Het zijn lastige gesprekjes als we de doelman van Rozenburg naar de rest van de competitie vragen. Een speler moet natuurlijk zeggen dat zijn ploeg de beste is, gaat winnen en kampioen wordt. Maar na een lange stilte toch een meer realistisch antwoordt. Zonder de naam te noemen maakt de genen die nu bovenaan staat de beste kansen op het kampioenschap, gaf de doelman aan. “Wij zullen er wel kunnen komen maar dan via de lage weg.”

“Dat kampioenschap zie ik nog niet zomaar gebeuren. In deze fase van de competitie komen er ook ander zaken aan de orde. Je moet niet alleen goede spelers hebben in de basiself, maar zeker ook op de bank. Kaarten en blessures gaan de competitie beïnvloeden en dan is maar de vraag welke ploeg heeft de beste bank. Zonder een 2e elftal en een smalle selectie kan dat voor ons wel eens extra zwaar worden”, kijkt de doelman naar het vervolg van de competitie. “Tegen GOZ (rood voor Lennart Quak en Stephan van Asperen, red.) heb je gezien hoe snel je tegen kaarten met grote gevolgen aan kunt lopen. Kennelijk kunnen spelers tegenwoordig niet meer op de bank zitten en op een kans wachten. Wij hebben veel te vroeg Dennis Nijkamp en Kenan Yilmaz zien vertrekken, spelers die we nu kei en kei hard nodig hebben. Beetje gevolgen van de huidige tijd, Rozenburg is niet de enige club die daar last van heeft. We hebben een redelijke eerste seizoenshelft achter de rug. Wel wat onnodige punten gemorst. Nieuwe spelers die goed zijn ingepast en we hebben een sterk team, maar het is na de winterstop altijd wel weer lastig. Hoe komen ploegen uit de winterstop en vooral hoe komen wij eruit. We hadden op de eerste plaats kunnen en moeten staan. NBSVV was een diepte punt, daar hebben we 3 dure punten verspeeld. Ook tegen ‘s Gravendeel laten we dure punten liggen. De tweede helft van de competitie zullen we alle zeilen bij moeten zetten. We hebben een zware start met wedstrijden tegen RHS, Bolnes en Pernis. Daarna eens kijken hoe we daar zijn doorgekomen.”

De voorspellingen van Stephan van Asperen

Rhoon wordt kampioen, Rozenburg, Botlek en SSS komen in de nacompetitie, voor een plaats in de 2e klasse. Voor GOZ en WFB wacht degradatie en NBSVV en Jonge Spartaan zullen PD wedstrijden moeten spelen, althans dat zijn de voorspellingen van de Rozenburg doelman.

Resultaten van 12 wedstrijddagen (1e wedstrijddag geen voorspelling)

Team

Aantal goed voorspeld

Team

Aantal goed voorspeld

WFB

10

Rijnmond

6

Rozenburg

9

Charlois

6

Botlek

7

Jonge Spartaan

6

Pernis

7

SSS

5

GOZ

7

Bolnes

4

Rhoon

6

Vlotbrug

4

Gravendeel

6

NBSVV

3

Het is in de toekomst kijken en dat is lastig zeker in de voetbalsport en dan ook nog op het 3e klasse niveau. In de toekomst kijken is niet vele gegeven en ook de doelman lukt dat niet altijd helemaal als we hem ‘door de bril van de doelman’ de komende wedstrijden doornemen. Opmerkelijk had hij van de 12 voorspellingen in de eerste competitie helft van WFB in Ouddorp er 10 goed. Van de 84 wedstrijden die de doelman heeft voorspeld waren er 43 goed en blijft Stephan van Asperen net boven de 50%. SSS is voor de doelman de grote verrassing. De ploeg uit Klaaswaal staat op plaats 3 en van die ploeg had de doelman maar 5 wedstrijden goed voorspeld. Ook NBSVV is een ploeg waar Van Asperen geen peil op kan trekken, 3 wedstrijden goed.Nog even de voorspellingen van competitieronde 14.

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

Bolnes

3

SV Charlois

-

GOZ

1

Jonge Spartaan

-

Pernis

3

NBSVV

-

WFB

2

Rhoon

-

SSS

3

Rozenburg

-

Rijnmond HS

1

Vlotbrug

-

‘s Gravendeel

1

 

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.