Sommige zijn al op vakantie en alles en bij de diverse verenigingen alles al in de zomerstand met ingezaaide velden en onderhoud volop. Toch is het nog niet gedaan met de competitie 2016-2017. Door het wegvallen van Haaglandia (failliet) kan er een ploeg die plaats innemen en dan komt er in de onderliggende klassen ook een plaatsje vrij. Vanavond en zaterdag dus weer voetbal op een aantal velden. Hierbij een deel van de brief die de KNVB rondstuurde en het resterende programma.

Lees meer: SSS, Botlek en Nieuwenhoorn krijgen toch nog een kansje op promotie

De nacompetitie, van tegenstanders van Rozenburg het afgelopen seizoen, is gespeeld. Botlek, SSS en RHS zijn er niet in geslaagd om via de nacompetitie alsnog de tweede klasse te bereiken. NBSVV heeft als degradatie kandidaat het derdeklasserschap veilig gesteld. Brielle 2, het team waar Ömer Ayylidiz toekomstig Rozenburger speelde, is gepromoveerd naar de res. Hoofdklasse. Bij Vlotbrug moest de gifbeker helemaal leeg en kreeg de ploeg van aanvoerder Mitchell de Zeeuw, volgend seizoen Rozenburg, er met boter en suiker van langs van een toch matig DRL.

Lees meer: Mitchell de Zeeuw: “Zo wil je geen afscheid nemen”

Op sportpark West is het familiedag, gezellig en toch nog een klein feestje. Voor nieuwkomer volgend seizoen bij Rozenburg Mitchell de Zeeuw zijn laatste wedstrijd met Vlotbrug. Nog één keer volle bak tegen het Rotterdamse DRL. Wel een bijna schier onmogelijke opdracht om zijn ploeg Vlotbrug nog in de derde klasse achter te laten. In een poule van drie clubs werd de eerste wedstrijd tegen Oud-Beijerland, op het eigen sportpark ‘De Kooistee’ verloren met 2-5. DRL won met 1-4 van Oud-Beijerland.

Lees meer: Bijna onmogelijke opgaven voor Mitchell de Zeeuw in zijn laatste wedstrijd voor Vlotburg

Het is stil op West. Geen nacompetitie niet de spanning van zou het dan toch nog, maar de harde feiten nog een seizoen als derdeklasser verder. Voor andere ploegen komt nu de kans om alsnog te gaan bereiken wat in de reguliere competitie niet is gelukt. We kijken naar de ploegen in de 3e klasse D, die wel in de nacompetitie spelen, waar Rozenburg de competitie is geëindigd op een 3e plaats. Ploegen die het derdeklasserschap nog willen behouden en ploegen die lonken naar de tweede klasse.

Lees meer: Nacompetitie seizoen 2016-2017

Het had anders moeten zijn. Rozenburg met lege handen op plaats 3 van de ranglijst. Andere vooraanstaande clubs in de 3e klasse D maken zich op voor de nacompetitie of genieten nog na van het kampioenschap en op West is het rustig, geen wedstrijden meer en maakt Rozenburg zich op voor een hopelijk lange hete zomer. De competitie 2017-2018 begint pas eind september. Maar de technische leiding zit en heeft niet stil gezeten en heeft de selectie voor het volgende seizoen bijna gereed.

Lees meer: Rozenburg druk met het volgende seizoen

Er stond niets meer op het spel afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen Rozenburg en SSS op sportpark West. Maar de prestigestrijd, tussen de beide toppers van de 3e klasse D, was genoeg voor een leuke wedstrijd. Rozenburg won en vooral Floris van den Heuvel had in de laatste competitiewedstrijd een groot aandeel in de overwinning. Zeker de tweede helft waar Rozenburg meer en meer met 3 spitsen speelde. Was de van nature linksbuiten helemaal in zijn element.

Lees meer: Floris van den Heuvel groot aandeel in de overwinning

Zaterdag komt SSS naar Rozenburg en kan om 16:15 uur de competitie 2016-2017 naar de geschiedenisboeken. Voor Rozenburg een seizoen waar de hoge verwachtingen maar ten dele werden gerealiseerd. Eigenlijk een seizoen waar de ploeg van Dennis Zaal met lege handen achter blijft. Terwijl de uitgesproken ambitie meespelen voor het kampioenschap en op z’n minst de nacompetitie halen was. Dat laatste is de tegenstander van zaterdag SSS wel gelukt.

Lees meer: De laatste wedstrijd voor Rozenburg is tegen SSS

Was het in de eerste minuut van de wedstrijd nog even schrikken voor Rozenburg in het duel met WFB, waren er verder in de resterende 89 minuten niet veel moeilijkheden meer voor de bezoekers op de ‘Krusse’. Rozenburg kwam voor een overwinning in de hoop dat de concurrenten nog wat punten zouden morsen. Een miniem kansje op de nacompetitie. Van thuisploeg WFB had Rozenburg in ieder geval niets te duchten. Die hadden na de kans in de eerste minuut zich neergelegd bij de definitieve degradatie naar de vierde klasse.

Lees meer: Rozenburg klaart de klus op de ‘Krusse’ , WFB definitief vierdeklasser

Zaterdag zal Rozenburg de degradatie van WFB definitief maken, als de ploeg van Dennis Zaal het laatste sprankje hoop nog verder wil behouden. WFB vecht voor een bijna onmogelijke taak om directe degradatie nog te kunnen ontlopen. WFB verloor dit seizoen 18 wedstrijden, de meeste tot nu toe in de 3e klasse D, en onder normale omstandigheden zullen dat er zaterdag 19 zijn, een negatief record dat de ploeg mee zal moeten nemen terug naar de 4e klasse.

Lees meer: Rozenburg zal moeten winnen voor het laatste sprankje hoop

Het was een zakelijk overwinning afgelopen zaterdag op sportpark West voor Rozenburg in de wedstrijd tegen NBSVV. De ploeg van Dennis Zaal deed wat er van de ploeg verwacht mocht worden tegen NBSVV, winnen. Weer eens een wedstrijd met een cleansheet. Maar in de jacht op een prijsje moest Rozenburg lijdzaam toekijken en na de wedstrijd vernemen dat de grootste concurrent, RHS, geen foutje had gemaakt.

Lees meer: Rozenburg niet dichterbij een prijsje

Is op sportpark West juist de vraag is er een heel klein kansje op het toetje en de doelstelling van dit seizoen, nacompetitie. Zijn de clubs onderin bezig met lijfsbehoud. Vooral voor GOZ uit Mijnsherenland en WFB uit Ouddorp ziet het er niet rooskleurig uit. Beide ploegen moeten wonderen gaan verrichten om de 4e klasse nog te kunnen ontlopen. Voor de supporters van beide clubs misschien ook wel leuker om bovenin de 4e klasse mee te spelen dan onderin te bengelen in de 3e klasse met de wetenschap dat de middelen niet toereikend zijn voor een langer verblijf.

Lees meer: Voor WFB en GOZ wordt het een lastig verhaal

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 27th. .