Is op sportpark West juist de vraag is er een heel klein kansje op het toetje en de doelstelling van dit seizoen, nacompetitie. Zijn de clubs onderin bezig met lijfsbehoud. Vooral voor GOZ uit Mijnsherenland en WFB uit Ouddorp ziet het er niet rooskleurig uit. Beide ploegen moeten wonderen gaan verrichten om de 4e klasse nog te kunnen ontlopen. Voor de supporters van beide clubs misschien ook wel leuker om bovenin de 4e klasse mee te spelen dan onderin te bengelen in de 3e klasse met de wetenschap dat de middelen niet toereikend zijn voor een langer verblijf.

In de 3e klasse dit seizoen een groot verschil tussen de bovenste zes clubs en de andere acht. Al kan je met een beetje goede wil Bolnes en Charlois en misschien ook nog Pernis middenmoters noemen. De onderste 4 lopen gevaar. Het reglement van de KNVB.

De nummers 11 en 12 en de periodekampioenen van de 4e klasse A t/m G worden opgedeeld in 9 poules van 3 of 4 elftallen en gaan spelen voor 9 plaatsen in de 3e klasse zaterdagvoetbal seizoen 2017/2018. In de poule zal een wedstrijdenreeks (halve competitie) worden gespeeld.

De nummers 13 en 14 degraderen naar de 4e klasse zaterdagvoetbal seizoen 2017/2018.

Voor WFB en GOZ is degradatie nabij

Er zullen ongetwijfeld theoretische mogelijkheden zijn om voor degradatiekandidaten GOZ en WFB de dans nog te ontspringen. Maar erg realistisch is dat niet. WFB krijgt Rozenburg nog opbezoek en heeft nog uitwedstrijden tegen Botlek en Jonge Spartaan. Tegen Jonge Spartaan is de laatste wedstrijd van de competitie en kan het pleit al beslecht zijn, misschien wel in het voordeel van de ploeg uit Middelharnis, Jonge Spartaan. GOZ krijgt Botlek en SSS nog op bezoek en gaat nog opbezoek bij Rhoon. Een lastig programma met de kanttekening dat Botlek en SSS al een periode hebben en Rhoon waarschijnlijk wel kampioen zal zijn.

Hoe zit het met Pernis…

Bij Pernis lijkt het opeens vechten om te overleven in de 3e klasse. Door het verlies in Ouddorp bij WFB een kandidaat die in aanmerking leek te komen voor op z’n minst nacompetitie. Maar afgelopen zaterdag was er opeens een 5-1 winst tegen Charlois op het eigen sportpark in Pernis. Heeft de ploeg na het vertrek van een aantal spelers en de trainer dan toch de weg naar lijfsbehoud gevonden? Vandaag (zaterdag 29 april) de wedstrijd tegen Rhoon waar de champagne al de hele week in de koelkast staat en er een kampioensfeestje zal worden gevierd niet heel veel kansen op punten voor Pernis. Afhankelijk van de resultaten van de andere nacompetitiekandidaten kan Pernis wel een in het rijtje van ploegen komen die een minder prettige verlenging van het seizoen zouden kunnen krijgen. Pernis krijg na Rhoon, NBSVV nog op bezoek en moet nog naar Vlotbrug …… Dat kan dus nog spannend worden onderin.

Ander kandidaten voor de nacompetitie zijn NBSVV, Jonge Spartaan en Vlotbrug.

Het resterende programma voor die clubs

datum

thuis

 

uit

29-04-2017

Rozenburg

-

NBSVV

06-05-2017

Pernis

-

NBSVV

13-05-2017

NBSVV

-

Bolnes

       

29-04-2017

Vlotbrug

-

Jonge Spartaan

06-05-2017

Rijnmond HS

-

Vlotbrug

13-05-2017

Vlotbrug

-

Pernis

       

29-04-2017

Jonge Spartaan

-

Rijnmond HS

06-05-2017

Bolnes

-

Jonge Spartaan

13-05-2017

Jonge Spartaan

-

WFB

 

Het wordt dus spannend onderin vooral als het gaat om de plaatsen voor de nacompetitie. Voorspellingen zijn meer dan moeilijk. Prachtige wedstrijden op het programma, de competitieleider had het zich niet beter kunnen wensen. En hoe het eindigt ‘Wie het weet mag het zeggen’……….

 

 

 

 

Foto's: v.b.n.b. Tom Larssen krijgt het nog moeilijk met Vlotbrug. Lennart Quak in de uitwedstrijd tegen Pernis. Onur Zaif passeerd de keeper van WFB in de thuiswedstrijd.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .