Rozenburg kon ook op De Trekdam niet excelleren tegen een matig ’s Gravendeel. De ploeg van Dennis Zaal speelde met één aanvaller, Nick de Bil, in een 4-5-1 formatie. Busjes parkeren in de zestien. Ingegeven door blessures, afspraken en afwezige spelers werden de belangen van de club Rozenburg over het hoofd gezien. En als Stephan van Asperen niet in het doel had gestaan, redde zeker drie honderd procent kansen van ‘s Gravendeel voor zijn ploeg, had Rozenburg zelfs geen puntje overgehouden aan het treffen met ’s Gravendeel op De Trekdam. Het werd uiteindelijk 1-1.

“Het lijkt een defensieve opstelling maar dat wil niet zeggen dat we ook defensief zullen spelen”, was de verklaring en uitleg voor de opstelling tegen ’s Gravendeel van coach Dennis Zaal. “Bryan van der Laan en Floris van den Heuvel niet beschikbaar en Lennart Quak geblesseerd. Emilio Haessenbos niet getraind.” Rozenburg betaald de tol van de smalle selectie en het ontbreken van een tweede elftal en TC, daarvan kan je niet alle schuld op het trainersduo Dennis en Dave Zaal afschuiven, dat is te makkelijk. Maar of nu wachten tot de 70e minuut, om de snelle Haessenbos te brengen om de in de eerste helft opgelopen achterstand om te buigen is op z’n minst discutabel. Nood breekt wetten en afspraken, en dwingt somtijds de wet of afspraak te schenden ten behoeve van het algemeen belang, en daar was zaterdag echt wel aanleiding toe. Immers puntverlies zou betekenen weer een jaar in de derde klasse. En daar ziet het na het 1-1 gelijke spel afgelopen zaterdag tegen ’s Gravendeel wel naar uit. Aanvoerder Elroy van Seventer was niet erg spraakzaam na-afloop en droop de teleurstelling van zijn gezicht. “In het begin was het wel even wennen”, wilde aanvoerder Elroy van Seventer vlak na de wedstrijd niet veel kwijt over het gelijke spel tegen ’s Gravendeel en de gehanteerde 4-5-1 opstelling. “De keeper pakt er nog een paar anders staan we hier met lege handen. Het lijkt een seizoen te worden waar we naast de prijzen grijpen of er moeten nog wonderen gebeuren, nooit opgeven maar de realiteit zegt wat anders”, vertrok de aanvoerder richting kleedkamer.

Met een zwervende Nick de Bil, hopeloos zoeken naar mogelijkheden en een prima opdreef zijnde Joris van Driel die alles in het werk zetten om het gemis aan aanvallende impulsen te compenseren was het meer hopen op een doelpunt dan dat Rozenburg kansen creëerde. Het trainersduo Ron van Kooten en Fred Koster van ’s Gravendeel wilde zeker niets weggeven en door een overwinning zich met ’s Gravendeel alsnog gaan mengen in de stand in de 3e periode. Maar ook in aanmerking komen voor een eventuele vervangende periode als Rhoon kampioen wordt en ook de 3e periode voor zich op zou kunnen eisen. Het zou voor het duo een mooi afscheidscadeautje zijn, volgend seizoen staat Barry Schipper op De Trekdam voor groep. Maar zover liet Rozenburg het niet komen. In de 38e minuut was het voor Jordie de Groot einde wedstrijd. Een opgelopen hamstringblessure betekend voor de verdediger waarschijnlijk ook einde seizoen. Als Rozenburg door de blessure behandeling van De Groot met tien man staat, komt ’s Gravendeel op voorsprong. Rozenburg doelman Stephan van Asperen had drie spectaculaire reflexen in huis maar moest zich bij een vierde poging van Colling Reening gewonnen geven. Dennis Zaal bracht verdediger Maik den Ouden en liet de kans voorbij gaan om terug te keren naar het geliefde 3-5-2 systeem. Den Ouden aanstaande week door medische molen en volgens eigen zeggen niet meer in staat om een helftje te spelen moest nog 50 minuten aan de bak met overigens een dikke voldoende. Als Nick de Bil dan nog een keer de paal raakt gaan de ploegen naar de thee.

Na de thee een zelfde spelbeeld. In de 68e minuut de wissels aan Rozenburg zijde. Aron Elfering en Emilio Haessenbos kwamen in het veld voor Stefan van Es en Martijn Lievaart. In de slotfase van de wedstrijd dan toch nog de gelijkmaker op De Trekdam. Was het uitgerekend Emilio Haessenbos die op aangeven van Nick de Bil de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken. In de heenwedstrijd op sportpark West was het ’s Gravendeel die een punt overhield aan die wedstrijd, door een 2-0 achterstand in de slotfase om te buigen naar een 2-2. Was het afgelopen zaterdag Rozenburg die door het oog van de naald kroop. Dat punt was zeker de verdienste van doelman Stephan van Asperen die een ware sta in de weg was met spectaculaire reddingen. Het was voor de ploeg van Dennis Zaal niet een punt verdiend maar duidelijk 2 verloren. Punten met gevolgen, het seizoen lijkt voorbij want om in deze situatie in wonderen te geloven? Donkere wolken boven sportpark West. Schrale troost voor Rozenburg ‘Het is nog nooit zo donker geweest of het is weer licht geworden’. Al kan dat laatste nog wel even duren.