Het is een cliché ‘je sportieve plicht blijven doen’ maar of dat altijd lukt. Rozenburg had die opdracht zaterdag tegen WFB, maar ook Rhoon had zo’n opdracht tegen ’s Gravendeel en Charlois liet het helemaal lopen tegen SSS. Inmiddels zijn de resultaten van je sportieve plicht doen bekend. Kampioen Rhoon liet het afweten, Charlois ging eraf met dubbele cijfers en Rozenburg won in Ouddorp van WFB.

Rhoon stond voor ze goed en wel op het veld stonden al met 2-0 achter op de trekdam tegen ’s Gravendeel. Ongetwijfeld niet leuk voor alles en iedereen die Rhoon en warm hart toedraagt. Het zijn de feiten het kampioenschap is gevierd en wat er dan opeens in een ploeg kan sluipen is misschien wel onverklaarbaar. Coach Marco van Rijn zal het zich anders hebben voorgesteld. Ook onverklaarbaar is het verlies van Charlois in Klaaswaal tegen SSS, 11-0. Eerder dit seizoen had WFB, de tegenstander van Rozenburg afgelopen week, ook al zo’n zeperd te pakken. Toen won Rhoon van WFB met 10-0 in een fase waar nog niets gespeeld was. Maar Rozenburg deed in ieder geval haar sportieve plicht zaterdag wel. Het gaf WFB het laatste zetje terug naar de vierde klasse. Voor WFB misschien een bevrijding. Spelen in de vierde klasse en meedoen voor de prijzen en met veel wedstrijden op Goeree-Overflakkee is wel leuker, zeker ook voor de supporters, dan 19 keer verliezen en meer dan 80 doelpunten tegen krijgen. En Rozenburg deed zaterdag dus wat het moest doen met als enige smetje het tegendoelpunt, een penalty veroorzaakt door Stefan van Es. Na 90 minuten stond er 1-5 op het scorebord.

Stephan van Asperen over WFB

“WFB had misschien nog hoop om in de nacompetitie te komen en voor ons gewoon de sportieve plicht om te winnen. En voor ons was er nog een heel klein eigenlijk kleiner dan klein om nog voor een periode in aanmerking te komen. Maar we moesten gewoon winnen hoe dan ook. We begonnen slap aan de wedstrijd en wat er in de eerste minuut gebeurde slaat helemaal nergens op. Was een voorzet geloof ik en werd ingekopt bij de tweede paal en kon ik hem net voor de lijn weg krijgen. Was niet over de lijn als dat zo geweest was had ik dat zeker ook gezegd, wel na de wedstrijd natuurlijk. Na die beginfase kregen ze gelukkig niet veel kansen meer. Wij maken de 0-1 en later nog de 0-2. Dan komt er nog een bal uit een vrije trap tegen mijn hand die ik nooit gezien heb en als het een wereldredding leek was het allemaal geluk. Maar met zo’n 0-2 voorsprong kan je wel lekker gaan voetballen tegen zo’n ploeg. Alhoewel we moeten met dit team nog veel beter kunnen. We gaan wisselen in de rust, en gaan toch anders voetballen, nog makkelijker en lopen uit naar 0-4. Dan krijgt WFB een strafschop, denk terecht, Stefan (van Es, red.) haalt hem neer in de zestien, en ik ben kansloos. Kies gewoon de verkeerde hoek. Wel jammer dat ik de ‘nul’ niet kon houden, had lekker geweest. Je zag ook dat WFB het even niet meer wist toen we gingen omschakelen. We kunnen dat heel goed tijdens de wedstrijd en dat is voor een tegenstander lastig. Voor Lennart (Quak, red.) mooi dat hij via een vrije trap de 1-5 binnen schiet.”

Speelronde 25  

Bolnes – Jonge Spartaan 2 – 2. “Gewoon goed van Jonge Spartaan dat ze een puntje pakken. Zeker in een uitwedstrijd. Of het genoeg is om de nacompetitie te ontlopen?”

GOZ – Botlek 1 - 5 “GOZ gedegradeerd, ik denk terecht, komen te kort. Hebben de trainer weggestuurd. Dat was zonde voor Arjan Vuik, heeft helemaal niets geholpen. Botlek moest winnen en dat hebben ze gedaan. Gewoon goed.”

‘s Gravendeel - Rhoon 5 - 1. “Had het wel voorspeld, niet met deze cijfers maar dit houd je niet tegen. Ook Marco van Rijn niet. Ze zijn kampioen, de druk is er af, dit sluipt er gewoon in dat is gewoon niet te voorkomen.”

Voorspelling competitieronde 26

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

‘s Gravendeel

3

SV Charlois

-

Rijnmond HS

2

Jonge Spartaan

-

WFB

1

NBSVV

-

Bolnes

3

Rhoon

-

GOZ

1

Rozenburg

-

SSS

1

Vlotbrug

-

Pernis

1

Pernis - NBSVV 1 – 0. “Knap dat Pernis na al die perikelen er toch weer staat. Denk dat ze bezig zijn met volgend seizoen en nu meer dan hun plicht om te blijven winnen en niets cadeau doen.”

RHS – Vlotbrug 7 – 1. “Bij Vlotbrug is het helemaal over. De geest is helemaal uit de fles. Ze krijgen het op deze manier nog lastig in de nacompetitie. Veel twijfels bij spelers of ze volgend seizoen nog wel blijven, als je kijkt naar het begin van het seizoen en nu. Een wereld van verschil. De trainer heeft het daar volgens mij ook niet makkelijk. Je kan wel willen, maar…..”

SSS - Charlois 11 – 0. “Ik weet niet wat daar gebeurt is maar dit slaat helemaal nergens op. Je kan me niet vertellen dat SSS nu in eens bulkt van de kwaliteit. Charlois heeft er gewoon met de pet ernaar gegooid, dat kan bijna niet anders. Of ze achteruit hebben gespeeld of onderste boven maar dit kan je als club niet accepteren. Als je dit laat gebeuren maak je je als club ook niet meer geloofwaardig.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 23rd. .