Botlek heeft zich gemeld voor de titel. Althans dat vertelde vertrekkende trainer Richard Koutstaal aan de media (Bron: GrootNissewaard.nl). Tijdens de winterstop is besloten er nog eens een schepje bovenop te doen. De trainer, die na dit seizoen naar OSV Oud-Beijerland vertrekt, vindt dat zijn ploeg op titelkoers ligt en dat wel eens lang kan volhouden, zo luidt het verhaal op GrootNissewaard.nl. Voor Botlek ligt de 2e periode binnen handbereik, dus nacompetitievoetbal kan de ploeg bijna niet meer ontgaan.

Voor Rozenburg is die nacompetitie nog niet binnen handbereik en zal de ploeg van Dennis Zaal zich moeten richten op de 3e periode of het kampioenschap. Botlek is winnaar van de 2e periode bij winst tegen Jonge Spartaan. SSS heeft zich al verzekerd van nacompetitie, door het winnen van de eerste periode. Van een vervangende periode is alleen sprake als de kampioen ook een periode heeft. Koploper Rhoon heeft dat nog niet, bij een eventueel kampioenschap van Rhoon zal er dus geen vervangende titel zijn tenzij Rhoon de 3e periode voor zich opeist. ‘Parijs is nog ver’, heeft Joop Zoetemelk ooit gezegd en dat geld ook voor het einde van de competitie. Maar een dergelijk doemscenario, missen van het kampioenschap en de 3e periode en met lege handen staan, zal ongetwijfeld door de hoofden van de technische staf van de Rood Gelen zijn gegaan. Afgelopen zaterdag was er voor Rozenburg winst, in Middelharnis, tegen Jonge Spartaan en met een cleansheet. Toch is Rozenburg doelman Stephan van Asperen er niet helemaal gerust op.

Stephan van Asperen

“We hebben te veel kansen nodig om te scoren en dat kan je op gaan breken. We creëren veel kansen maar tegen ploegen als Rhoon, Botlek of RHS moeten er als je twee kansen krijgt wel één in het netje, zo werk dat gewoon als je mee wil spelen voor de prijzen. Zaterdag hebben we zes kansen nodig voor één doelpunt. Misschien zoals Bryan van der Laan het omschreef na de wedstrijd, een stukje onzekerheid maar het kan ook ontbreken zijn van scherpte. Ze schieten die ballen niet expres naast of in de handen van de keeper, dat zeker niet. Misschien ook missen van overtuiging alhoewel ze op de training, wat ik al eens eerder heb gezegd, het licht uit mijn ogen schieten. Als je zoveel kansen nodig hebt maak je het jezelf wel lastig en kan je op den duur opbreken. Als je wedstrijden niet vroegtijdig in het slot gooit komt er onnodig veel druk op de achterhoede en de keeper. Elk misstapje is een doelpunt met gevolgen. Je zag zaterdag ook Jonge Spartaan was zelden gevaarlijk maar schieten wel een vrije trap stijf in de kruising, met veel geluk en de binnenkant van de paal weten we een doelpunt te voorkomen, voor het zelfde geld komen ze weer langszij en kan je opnieuw beginnen, alleen duurt de wedstrijd dan geen 90 minuten maar 10 of zo. In de eerste helft ook daar staat Stefan van Es een stapje te veel naar voren en wordt het gelijk gevaarlijk. Toch een heel ander gevoel als je dan met 0-3 voor staat. We beginnen goed aan de wedstrijd maar maken het ons onnodig moeilijk, althans we kunnen wedstrijden moeilijk vroegtijdig over de streep trekken.”

De 17e speelronde  

Aanstaande zaterdag is het inhalen van de 3 nog te spelen wedstrijden in ronde 14 en de zaterdag er na inhalen ronde 16 de nog in zijn geheel moet worden gespeeld. Met het voorspellen van de doelman gaat het weer crescendo en had Stephan van Asperen er 6 van de 7 goed, de hoogste score tot nu toe. De doelman heeft een totaalscore van 49%. We kijken met de doelman naar de andere wedstrijden.

Charlois – Vlotbrug 0 – 1. “Charlois heeft een goed team, toch wel verrassend ondanks dat ik de voorspelling goed had. Bij Vlotbrug zijn er weer wat spelers terug van schorsingen en blessures. Misschien het verschil.”

’s Gravendeel – GOZ 1 – 0. “Had gedacht dat de trainerswissel GOZ meer had gebracht. Iets van wij willen niet degraderen en in een derby er meer uit zouden kunnen halen. ’s Gravendeel pakt de punten jammer voor mij had er daardoor maar 6 van de 7 goed. Nu blijf ’s Gravendeel toch in het spoor en een meer dan gevaarlijke outsider.”

NBSVV – Botlek 2 – 3. “Botlek heeft de draad weer opgepakt. Ook al gaat de trainer daar ook weg dat speelt helemaal niet bij Botlek die zijn daar professioneel genoeg voor. Die willen kampioen worden of promoveren en die zijn weer goed op weg.”

Pernis – Bolnes 1 – 1. “Pernis is toch weer lekker bezig om hoger in de middenmoot te komen. Voor ons positief dat Bolnes punten laat liggen. Komen toch op achterstand maar een ploeg die je nooit mag afschrijven.”

SSS – Rijnmond Hoogvliet Sport 1 – 3. “Rijnmond heeft een goede ploeg maar wisselvalig, geen idee waar dat aan licht. SSS pakt de eerste periode en is daarna wat weggezakt. RHS zit wel in de winning mood, en daar zullen wij ze zaterdag van af moeten houden. Dat wordt een meer dan lastige klus.”

WFB – Rhoon 0 – 2. “Rhoon zit in de zelfde positie als wij. Moeten winnen week na week en mogen geen foutje maken. Dat is lastig spelen. Dan heb je er van die wedstrijden bij. WFB kan vrijuit spelen hebben niets te verliezen maar alles te winnen. Maar Rhoon maakt tegen ploegen als WFB geen fout.”

 

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

Bolnes

3 (4-0)

SV Charlois

-

GOZ

1 (3-0)

Jonge Spartaan

-

Pernis

3 (6-0)

NBSVV

-

WFB

3

Rhoon

-

SSS

3

Rozenburg

-

Rijnmond HS

1

Vlotbrug

-

‘s Gravendeel

1 (1-2)

“Omdat de verschillen tussen bovenin en onderin best groot zijn is het voor de onderste zes vaak compact spelen en met veel man verdedigen en hopen op een kans voor een snelle uitbraak. Wil niet gelijk zeggen busje parkeren maar wel met veel man achter de bal”, besluit de doelman zijn verhaal.

Er zijn al 4 wedstrijden gespeeld in de 14 rond waarvan Stephan er 1 goed heeft. De voorspelling van NBSVV heeft de doelman gewijzigd (die wedstrijd is nog niet gespeeld). Uitslag van de gespeelde wedstrijden tussen haakjes.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 3rd. .