maar makkelijk wordt dat allemaal nog niet. Bryan van der Laan verwoorde dat goed na de wedstrijd we moeten zeker nog verder groeien.