Misschien hoeven we daar niet al te lang over na te denken. De Rood Gelen hebben de minst gepasseerde verdediging in de 3e klasse D. Maar hoe zit het nu met de doelpunten machine op sportpark West, die hapert aan alle kanten. Dit seizoen kom je er niet met steeds een minimale winst, als je de ambitie hebt om naar de 2e klasse te promoveren. Drie keer speelde Rozenburg gelijk en vijf wedstrijden was er winst met één doelpunt verschil. Prima resultaten voor een middenmoter maar voor een ploeg die mee wil doen voor de prijzen veel en veel te karig.

 

Het grote verschil tussen Rozenburg en de andere kanshebbers voor de titel is doelpunten maken. Rozenburg heeft er tot nu toe 26 in het netje liggen. Er zijn in de 3e klasse D zes ploegen die meer keer het doel troffen. En de verschillen zijn soms groot. Rhoon en Bolnes hebben 42 keer gescoord, 16 doelpunten meer dan de Rood Gelen. Maar ook Botlek en SSS rammelen eenvoudiger aan de doelpunten boom. Rozenburg leunt op de verdediging en op een aantal goede middenvelders. Maar dat is niet genoeg om mee te doen voor de prijzen. In de 2e periode staat Rozenburg op de voorlaatste plaats op de ranglijst met een negatief doelsaldo. Het leunen op een solide verdediging begint ook scheurtjes te vertonen. De doelpunten killer bij Rozenburg zal op moeten staan als de ploeg nog wat wil bereiken dit seizoen. Nu is Rozenburg afhankelijk van de vrije trappen en penalty’s van Bryan van der Laan. Dat moet een meerwaarde zijn en niet het laatste redmiddel.

Stephan van Asperen over de wedstrijd tegen NBSVV

“Ik was er zelf niet en dan is het allemaal wat lastig om er wat van te zeggen. Ik had dit verlies zeker niet verwacht. Het zat er natuurlijk wel aan te komen. Je kan niet een heel seizoen niet verliezen. Na twee gelijke spelen nu dan dit. Zijn wel 7 punten in 3 wedstrijden, dan gaat het hard. Kan me niet voorstellen dat het onderschatting was. Als je kampioen wil worden mag dat niet voorkomen. Op de ranglijst leveren we in, maar misschien staan we wel daar waar we horen te staan. Op voorhand misschien niet eens zo slecht maar gaat opeens wel hard. Punten verliezen en doelpunten tegen krijgen doet altijd zeer. We hebben zeker nog kansen maar het moet wel anders dan de laatste weken.”

 

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag    

Bolnes - Vlotbrug 2 - 0. “Vlotbrug zit in een negatieve spiraal. Het lijk daar allemaal niet zo te lopen. Veel tegenslagen, rode kaarten, basis spelers afwezig. En niet te vergeten Bolnes komt er echt aan, die hebben de moeilijke start verwerkt.”

’s Gravendeel – Charlois 3-0. “Niet verwacht in mijn voorspelling. ’s Gravendeel blijft toch aanhaken, Charlois had ik hoger ingeschat.”

Pernis - Rhoon 2 - 6 “Rhoon zit in de flow maar die gaan ook nog wel puntjes verliezen. Scoren heel makkelijk, hebben spelers die niet steeds 3 of 4 kansen nodig hebben, maar ogen dicht schieten en hangen.”

RHS – Jonge Spartaan 3 - 0. “Ja, netjes van Rijnmond Hoogvliet Sport. Jonge Spartaan nog een beetje ups en downs. Jonge Spartaan heeft best wel goede voetballers maar te wisselvallig. Komen uit de 4e klasse dan mag dat denk ik ook wel. “

SSS – GOZ 5 - 1. “Goede overwinning van SSS. Is inmiddels op de ranglijst over Rozenburg heen. Voor GOZ wordt het lastig op deze manier.”

WFB – Botlek 1 – 4. “Zaterdag krijgen we WFB thuis. Maar het lijkt net als voor GOZ een lastig seizoen te worden voor de ploeg uit Ouddorp. Botlek maakt geen fout.”

 

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

GOZ

1

SV Charlois

-

SSS

3

Jonge Spartaan

-

Bolnes

2

NBSVV

-

Pernis

3

Rhoon

-

‘s Gravendeel

1

Rozenburg

-

WFB

1

Vlotbrug

-

Rijnmond HS

2

De 3 wedstrijden schorsing zitten er voor doelman Stephan van Asperen op, ook spits Lennart Quak is weer inzetbaar na ook 3 wedstrijden schorsing. De kans dat beide spelers weer in de basis starten lijkt groot. Silvio Spiessens, traint in verband met zijn werk/opleiding ergens anders en dat is niet helemaal optimaal. En bij gebrek aan doelpunten zal spits Lennart Quak ongetwijfeld tegen WFB weer in de frontlinie staan.

We laten de doelman ook nog even naar de komende wedstrijden kijken en hem een voorspeling laten doen (1 thuisploeg / 2 uitploeg / 3 gelijkspel). Na negen wedstrijdronde, de eerste hadden we geen voorspelling, staat de teller op 39 uit 70 een score van bijna 57 %. Afgelopen week had de doelman er 4 goed, Rozenburg en Rhoon had hij verkeerd ingeschat. Misschien was daar wel de wens de vader van de gedachte. 

Foto's: Bryan van der Laan / Penalty Bryan van der Laan tegen NBSVV 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 16th. .