We moeten diep in de archieven duiken, maar het is lang geleden of misschien nog wel nooit gebeurt bij Rozenburg dat doelman Stephan van Asperen met de NUL van het veld af kon. De doelman zelf kon ons ook geen uitsluitsel geven. Voor het nu een issue wordt op sportpark West laten we het rusten. Maar Rozenburg is wel een ploeg die de tegenstander er lang in laat geloven en het wachten is dan ook op het moment dat ze dat niet meer recht getrokken krijgen en het punten verlies oplevert.

De doelman had er weer in zijn voorspelling er 5 van de 7 goed. Dus moeten we toch langzaam een kenner van de 3e klasse D in hem zien. Soms is het voorspellen van Rozenburg lastig en hoor je twijfel in zijn stem. Maar kan natuurlijk niet anders dan winst aangeven of in een andere kleedkamer gaan omkleden. In de kop van de ranglijst zijn we aanbeland bij het boek van Agatha Christie ‘En toen waren er nog maar ….’ We zijn inmiddels met nog 4 koplopers die 13 punten op het conto hebben. De tegenstander van Rozenburg aankomende zaterdag, Vlotbrug, is afgevallen door verlies tegen Botlek. Met de wedstrijd van Botlek tegen Rhoon op het programma valt er komende week nog minimaal één af. We gaan niet op de stoel van de doelman zitten en ons ook bezig houden met voorspellingen. Maar het zou zomaar kunnen dat SSS de koploper is na zaterdag. We laten de doelman aan het woord over afgelopen zaterdag.

Stephan van Asperen over Rozenburg

“We begonnen een beetje rommelig. We waren in de beginfase niet echt scherp. Charlois kreeg zelf nog wel wat kansen maar daarna namen we het heft wel in handen. We creëren veel maar we belonen ons zelf niet. Dan maak je het jezelf zo moeilijk. Er had in de rust gewoon 3-0 op het bord moeten staan en dan is het zo zonde dat je met 0-0 de rust in gaat. In de rust hebben we het veranderd. Lennart Quak er in en 3-4-3 spelen. Ja en dan ligt de bal er na 3 minuten in. Charlois had best moeite met de wijzigingen bij ons. Dan valt die goal van hun uit het niets. Zat er super goed in, maar dat doet hij nooit meer. Stond iets te ver van mijn doel. Had echt van die afstand niet zo’n schot verwacht. En dan denk ik wel weer niet de NUL. Ik schatte in dat als hij de onze verdediger uit zou spelen ik er uit moest komen. Wilde die afstand alvast een beetje verkleinen. Lijkt er sterk op dat we de NUL niet kunnen houden. Dus wij hebben dus een ploeg die altijd twee keer moet scoren om te winnen. Maar goed als we maar winnen. We maken gelijk de 2-1 weer door Lennart dus dat zat wel goed. En dan passen we wel weer even het systeem aan. Dan veranderd er niet zoveel we halen dan Sander Arkenbout een beetje naar achteren, en spelen 4-3-3. Dan krijgt Emilo Haesenbos nog wat minuten en scoort ook nog een keertje. Als we tijdens de wedstrijden simpel van systeem kunnen wisselen, en daar hebben we de spelers voor maken we het de tegenstander moeilijk. Prima overwinning niets op af te dingen. (Rozenburg-Charlois 3-1)

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

Bolnes - GOZ 3 - 0. “Verwacht, GOZ hangt onderin. Bolnes maakt geen foutjes, die voorspelling was niet zo moeilijk.”

Botlek – Vlotbrug 4 - 2 “Had een gelijk spelletje verwacht. Maar kennelijk heeft Botlek zich herpakt. Had eigenlijk nooit verwacht dat ik Vlotbrug een topper zou moeten noemen maar ze doen wel lekker bovenin mee. We moeten er zaterdag naartoe. Vlotbrug heeft een speelstijl waar je net als wij moeite mee kan hebben. Botlek heeft daar goed op ingespeeld.”

Jonge Spartaan – Rhoon 3 – 4.   “Jonge Spartaan vond ik voetballend niet slecht. Rhoon heeft heel de wedstrijd achter gestaan. Knap van Jonge Spartaan, een ploeg die geen tijd heeft om te verslappen. Misschien toch ook ongewild wat onderschatting na die 10-1 van vorige week tegen WFB. Het lijkt er op dat ze het geluk van de koploper hadden door in de slotfase toch nog te winnen.”

NBSVV – ’s Gravendeel 0 – 1. “Goed voor ’s Gravendeel ze blijven meedoen. Wil er eerst wel eens tegen spelen voor ik er echt een mening over heb. Ze geven aan mee te willen doen.”

Pernis - RHS 0 – 3. “RHS heeft zich aardig herpakt na die knotsgekke wedstrijd van vorige week. Pernis valt wel wat terug en laat het liggen. RHS blijft een ploeg om rekening mee te houden.”