Drie schoten alle drie van 25 meter en drie doelpunten. Het leverde Rozenburg drie punten op afgelopen zaterdag in Klaaswaal. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop in ieder geval voor de competitie. Rozenburg kreeg tegen SSS wel twee doelpunten tegen, staat op plaats twee met twee punten achterstand op koploper Rhoon.

Tot zover is alles duidelijk, Rozenburg doet nadrukkelijk mee voor het kampioenschap. En het vertoonde spel over grote delen van de wedstrijd in Klaaswaal was meer dan goed. En waren in de eerste helft van de competitie wel andere wedstrijden waar Rozenburg wat steekjes liet vallen maar er waren ook wedstrijden, zo als in Klaaswaal, waar meer dan aantrekkelijk voetbal werd gespeeld. Lang had Rozenburg de minst gepasseerde verdediging maar juist in de laatste wedstrijd moest het die eer laten aan koploper Rhoon. En zal onze gesprekspartner, doelman Stephan van Asperen, nog wel eens nadenken over dat eerste doelpunt op het sportpark aan de Jaap Kosterstraat in Kaaswaal. Een doelpunt wat er voor zorgde dat hij niet langer aan het hoofd staat van de minst gepasseerde verdediging.

Stephan van Asperen over de wedstrijd tegen SSS

“We hadden één doel, we moesten winnen. We voetbalde best goed. Zaten er kort op, wonnen duels en dan komt de goal van SSS. We laten die speler te ver opkomen, hij schiet, raakt hem misschien nog een beetje verkeerd. Stond op dat moment nog te ver voor mijn doel, loop achteruit en met een lobje gaat hij over me heen en rolt erin. Natuurlijk weet ik ook wel dat, dat een fout van mij was. Zo’n bal moet ik hebben, zo simpel is dat. Ook al zijn we de op één na de minst gepasseerde verdediging geven we de doelpunten vaak simpel weg. We herpakken ons gelukkig en dat is dan wel weer onze kracht. We raken nooit in paniek en hebben voetballers in de ploeg die daar over het algemeen wel raad mee weten. Dan hebben we het al wel een vaker gezegd, op de trainingen schieten ze het licht uit mijn ogen, uit alle hoeken en standen ook van afstand en in de wedstrijden nooit van afstand. En dan komt Lennart (Quak, red.). Hij dacht ik probeer het en die zat er lekker in. Dan denk je oké nu wij weer en geven het binnen 3 minuten weer weg. We werden ook nog gewaarschuwd door kansen van SSS. Dan komt een steekpass over 30 meter en staat er in de zestien één vrij en die schuift hem er mooi in. Ik moet dan kiezen, in de korte hoek mag hij er nooit in dus blijft voor een speler de lange moeilijke hoek over. Staan ze weer voor maar weer raken we de weg niet kwijt en als Lennart dat kunststukje nog een keer herhaald. Deze heeft de keeper niet gezien en denk ik ook niet gehoord, loei hard, stijf onder de lat. Dan is het weer gelijk, natuurlijk baal ik dan over de doelpunten die we tegen krijgen. Die minst gepasseerde verdediging ben ik als keeper ook wel mee bezig. In de tweede helft spelen we goed en als Rick er dan ook nog één van 25 meter inschiet geven we de pot niet meer weg. In de slotfase als ze alles of niets spelen moet ik nog een keer aan de bak en tik de bal onder de lat vandaan, maar daar sta ik ook voor, toch een beetje goedmakkertje van die eerste goal”, met een bescheiden lachje van de doelman.

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag    

Bolnes - NBSVV 2 - 2. “Bolnes was de stijgende lijn ingegaan en dan opeens weer een gelijkspel tegen NBSVV. Er zit kennelijk opeens weer een dipje in. Heb het al meer gezegd, soms loop je er tegenaan, wij ook. En Verklaringen zijn er soms wel, maar het gebeurt. Dat maakt het ook wel weer leuk. Goed van NBSVV dat ze ook hier punten pakken.”

GOZ – Rhoon 1 - 1. “Dit is echt onvoorspelbaar. Van Rijn (trainer Rhoon, red.) zal wel uit zijn stekker zijn gegaan, maar je ziet dat elke ploeg kan verliezen. Niet zoals vorig seizoen met Nieuwenhoorn. Heb de wedstrijd niet gezien maar als je wedstrijden wint met 5-0 en 10-1 sluit er toch misschien gemakzucht in. Goed voor GOZ en natuurlijk voor ons.”

’s Gravendeel – Botlek 2-4. “Super knap van Botlek. Botlek komt er weer aan als ze al even afgehaakt waren. Botlek blijft meedoen, staat weer op de 3e plaats.”

Pernis – Vlotbrug 4 - 1. “Had gedacht dat Vlotbrug wel tot wat meer instaat was. Rode kaart voor Clint van de Veerdonk, dus er vanaf, veel invallers. Vlotbrug komt langzaam in de degradatiezone.”

RHS – Carlois 4 - 2. “Een verhaal zoals Bolnes. RHS heeft een goede ploeg maar laat op de één of andere manier te veel punten liggen. Dat gaat zeer doen. Maar zaterdag pakken ze weer een prima overwinning. Op papier heeft RHS één van de betere ploegen. Begrijp niet waarom ze niet bovenin meedoen.”

WFB - Jonge Spartaan 2 – 3. “Jonge Spartaan heeft best een aardig team. Op het middenveld best sterk. WFB en GOZ krijgen het moeilijk. WFB kan in het eerste gedeelte van de wedstrijd nog wel meespelen maar als de slag geslagen is komen ze te kort om terug in de wedstrijd te komen.”

We kijken medio januari weer met de doelman vooruit naar de dan komende wedstrijden. Ook zullen we ongetwijfeld nog eens terugkijken met Stephan van Asperen op de eerste helft en zijn voorspellingen. Hij sluit de eerste helft van de competitie af met zijn slechtste voorspelling. Twee goed is ruim onder het niveau wat hij tot nu toe heeft laten zien. Na twaalf wedstrijdronde, de eerste hadden we geen voorspelling, staat de teller op 44 uit 84 een score van 52.8%. Afgelopen week had de doelman er 2 goed.  

Foto's: Boven de doelman  van Rozenburg en onder Rick Tas die net als Lennart Quak van 25 meter raak schoot stijf onder de lat.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .