Rozenburg heeft nu ook de wachtkamer van de 3e klasse D moeten verlaten, en wel door de achterdeur. Puntverlies tegen Charlois heeft Rozenburg in een positie gemanoeuvreerd die niet te benijden is. ZES punten achterstand op koploper Rhoon met nog 6 wedstrijden te spelen en nog geen periode op zak. We zagen na-afloop van de wedstrijd boze, teleurgestelde spelers, trainers en supporters aan de kant van Rozenburg en blije opgeluchte gezichten aan de kant van Charlois en toch ook wel een beetje vraagtekens in de ogen van alle partijen. Hebben we dit weggeven, gekregen, gestolen, verkwanseld of gewoon aan ons zelf te danken.

Van de kant van Rozenburg weggegeven! Een paar weken geleden vertelde doelman Stephan van Asperen van Rozenburg in ons wekelijks gesprek “We hebben te veel kansen nodig om te scoren en dat kan je op gaan breken”. Natuurlijk was het in de laatste minuut van de wedstrijd buitenspel waar de gelijkmaker van Charlois uit voort kwam. Maar of Rozenburg daar nu door punten liet liggen in de wedstrijd tegen Charlois mag je je afvragen. Als het 1-4 voor Rozenburg had gestaan, en die kansen waren er, was iedereen met een blik van ach de scheidsrechter zat er naast, jammer maar dat kan gebeuren, naar de kleedkamer gegaan. Dat was nu even anders althans die indruk ontstond. Kansen en ook nog kansen voor een leeg doel mag je de scheidsrechter niet verwijten, maar het blijft wel zuur en het was buitenspel. Of moeten we Van Asperen gelijk geven ‘dat kan je op gaan breken’ en ‘dat kan’ vervangen door ‘dat is’ Rozenburg opgebroken. Toen we op weg naar huis een donker oranje stoplicht over het hoofd hadden gezien dachten we even aan de scheidsrechter hoe zou die in de auto zitten, zo’n man moet ook naar huis. Als die Rood Gelen er nu gewoon een paar hadden gemaakt was het allemaal een stuk rustiger geweest. (Voor onze redactie donker oranje tot nu toe geen gevolgen, niet in de knip en niet in de veiligheid van het overige verkeer)

Stephan van Asperen over Charlois

“We begonnen gehavend aan de wedstrijd. Veel geblesseerde, zelfs in de warming-up viel Joris van Driel nog uit. Stefan van Es nog door een arts behandeld om te kunnen spelen. Jordie de Groot geschorst dus het was een gehavend elftal. Het was allemaal een beetje vreemd, andere verdediging, ander middenveld. Maar veel kun je goedmaken met inzet, dat heb ik bijvoorbeeld bij Martijn Lievaart wel gezien maar zeker niet bij iedereen. Die inzet miste we wel in het algemeen. We kwamen moeilijk in ons spel, Charlois zat er beter in en wij speelde een beetje op de counter. Moest zelf nog een paar keer aan de bak maar daar sta ik ook voor. Dan kom je 0-1 voor en weet je dat het nog lastiger wordt. Dat wordt dan ook in de rust besproken. We krijgen heel veel doelpunten tegen vlak na de rust. Toch gaat die bal er weer in een minuut of 10 na de bekertjes thee. Gelukkig schiet Bryan van der Laan er nog eentje in, die ingelijst mag worden. Dan wordt het een foutenfestival over en weer. Zij krijgen kansjes en wij kansen met een hoofdletter K. Dan wordt het zij mogen en wij moeten. Eigenlijk als je met zo’n gehavend elftal de punten pakt zijn het bonuspunten. Maar we liepen voorin te wandelen en zolang de scheidsrechter niet fluit moet je er keihard voor blijven knokken, buitenspel of niet gaan voor de punten. Scheidsrechter liet in de laatste minuut doorspelen ik kom er wel uit maar hij legt de bal breed naar een vrije man zonder verdediger. Dan is de wedstrijd gelijk over en begint het gezeur tegen de scheidsrechter. Ik denk dat we bij ons zelf te rade moeten gaan. We maken het zelf niet af, als we dat doen is de fout van de scheidsrechter ook minder erg. Wat er nu gebeurde hoort ook niet op een voetbalveld. Sommige wakkerde het vuurtje aan in plaats van het te blussen. We zullen moeten leren om te gaan met teleurstelling. En accepteren dat er ervaren spelers rondlopen waar jonge spelers van kunnen leren.”

Speelronde 20  

GOZ - Bolnes 2 – 1. “Bizar, dat GOZ wint van Bolnes dat kan je toch niet voorspellen. Knappe overwinning dat zeker.”

’s Gravendeel – NBSVV 7 - 1 “Dat is een prima uitslag voor ’s Gravendeel. Zelf vind ik die ploeg niet zo geweldig, maar winnen met grote cijfers van een ploeg waarvan wij verliezen. Zeg het maar.”

Rhoon - Jonge Spartaan 2 - 1. “Denk dat Rhoon het verder wel uit kan spelen tot het einde van het seizoen, klinkt gek misschien maar terechte kampioen. Dit geven ze niet meer weg.

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

WFB

1

Botlek

-

SV Charlois

3

Jonge Spartaan

-

SSS

3

NBSVV

-

Rijnmond HS

2

Pernis

-

sGravendeel

3

Rozenburg

-

GOZ

1

Vlotbrug

-

Rhoon

3

Rijnmond HS – Pernis 2 – 0. “Rijnmond wil nog een sprintje trekken om kansen in de 3e periode. Pernis wisselvalig, soms een uitschieter dan weer vallen ze door de mand. We hebben het al vaker gezegd iedereen kan van iedereen winnen maar ook verliezen en dat zie je vooral bij Pernis heel erg.”

SSS – WFB 4 – 1. “SSS gaat langzaam de focus op de nacompetitie zetten. WFB moet alle zeilen bijzetten maar is toch een degradatiekandidaat, die gaan het niet redden. SSS werkt zich weer naar boven.”

Vlotbrug - Botlek 1 – 4. “Vlotbrug zit in zwaar weer of de kanteling daar nog gaat komen? Botlek gaat weer over ons heen op doelsaldo. Of Tom Larssen dat nog goed krijgt, veel geblesseerden en geschorste spelers. Al het hele seizoen problemen.”


Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 3rd. .