Rozenburg pakte nog net een puntje tegen GOZ in de slotfase en bleef een blamage bespaard. Maar de ploeg van Dennis Zaal lijkt over de top. Binnen vijf minuten op een 0-2 achterstand tegen de Rode Lantaarndrager voor een ploeg die aan het begin van de competitie nog titelaspiraties had.

Uiteindelijk werd het 3-3 afgelopen zaterdag op sportpark West in de wedstrijd tussen Rozenburg en GOZ. Na een half uur keek de ploeg van Dennis Zaal zelfs tegen een 0-3 achterstand aan en moest alle zeilen bij zetten om erger te voorkomen. “Wat er in die eerste vijfminuten gebeurde weet ik niet. Ik denk dat het puur met instelling en scherpte maken heeft en hoe je aan de wedstrijd begint”, was de reactie van Nick de Bil op de 0-2 achterstand binnen de eerste 5 minuten. “Als je ziet hoeveel beuken, schoppen shirt vasthouden ik te verduren kreeg en wat wij daar tegenoverstellen. En dan drie identieke duels die we verliezen, dat kan gewoon niet. Het veldspel was niet eens zo slecht, zeker de eerste helft niet, alleen we geven drie doelpunten weg waardoor we constant achter de feiten aan bleven lopen. Gelukkig maken we er voor rust nog één, dan ga je nog een beetje anders de kleedkamer in. In de rust is het dan eerste helft vergeten en opnieuw beginnen en meer dan honderd procent geven. En dat ik een beetje loop te klieren zit in mijn spel. Ik zoek de grenzen op. Ze zitten kort op mij en ik zit kort op de tegenstander. Dat is mijn voetbal, scheidsrechter laat het toe die heeft het goed gedaan.” Dan maak jezelf de derde. “Zag dat Floris met een goede actie op links en ik gokte dat hij hem richting 2e paal zou geven en die kwam precies op mijn pantoffel. Maar op deze manier wordt het lastig. Als jezelf de wedstrijden niet wint hoef je niet naar andere te kijken. Als we zo spelen hebben we geen recht van spreken en kunnen we geen aanspraak maken op welke prijs dan ook.”

Binnen een minuut stond GOZ op een 0-1 voorsprong. Lange bal verkeerd ingeschat door de verdediging waar vooral Elroy van Seventer niet adequaat ingreep met als gevolg Rick de Ruiter alleen voor Rozenburg doelman Stephan van Asperen. Drie minuten later was er nog een bijna identieke situatie waar Rozenburg de helpende hand bood, dit keer Rick Tas die de bal verkeerd op zijn hoofd kreeg, en weer De Ruiter van GOZ vrij en oog in oog met de Rozenburg sluitpost stond, 0-2. En om het drama compleet te maken was met een half uur op de klokken Rick de Ruiter die de Hattrick voltooide en voor de 0-3 zorgde. Fouten van een verdediging nog niet zo heel lang geleden nog de minst gepasseerde verdediging van de 3e klasse D was, het zekerheidje van de formatie van Dennis Zaal. Drie keer voor het doel waren ook gelijk drie doelpunten. Rozenburg was begonnen met een 3-5-2 opstelling waarbij Sander Arkenbout op de nummer 10 positie speelde en Bryan van de Laan meer controlerend op het middenveld met de punt naar achteren. Bij Rozenburg ontbraken Joris van Driel, Paul Santra en Lennart Quak. Rozenburg startte tegen de Rode Lantaarndrager met twee spitsen en een op het middenveld de verdedigend ingestelde Rick Tas en Bryan van der Laan die in eerste instantie op de positie van verdedigende middenvelder werd gezet en Arkenbout in de verdrukking op ‘Tien’. Ruimte voor de snelle uitvallen van Floris van den Heuvel waren er nauwelijks. Toch was het Floris van den Heuvel die nog voor de thee, in de 39e minuut, het net kon vinden uit een moeilijke hoek.

Ook na de thee bleef Rozenburg volharen in het spelen met twee spitsen en duurde het tot de 69e minuut voor Emilio Haesenbos gebracht werd en verdediger Stefan van Es bedankt werd voor zijn bewezen diensten. Bryan van der Laan had een paar minuten eerder de aansluittreffer, 2-3, gemaakt voor Rozenburg kopend dicht bij de tweede paal, waarbij alles en iedereen van GOZ dacht aan buitenspel. Het was een afgeslagen doelpoging van Floris van den Heuvel. Rozenburg begreep dat verlies tegen GOZ, op een blamage zou uitlopen en begon veel te laat aan een wanhoopoffensief om de schade te beperken. In de 89e minuut was het Nick de Bil die de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken maar verder kwam Rozenburg niet. Kleine opstootjes in een overigens sportieve wedstrijd deden de scheidsrechter besluiten niet erg veel tijd bij te trekken. Rozenburg zakt verder weg op de ranglijst. Het wordt lastig voor de ploeg van Dennis Zaal om nog in aanmerking te komen voor een prijs. Vorige week tegen Charlois was het misschien nog de scheidsrechter die de Rood Gelen onrecht had aangedaan. Alhoewel er ook in die wedstrijd voldoende kansen waren voor de overwinning. Afgelopen zaterdag was de scheidsrechter zeker niet debet aan het verlies, verdedigend was het niet sterk maar tegen een ploeg met twee spitsen spelen waar de bal al een kleine 60 keer in het netje lag en de man met een pegel, Bryan van der Laan, verder van het vijandelijk doel laten spelen is ook zo’n dingetje. De druk is van de ketel, zaterdag de wedstrijd tegen Rhoon. De koploper zal voor de winst gaan, immers de bolderkar is al uit het vet gehaald. En Rozenburg heeft geen bolderkar nodig, valt tegen of misschien wel door de mand. Maar er zal altijd wel een scenario te bedenken zijn waar het alsnog kan lukken. Het is tenslotte pas gespeeld als het gespeeld is.