Het was een zakelijk overwinning afgelopen zaterdag op sportpark West voor Rozenburg in de wedstrijd tegen NBSVV. De ploeg van Dennis Zaal deed wat er van de ploeg verwacht mocht worden tegen NBSVV, winnen. Weer eens een wedstrijd met een cleansheet. Maar in de jacht op een prijsje moest Rozenburg lijdzaam toekijken en na de wedstrijd vernemen dat de grootste concurrent, RHS, geen foutje had gemaakt.

Het zal in de resterende twee wedstrijden niet anders worden. Afwachten of RHS een steekje laat vallen en/of Rhoon na het behalen van het kampioenschap ook de resterende wedstrijden blijft winnen, zodat nacompetitie weer in beeld komt. Zaterdag won Rozenburg van NBSVV met 3-0 en had eigenlijk weinig met de ploeg uit Nieuw Beijerland te stellen. NBSVV was gekomen om de schade te beperken en via slimme counters misschien het de thuisploeg nog moeilijk te maken. Zo ver kwam het niet. Rozenburg heeft Stephan van Asperen onder de lat en die doelman kan je wel wat toevertrouwen. De ploeg van Dennis Zaal, Rozenburg, had ook de onnodige nederlaag tegen NBSVV in de heenwedstrijd nog in gedachten en de prestatie de week ervoor tegen ’s Gravendeel was ook nog een smetje op het blazoen van de Rood Gelen. Dat laatste trok ook trainer/coach Dennis Zaal zich aan. “Je kunt als coach wel tactisch een mooi concept bedenken, maar het moet wel uitgevoerd worden. Daar kwam vorige week tegen ’s Gravendeel niets van terecht en dat trek ik mezelf zeker ook aan. Voor deze week heb ik een principe overboord gezet, niet trainen is niet spelen, en spelen we met het sterkste team en staan spelers die voor werk en vakantie in het buitenland waren in de basis.” Rozenburg begon goed aan de wedstrijd en speelde sowieso een sterke eerste helft. Met Paul Santra in goeden doen en Joris van Driel die met de week beter lijkt te gaan spelen. Met routiniers als Sander Arkenbout en Bryan van der Laan aan zijn zijde leek Santra bevrijd van de druk om het allemaal allen te moeten doen en speelde een prima wedstrijd. In de 19e minuut kwam Rozenburg aan de leiding Joris van Driel. Van Driel werd de vrije ruimte ingestuurd door Bryan van der Laan en op de lob van Joris van Driel, had doelman Lars van Erve geen antwoord. Nog voor de thee verdubbelde Rozenburg, die tegen NBSVV in de voor dit seizoen vertrouwde 3-5-2 opstelling speelde, de score. Weer was het een snelle uitbraak en dit keer werd Floris van den Heuvel weggestuurd door Nick de Bil. Verdedigers op snelheid geklopt bleek ook NBSVV doelman Lars van Erve niet instaat de inzet van Floris van den Heuvel te keren. De wedstrijd gespeeld, Rozenburg kwam nauwelijks in de problemen en was het vooral voor Elroy van Seventer, als rechtspoot aan de linkerkant, wennen om aan de buitenkant in de verdediging te moeten spelen, als vervanger voor de geblesseerde Jordie de Groot. Stefan van Es speelde centraal en Maik den Ouden rechts in de driemanachterhoede.

Na de thee hield Rozenburg vooral de controle en van erg aandringen op een hogere score was geen sprake. Het duurde dan ook tot de 88e minuut voor dat Emilio Haessenbos de eindstand op het scorebord zette. Haesenbos was in het veld gekomen voor Floris van den Heuvel. Maik den Ouden werd in de slotfase nog gewisseld voor Rick Tas en Nick de Bil voor de weer fitte Lennart Quak. Met Quak terug in de selectie heeft Rozenburg vooral in de aanval meer mogelijkheden. “We hebben niets weggegeven en vooral de eerste helft sterk gespeeld’, was coach Dennis Zaal tevreden over de winst op NBSVV. “Anders dan de vorige week. Op het middenveld konden we nu alles vastzetten. Paul Santra vond ik een goede wedstrijd spelen. Maar het hele middenveld was vandaag erg sterk. Er zijn nog 6 punten te spelen, daar gaan we dan ook voor.”