Een topper die dat predicaat eigenlijk niet verdiende. Het was een matig duel op sportpark De Omloop tussen twee ploegen die voor de competitie in het lijstje van mogelijke kampioenen stonden. Rhoon is de koploper en de te kloppen ploeg en maakt de grootste kans op het kampioenschap. Rozenburg kan daar allang geen aanspraak meer op maken. De Rood Gelen hebben alle troeven uit handen gegeven en moet wachten op misstapjes van andere.

Rhoon lijkt met het gelijke spel tegen Rozenburg voldoende goede zaken te hebben gedaan om de stap naar de tweede klasse te maken. “Hier staan wel twee ploegen die beide nog geen prijs hebben”, was hoe de trainer van Rozenburg, Dennis Zaal, er naar keek voor de wedstrijd. “Wij gaan niet rekenen en willen zoveel mogelijk punten pakken en aan het einde van de reis zien we of dat achteraf goed is geweest”, doelde de coach dat verliezen en Rhoon in de race houden voor de derde periode ook een optie was zodat er een vervangende periode te verdelen valt. Het was een wedstrijd die op het middenveld beslist moest worden en een wedstrijd met in het eerste half uur weinig kansen aan beide kanten. In de 37e minuut kwam Rhoon aan de leiding. Het leken taferelen uit de beginjaren zestig. Het veld van Rhoon was en is abominabel slecht. In het doelgebied staat geen gras meer maar ontbrak ook de penaltystip. Scheidsrechter De Groot moest de stip uitpassen met zijn stappen. De aanleiding voor de penalty was overigens meer dan terecht. Rozenburg doelman Stephan van Asperen haalde in een uiterste poging om Maurice Heijboer van score af te houden de spits onderuit en had de leidsman geen andere keuze dan de penalty stip op te gaan zoeken. Na wat geharrewar tussen de scheidsrechter en de schutter Bart Driessen om de bal wegens een polletje iets te verplaatsen was Rozenburg doelman Van Asperen kansloos op de goedgenomen penalty van Driesse, 1-0. Rozenburg was niet onder de indruk en van de achterstand en kabbelde de wedstrijd rustig door vooral op het middenveld. Tot uitgelezen kansen kwamen de beide ploegen in de eerste helft verder niet en mocht Rhoon naar de thee met een voorsprong.

Na de thee bleef Rick Tas in de kleedkamer achter en kwam Paul Santra voor hem in de plaats. Het was weer het eerste optreden van de middenvelder na een onbestrafte elleboog in de wedstrijd tegen Vierpolders waar Santa een hersenschudding opliep. Verdedigend had Rozenburg de zaken verder wel onder controle en probeerde de ploeg van Dennis Zaal de stand een positiever aanblik te geven voor de Rood Gelen. Het duurde tot de 82e minuut voor de ploegen op gelijke hoogte kwamen. Nick de Bil nam op de punt van de zestien de bal opzijn slof en had Remy Brugts geen kans. Overigens had er meer ingezeten voor Rozenburg maar een offensief kwam te laat. Wel moest Rozenburg sluitpost Stephan van Asperen nog een keer vol aan de bak toen hij Pascal Leyten alleen op zich af zag komen. De doelman is sterk in de één op één situatie en kwam zonder een overtreding als winnaar uit de strijd. Voor Rozenburg het derde gelijkspel oprij. Maar meer dan een gelijkspel zat er in een matige wedstrijd op een slechte grasmat niet in. Maar ach wat is slecht, de koeien mochten er na de wedstrijd niet gelijk op omdat de pootjes nog niet goed waren ingetapet, grapte een Rhoon supporter.

Rozenburg coach Dennis Zaal

“We hebben geen puntje gewonnen en ook niet twee verloren, ik vond dit een terechte uitslag”, vatte de coach de wedstrijd samen. “Met Bryan van der Laan op zes halen we dan misschien wel wat kracht uit de aanval maar we moesten voor de verdediging wel een speler hebben met overzicht en een pass in de benen om de voorhoede aan het werk te zetten. In de tweede helft met de komst van Paul Santra wel weer omgezet en kwamen aanvallend meer toe aan voetballen. Dat zijn keuzes die je vooraf moet maken. We moeste in de tweede helft ook Sander Arkenbout eraf halen. Was donderdag op de training al een twijfelgeval. Maar hij wilden en kon starten . Uiteindelijk komen we verdiend op gelijke hoogte door Nick de Bil. Dit zijn wedstrijden waar je Nick niet op scherp hoeft te zetten. Rekenen gaan we nu nog niet doen. Ik weet het allemaal niet het veranderd met de week. Wij moeten gewoon zoveel mogelijk punten pakken en aan het einde van de competitie zien we of dat genoeg is voor een prijs.”