SV Charlois is een middenmoter in de 3e klasse D. In de heenwedstrijd op sportpark West won Rozenburg met 3-1. Charlois pakte tot nu toe aan de Oldegaarde de meeste punten, zes keer werd er gewonnen in thuisduels en in uitduels slechts twee keer. Een lastige tegenstander weet ook koploper Rhoon. Op 5 maart jl. kon op sportpark De Omloop in Rhoon pas in de 93e minuut de overwinning veiliggesteld worden en bleven de punten voor de koploper.

SV Charlois is een club die in 2014 is opgericht, maar toch een club met een roemrijke historie. Voor die historie moeten we teruggaan naar de voorloper van de fusieclub tussen CVV/Mecurius en DEH/DE Musschen. Bij het binnenrijden van Rotterdam, aan de Groene Kruisweg, was decennialang het bolwerk van het Rotterdamse amateurvoetbal, de thuisbasis van CVV. In 1964 was de club algemeen amateurkampioen van Nederland met sterspeler Sjaak Roggeveen, later haalde Roggeveen als speler van Excelsior nog het Nederlands elftal. Maar ook een club die verval kende. Na de fusie met Mecurius (RSM) in 2001 speelde de ploeg hoofdzakelijk in de kelder van het amateurvoetbal. Het sportpark van CVV bestaat niet meer en de sloophamer heeft niets overgelaten van wat ooit de voetbaltempel van het amateurvoetbal in Rotterdam was. Er is na een aantal fusies een nieuwe club en wie weet kan die club in de voetsporen van vooral de gloriejaren van voorganger CVV treden. Zaterdag voor Rozenburg gewoon een wedstrijd die moet worden gewonnen en voor de meeste spelers die zaterdag om 14:30 uur op het veld staan is CVV praat voor oude mannen en leesvoer voor geschiedenisboeken. Terug naar 2017 en de wedstrijd tussen SV Charlois en Rozenburg met de aanvoerder van Rozenburg Elroy van Seventer.    

Aanvoerder Elroy van Seventer

Geeft het extra druk op de wedstrijd nu je weet dan punten morsen desastreuze gevolgen kan hebben voor de race om het kampioenschap? “Ik denk niet dat het extra druk geeft, voor mij niet in ieder geval. Iedereen wil elke wedstrijd winnen en nu het einde van de competitie nadert helemaal. We weten ook dat we het niet meer in eigen hand hebben en dat we afhankelijk zijn van het resultaat van Rhoon. Maar het belang van die wedstrijd hangt af van de resultaten de komende twee wedstrijden. Morgen daarvan de eerste, na de verliespartij tegen Botlek hebben we het vorige week weer opgepakt. Was een goede overwinning, voetballend nog steeds niet optimaal, maar in ieder geval de nare smaak weggespoeld. Botlek verliest dam van Rhoon waardoor we de tweede plek weer hebben overgenomen. Nu moeten we die vasthouden tot 8 april.”

Thuis ging het in de wedstrijd tegen Charlois relatief makkelijk, maar Charlois pakt wel de meeste punten aan de Oldegaarde (19 van de 27)! “De uitslag thuis was 3-1, zijn toen niet echt in gevaar geweest als ik het me goed herinner. Zij maakte wel een mooie goal, maar verder creëerden ze weinig kansen. Morgen zal het lastiger worden denk ik. Sowieso missen wij veel spelers door blessures na vorige week, en wat je zegt, thuis doet Charlois het goed. Maar gezien de stand op de ranglijst en de kwaliteiten die wij hebben moeten wij deze wedstrijd gewoon winnen. Ondanks de blessures moeten we het doen met de jongens die wel fit zijn en ik ga er vanuit dat, dat ook gaat lukken. Want alleen als we winnen heeft het zin om naar de andere uitslagen te kijken.”

Vermoedelijke opstelling

Jordie de Groot geschorst, Maik den Ouden niet wedstrijdfit, heeft wel in onder 23 gespeeld, Paul Santra zeker niet spelen na de elleboog van vorige week in de wedstrijd tegen Vlotbrug, Stefan van Es twijfelgeval door de opgelopen snee in zijn voet ook vorige week tegen Vlotbrug. Zonder Maik den Ouden en Jordie de Groot zal een 3-5-2 opstelling niet aan de orde zijn. We gaan er vanuit dat Rozenburg met vier verdedigers en vier middenvelders gaat spelen. Als Stefan van Es niet kan spelen zal waarschijnlijk Onur Zaif rechterverdediger worden.

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Rozenburg

GOZ

-

Bolnes

‘s Gravendeel

-

NBSVV

Rhoon

-

Jonge Spartaan

Rijnmond HS

-

Pernis

SSS

-

WFB

Vlotbrug

-

Botlek

Als Stefan van Es kan spelen zat Van Es die plaats innemen. Rick Tas zal centraal gaan spelen iets wat hij in de jeugd regelmatig heeft gedaan. Bij het ontbreken van Paul Santra op het middenveld en Zaif naar de verdediging zal ook Nick de Bil een linie moeten zaken. In dat geval zal Emilio Haesebos een basisplaats krijgen in de spits en Martijn Lievaart een basisplaats op het middenveld. Als Stefan van Es kan spelen schuiven Zaif en de Bil weer een linie naar voren en Zal Emilio Haesebos op de bank beginnen. Maar misschien heeft Dennis Zaal heel andere plannen.

Vermoedelijke opstelling: Doel, Stephan van Asperen. Achterhoede, Stefan van Es, Rick Tas, Elroy van Seventer, Sander Arkenbout. Middenveld, Martijn Lievaart, Bryan van der Laan, Joris van Driel, Onur Zaif. Voorhoede, Floris van den Heuvel en Nick de Bil.  

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.