Rozenburg speelde niet afgelopen zaterdag, waar ronde 14 op de rol stond. De velden op sportpark West waren niet bespeelbaar. Alle clubs met grasvelden zagen hun wedstrijden afgelast. We zullen moeten leven met een ranglijst die van nu af aan verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zal vertonen, zeker als de winter zich niet gewonnen wil geven. Rozenbrug wijkt niet uit naar kunstgras, voor doelman Stephan van Asperen hoeft dat ook niet. “Een eerste elftal hoort op het hoofdveld te spelen, beter voor het publiek de sponsors en de sfeer.”

“Kijk of je nu wel allemaal te gelijk speelt of niet maakt op zich niet zoveel uit”, vertelde de doelman. “Je moet die wedstrijden toch spelen en als je bovenin mee wil doen ook de meeste winnen. Het kan de competitie misschien nog wel leuker maken. Als je ziet dat de concurrentie gewonnen heeft wordt de druk misschien wel hoger of als je ziet dat de concurrentie punten morst kan er iets in de ploeg komen van dat doen we wel even. Maar als wij blijven winnen hoeven we ons daar niet druk over te maken.”

Niet uitwijken naar kunstgras en de toekomst van Stephan van Asperen.

“Niet uitwijken, daar ben ik wel heel blij mee. Ik vind het maar niets om als eerste elftal op veld 4 te moeten spelen. Het is sfeerloos je speelt ook anders. Laat mij maar lekker op het hoofdveld spelen. Natuurlijk heb ik ook al nagedacht over volgend seizoen. Maar de uitslag is nog niet zeker. Ik heb nog geen gesprek gehad met Rozenburg. Dat moet sowieso gebeuren voor ik iets naar buiten breng. Zelf zit ik in een lastige situatie. Ik werk continue, daardoor mis ik nogal eens een training. In verband met mijn kinderen moet ik zelfs voor trainingen oppas regelen, dat is niet makkelijk en ook geen ideale situatie. Maar dat is het ook niet voor de trainer. Kan me voorstellen dat hij zijn doelman vaker bij de trainingen wil zien en misschien we de voorkeur geeft aan iemand die er wel altijd is. Dan is er voor mij geen plaats meer. Of er andere opties zijn laat ik in het midden, eerst praten met Rozenburg zoals het hoort.”

Rhoon een puntje minder.

“Goed voor ons, maar ik ken de ‘inns en outs’ niet. Had te maken met een opstootje na de wedstrijd tussen Rhoon en ’s Gravendeel. Moeilijk om daar iets van te vinden, was er niet bij. Maar punten zijn punten en zo staan we op één punt van de koploper. Je zal als ploeg maar dat ene puntje te kort komen aan het eind van de reis. Maar goed als we zo hier en daar een beetje worden geholpen, zoals nu, is dat toch wel lekker.”  

Het voorspellen gaat niet meer zo goed.

“Het wordt lastiger. Aan het begin van de competitie staat iedereen op scherp. Maar nu krijg je te maken met andere zaken. Hoeveel blessures zijn er welke ploegen hebben er last van schorsingen. Ik was afgelopen zaterdag bij Vlotbrug – ’s Gravendeel daar miste Vlotbrug een man of vier. Dingen die belangrijk zijn maar niet altijd bekend als we de voorspellingen doen. En na de winterstop is het sowieso lastig, maar geen excuus. We hadden er van ronde 14, tot nu toe, maar één goed.”

Botlek – Bolnes 4 – 0.   “Bijzonder uitslag. Botlek komt heel goed uit de winterstop en laat zien dat ze er bij horen. Volgens mij is daar niets bijzonders gebeurt, dus een prima overwinning voor Botlek. Bolnes is een lastig ploegje om je geld op te zetten dit seizoen. Toch had ik deze uitslag niet verwacht.”

Charlois – GOZ 3 – 0.   “Arjan Vuik is bij GOZ weg. Heeft getekend bij Botlek, allemaal groot in het nieuws. Bij GOZ liep het al niet lekker, waarschijnlijk geen basis meer voor een verdere samenwerking. Met Rockanje is Vuik kampioen geworden daarna ook gedegradeerd. Zegt niet zoveel over Vuik hij kiest ongelukkig clubs die niets kunnen en waar amper versterkingen komen. Daar mag je niet zoveel van verwachten. Bij Botlek ligt dat anders. Bij PFC heeft hij het samen met broer Rob goedgedaan. Maar Botlek meld zich weer, dat is duidelijk. En Vuik kan zich rustig voorbereiden op zijn nieuwe club.”

Voorspellingen voor wedstrijddag 15

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

Rozenburg

2

GOZ

-

Vlotbrug

1

‘s Gravendeel

-

Jonge Spartaan

2

Pernis

-

Botlek

2

Rijnmond HS

-

Rhoon

3

SSS

-

NBSVV

2

WFB

-

SV Charlois

3

Jonge Spartaan – Pernis 6 – 0.   “Bizar. Jonge Spartaan heeft best wel een goede ploeg maar 6 – 0. Wij moeten binnenkort ook tegen Pernis, van mij mogen ze deze vorm vasthouden. Je kan als ploeg verliezen van Jonge Spartaan, maar 6-0. Bij Pernis zullen nu wel alle alarmbellen rinkelen.”

Vlotbrug – ‘s Gravendeel 1 – 2.   “Wedstrijd waar ik ben geweest. Verschrikkelijk slechte wedstrijd. Toen ik er stond dacht ik hoe kunnen wij van zo’n ploeg nu weer punten verspelen ( gelijk spelen tegen ’s Gravendeel, red.). Vlotbrug had zeker 4 basis spelers niet en hadden eigenlijk de beste kansen. Gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.”

“Overigens, de club die het best om kan gaan met schorsingen en blessures wordt kampioen. Dat wordt dus voor Rozenburg ook knap lastig. Bij ons loopt het straks ook anders. Bryan van der Laan, één van de belangrijkste spelers voor ons, is er een aantal wedstrijden niet bij. Werk, vakantie het draait niet alleen maar om het voetbal vandaag aan de dag. Andere clubs hebben daar ook mee te maken. Ik denk dat de ploeg die zijn team het langst in takt houdt hoge ogen gooit.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .