Er zijn, en niet alleen in het voetbal, zaken die moeilijk verklaarbaar zijn. Voetballers die op de training het licht uit je ogen schieten, om eens een uitspaak van Rozenburg doelman Stephan van Asperen te citeren, en twijfelen als ze in de wedstrijd oog in oog met de keeper staan. Ploegen die moeite hebben met de favorietenrol en helemaal onnodig krampachtig achteruit gaan voetballen om een voorsprong te verdedigen en vooral niet te willen verliezen. Wen er maar aan, lijkt de remedie en tot die tijd betaal je af en toe wat tol.

 

Afgelopen zaterdag gaf Rozenburg een 2-0 voorsprong uithanden in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. SSS verloor, nadat ze soeverein de eerste periode hadden gepakt, voor de tweede keer oprij. Dit keer van Botlek met 5-2. Wie het weet mag het zeggen. SSS wil echt wel winnen en de Rozenburgse verdediging, een bijna onneembare vesting, geeft de laatste twee wedstrijden niet zomaar en zeker niet vrijwillig 5 doelpunten weg. Het is zoeken naar oorzaken die er soms niet zijn. Zijn het dan de twee rode kaarten, Quak en Van Asperen, in de wedstrijd tegen GOZ die duur betaald worden. Of de wissels van de technische staf in de laatste fase van de wedstrijd. Is het systeem er debet aan. Is het de favorietenrol van de Rood Gelen waardoor ploegen tegen Rozenburg extra willen aantonen dat zij beter zijn. Of blijven het de onverklaarbare zaken in de sport. Vanachter het toetsenbord is het een stuk makkelijker, kopje koffie, mooi uitzicht met de bomen die hun bladeren stilaan verliezen. Ja, zelfs dat schijnt, als we anderen willen geloven, van invloed te zijn. We hebben de wijsheid niet in pacht en gaan snel kijken samen met Stephan van Asperen naar het afgelopen weekend en naar zijn voorspellingen.

Stephan van Asperen over de wedstrijd tegen ’s Gravendeel

“Wel een wedstrijd die gewonnen moest worden. We wisten niet zoveel van ’s Gravendeel, ik zeker ook niet”, begint de doelman/toeschouwer zijn verhaal. “Viel me eigenlijk wel een beetje tegen, had er meer van verwacht. We stonden de eerste helft op zich wel goed, weet niet wat het is maar het was toch onrustig. Passes over twee meter die niet goed zijn, snel kiezen voor de lange bal naar voren in plaats van even rust in het spel. Zag een bal door de midden gespeeld wat helemaal niet kon. Dan krijgen we zeker de eerste helft toch nog de beste kansen maar die moeten er dan wel in. Geen nieuws, maar onze ploeg heeft moeite met scoren. Was allemaal een beetje rommelig ook van de kant van ’s Gravendeel. Tweede helft was anders, dat is bij ons wel vaker zo. Eerste helft vaak de kat uit de boom kijken en uit laten razen. We scoren dan vrij snel door Floris (van den Heuvel red.). Heel attent in de rebound op een schot van Nick de Bil. We kunnen echt wel voetballen, soms is het echt genieten van de combinaties, mooi veldspel. Dan krijgen we een vrije trap dicht bij de zestien. Als je Bryan van der Laan in de ploeg hebt gewoon een kans. Muur stond niet goed en de keeper te ver in de andere hoek. Bryan van der Laan ziet dat beter dan wie ook en prikt hem in de bovenhoek, en dat is niet de eerste keer. Wat er dan gebeurt, we gaan achteruit voetballen. We laten ’s Gravendeel opbouwen tot 20 meter over de middenlijn. Bij een corner van ons peren we de bal naar voren maar komen er niet uit. En kan zo’n ploeg weer opbouwen. Ze ruiken dan ook de kansen gaan voor alles of niets en pakken een punt. Als je dan ook met een 100 procent kans krijgt, mooie actie Nick de bil op de achterlijn panklaar voor Stefan van Es, en de wedstrijd niet in het slot gooit krijg je het moeilijk. Schieten zij een bal binnen uit een onmogelijke hoek en krijgt zo’n ploeg vleugels. En wij gingen nog verder achteruit. Dan zie je de gelijkmaker bijna aankomen. Die komt dan ook, volgens onze grensrechter buitenspel maar je weet dat scheidsrechters nog wel eens hun eigen wedstrijd fluiten. Maar je verliest nooit van de scheidsrechter, we moeten naar ons zelf kijken.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag    

Botlek - SSS 5 - 2. “Knap van Botlek, pakken het weer op. Laten wel veel punten liggen maar horen er denk ik wel bij. SSS laat de teugels vieren, bewust of onbewust. Je ziet dat wel meer als ploegen de eerste periode hebben gewonnen. Dat gebeurt gewoon daar is vaak geen verklaring voor.”

Charlois – Pernis 1 - 0 “Goed van Charlois. Pernis kan niet echt een team zijn, hebben best goede spelers. Maar zakken nu toch wel ver weg op de ranglijst.”

GOZ - RHS 2 - 0. “Begrepen dat RHS wel de betere ploeg was en GOZ in de slotfase profiteerde van de drang van RHS. Eigenlijk ongelofelijk, wat er bij RHS aan de hand is weet ik niet.”

Jonge Spartaan – NBSVV 3 - 3. “Wedstrijd van de onderste ploegen, die zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Jonge Spartaan vind ik de betere ploeg maar knap van NBSVV in Middelharnis een puntje te pakken.”

Rhoon – Bolnes 1 – 0. “Bolnes is de weg naar boven aan het zoeken en Rhoon is een lastige ploeg. Rhoon lijkt een ploeg met veel gezichten. Toen ze tegen ons speelde vond ik ze niet top. Ze voetballen vaak op een manier wat anti voetbal is, maar halen wel rendement. Zijn wel scorende ploegen en dan maar 1-0.”

Voorspelling ronde 11 van Stephan van Asperen

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

Vlotbrug

1

sGravendeel

-

SV Charlois

2

NBSVV

-

Rozenburg

2

Pernis

-

Rhoon

3

Rijnmond HS

-

Jonge Spartaan

1

SSS

-

GOZ

1

WFB

-

Botlek

2

Vlotbrug - WFB 0-1.   “Ze eindigde met 9 tegen 9 als ik het goed heb begrepen. Ja, moet ik er van zeggen niet zelf gezien en dan is het lastig. Volgens wat ik heb gehoord geen reden voor zoveel uitsluitingen. Maar als een scheidsrechter dan begint te zwaaien met kaarten slaat de vlam wel eens in de pan. Knap dat WFB wint en Vlotbrug zakt verder weg. Geen idee wat de consequenties zijn van de direct rode kaarten. Vlotbrug krijgt het moeilijk zo. Verzachtende omstandigheden, ze miste wel een paar spelers. Gestopt, werken, geschorst, geblesseerd, misschien heeft trainer Tom Larssen ook wel gedacht dat het zo’n vaart niet zou lopen. Nadat wij zijn langs geweest hebben ze niets meer gewonnen (de doelman kon de glimlach niet onderdrukken, red.).”

We laten de doelman ook nog even naar de komende wedstrijden kijken en hem een voorspeling laten doen (1 thuisploeg /2 uitploeg / 3 gelijkspel). Na negen wedstrijdronde, de eerste hadden we geen voorspelling, staat de teller op 35 uit 63 een score van 56 %. Afgelopen week had de doelman er maar 3 goed, het lijkt lastiger te worden voor Stephan van Asperen om de hoge score vast te houden.  

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .