De champagne staat al koud op ‘De Omloop’ in de Albrandswaard en zaterdag zal het feestje worden gevierd. Rhoon heeft nog één puntje nodig om zich in het seizoen 2017-2018 ‘TWEEDEKLASSER’ te mogen noemen. Tegenstander Pernis kan daar niets aan veranderen. Met de tot nu toe minst gepasseerde verdediging en de meest scorende ploeg, meer dan terecht voor de ploeg van Marco van Rijn. Maar we hebben voor v.v. Rozenburg toch nog een strohalm gevonden.

“Na het kampioenschap morst Rhoon nog wel een puntje”, is Stephan van Asperen de doelman van Rozenburg overtuigd. “Dat wil je als voetballer echt niet, maar dat gebeurd als de druk van de ketel gaat. Dus van een vervangende titel is volgens mij geen sprake, die illusie kan in de kast. Marco van Rijn wil wel altijd winnen en het programma is niet moeilijk meer voor de aanstaande kampioen, Pernis en GOZ thuis en ’s Gravendeel uit. Maar toch denk ik dat er puntjes gemorst worden na het kampioenschap.”

Hoe staan ploegen er voor in de slotfase van de competitie, eerst het reglement van de KNVB.

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/2017 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaard elftallen

3e Klasse A t/m D De kampioenen promoveren naar de 2e klasse zaterdagvoetbal seizoen 2017/2018.

De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 2e klasse C en D een nacompetitie voor 4 plaatsen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal seizoen 2017/2018.

De nummers 11 en 12 en de periodekampioenen van de 4e klasse A t/m G worden opgedeeld in 9 poules van 3 of 4 elftallen en gaan spelen voor 9 plaatsen in de 3e klasse zaterdagvoetbal seizoen 2017/2018. In de poule zal een wedstrijdenreeks (halve competitie) worden gespeeld.

De nummers 13 en 14 degraderen naar de 4e klasse zaterdagvoetbal seizoen 2017/2018.

De laatste loodjes ……..

Rhoon kampioen en SSS en Botlek hebben al een periodetitel en spelen nacompetitie. Voor promotie naar de 2e klasse is alleen nog de derde periode van belang , als Rhoon die periode alsnog wint komt de hoogste op de eindrangschikking in aanmerking. Zowel in de 3e periode als ook in de algemene rangschikking staat Rijnmond Hoogvliet Sport er goed voor. RHS krijgt aan de Botreep nog Vlotbrug opbezoek en moet nog naar Charlois en de Jonge Spartaan. Jonge Spartaan en Vlotbrug strijden nog voor lijfsbehoud. Nog geen gelopen koers voor RHS. Ja, en dan toch nog een strohalm voor Rozenburg. Mocht Marco van Rijn met Rhoon die 3e periode toch gaan winnen, en waarom niet, en RHS terugvalt kan Rozenburg nog steeds de hoogst geëindigde ploeg achter de kampioen worden. De ploeg van sportpark West moet dan wel alles winnen en dat lijkt de laatste weken lastig genoeg. Rozenburg krijgt nog NBSVV en SSS thuis en gaat nog naar Ouddorp voor de wedstrijd tegen WFB. Het lijkt een geknakte strohalm maar een strohalm is een strohalm geknakt of niet!!!

Later meer over de onderste regionen……..

 

Foto's: Bart Driessen (Rhoon) viert alvast een feestje en de lach bij Marco van Rijn (trainer/coach Rhoon) krijgen we voorlopig niet meer van het gezicht.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 27th. .