Zaterdag zal Rozenburg de degradatie van WFB definitief maken, als de ploeg van Dennis Zaal het laatste sprankje hoop nog verder wil behouden. WFB vecht voor een bijna onmogelijke taak om directe degradatie nog te kunnen ontlopen. WFB verloor dit seizoen 18 wedstrijden, de meeste tot nu toe in de 3e klasse D, en onder normale omstandigheden zullen dat er zaterdag 19 zijn, een negatief record dat de ploeg mee zal moeten nemen terug naar de 4e klasse.

 

Over de strohalmen die Rozenburg eventueel nog heeft hebben we genoeg geschreven, maar vragen het nog wel even aan de aanvoerder of hij nog lichtpuntjes ziet. Rozenburg moet zaterdag winnen dat is het verplicht om verder geen discussies te krijgen over wegeven en cadeautjes. En eigenlijk moet de ploeg naast een clean sheet doelpunten maken. Tot plaats zeven op de ranglijst staan allemaal ploeg die tussen de TIEN en TWINTIG doelpunten meer hebben gemaakt dan Rozenburg. Tekenend voor het scorend vermogen van de ploeg van Dennis Zaal, Rozenburg. Daar is de wedstrijd tegen WFB die, kunnen we ons niet anders voorstellen het hoofd toch wel langzaam in de schoot hebben gelegd, een prima wedstrijd voor.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Rijnmond Hoogvliet Sport lijkt af te steven op de 3e periode, of geloof je nog in een wonder? “Rijnmond heeft de beste papieren en alles in eigen hand. Staan 1 puntje boven ons in de stand, en ook in de derde periode staan ze gedeeld eerste. Dus wij moeten Rijnmond inhalen in de stand om in aanmerking te komen voor een vervangende periode. En dan mag Rijnmond geen periode pakken. Maar als wij Rijnmond nog voorbij gaan in de stand verspelen ze sowieso ook punten voor de periode. Dan komt het aan op Rhoon, aangezien wij nog van SSS moeten winnen en die dan niet de derde periode kunnen pakken. Dus er zijn heel veel variabelen en onzekerheden, waardoor voorspellen lastig is. Het is onze eigen schuld dat we het niet meer in eigen hand hebben, dus het enige wat we kunnen doen is de laatste twee wedstrijden winnen. Of dat wonder waar jij het over hebt dan gaat gebeuren moeten we afwachten.”

WFB pakte afgelopen zaterdag nog een puntje bij Botlek. Gevaarlijke tegenstander of gewoon een ploeg die gaat degraderen en gaat Rozenburg de ploeg uit Ouddorp zaterdag het laatste zetje geven? “Knap resultaat van WFB afgelopen zaterdag inderdaad. Er zijn niet veel ploegen die een punt pakken bij Botlek. Wat ik uit de verslagen begreep had WFB de eerste helft niks te vertellen en had Botlek al ruim op voorsprong moeten staan. Maar goed, dat gebeurde blijkbaar niet en dan is het toch knap dat WFB er nog een punt uit weet te slepen. Maar ze staan 5 punten achter op de Jonge Spartaan en moeten dus twee keer winnen om degradatie te ontlopen. Ik denk niet dat dat gaat lukken. WFB vecht zaterdag voor haar laatste kans dus wat dat betreft kan het een gevaarlijke tegenstander zijn. Maar wij moeten morgen winnen dus we kunnen ons daardoor niet laten verassen en ook geen cadeautjes uitdelen. De eerste wedstrijd hebben we 5-2 gewonnen, als ik het me goed herinner een goede eerste helft. Met een 2-0 voorsprong de rust in, maar zoals wel vaker dit seizoen voorgekomen is, begonnen we te gemakkelijk aan de tweede helft en was het binnen een aantal minuten alweer 2-1. Uiteindelijk toch een goede overwinning behaald. Zou leuk zijn als we het spel van de eerste helft van zaterdag weer kunnen herhalen, en dan wat meer goals kunnen maken.”

 

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

Jonge Spartaan

GOZ

-

Botlek

‘s Gravendeel

-

Rhoon

Pernis

-

NBSVV

Rijnmond HS

-

Vlotbrug

SSS

-

SV Charlois

WFB

-

Rozenburg

Vermoedelijke opstelling

Coach Dennis Zaal van Rozenburg kan over de gehele selectie beschikken. Met Lennart Quak weer in de ploeg behoort een driemanvoorhoede zeker tot de mogelijkheden. Of de trainer dat in gedachten heeft tegen het bijna gedegradeerde WFB is voor onze redactie niet duidelijk. Als de ploeg doelpunten wil maken een optie, maar soms toveren trainers heel iets anders uit de hoge hoed. We laten het koffiedik kijken verder voor wat het is.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .