Was het in de eerste minuut van de wedstrijd nog even schrikken voor Rozenburg in het duel met WFB, waren er verder in de resterende 89 minuten niet veel moeilijkheden meer voor de bezoekers op de ‘Krusse’. Rozenburg kwam voor een overwinning in de hoop dat de concurrenten nog wat punten zouden morsen. Een miniem kansje op de nacompetitie. Van thuisploeg WFB had Rozenburg in ieder geval niets te duchten. Die hadden na de kans in de eerste minuut zich neergelegd bij de definitieve degradatie naar de vierde klasse.

Rozenburg doelman Stephan van Asperen ging voor een clean sheet, maar moest zich van elf meter gewonnen geven door Huib van Heest. Aanleiding was het onderuithalen van Simon Bremer door Stefan van Es. “Natuurlijk probeerde ik de bal te spelen”, vertelde Stefan van Es direct na de wedstrijd. “Maar ik werd de eerste helft al geraakt op mijn bovenbeen en dat begon ook zijn tol te eisen, ik kwam niet goed uit. Ik raakte hem wel. Terecht gewonnen, deze ploeg heeft niet zoveel te zoeken in de 3e klasse. Nu maar kijken naar de andere uitslagen en of er nog een klein beetje hoop is. Maar los daarvan moeten we ook de laatste wedstrijd winnen.” Veel hoop is er niet meer na het verlies van Rhoon op winst van die ploeg in de 3e periode en de daarmee in beeld komende vervangende periode. Alleen het negatieve doelsaldo van 14 treffers ten opzichte van RHS, waar Rhoon hooguit mee gelijk zou kunnen komen, is al goed voor een sprookjesverhaal. In het eerste kwartier kreeg WFB 2 kansen. In de eerste minuut werd een bal van Huib van Heest in een uiterste poging door doelman Stephan van Asperen uit het doel geranseld en of die bal niet al over de lijn was geweest stond ter discussie. En nadat in de 11e minuut Mathijs Blonk nog eens had geprobeerd de Rozenburg sluitpost te verrassen was het Floris van den Heuvel die de score opende. Floris de vrije ruime in op aangeven van Paul Santra, 0-1. Rozenburg kreeg meer en meer grip op de ploeg in degradatiezorgen. WFB probeerde druk te zetten maar gaf daarmee de snelle Floris van den Heuvel te veel ruimte. In de 32e minuut ging Van den Heuvel op doelman Marco Krommemhoek van WFB af , die met de nodige moeite het schot van de linkerspits wist te stuiten. De doelman gaf Floris van den Heuvel een tweede kans en op zijn voorzet kon Onur Zaif bij de tweede paal strak inkoppen. Naar de thee met een 0-2 voorsprong.

Na de thee bleef Maik den Ouden in de kleedkamer achter en mocht ook Nick de Bil alvast onder de douche. De laatste had het nogal aan de stok met scheidsrechter Scherpenhuyzen en leek het een wissel uitvoorzorg. Rick Tas en Lennart Quak mochten het trainingspak uittrekken.

Rozenburg wilde vooral aan alle illusies van WFB om een goed resultaat neer te zetten een einde maken, en uit een hoedschop van Onur Zaif schoot Bryan van der Laan de 0-3 binnen. Van der Laan had een minuutje eerder ook al de paal geraakt en leek het een kwestie van tijd voor WFB helemaal zou breken. In de 33e minuut kon WFB doelman de inzet van Floris van den Heuvel nog keren maar in de rebound was hij kansloos, 0-4. Rozenburg voetbalde steeds makelijker mede omdat WFB de ruimtes weggaf en wanhopig opzoek was naar een treffer. Die kwam er dan ook doordat Stefan van Es volgens de scheidsrechter binnen de zestien onreglementair spits en aanvoerder Simon Bremer de weg naar het doel versperde. Stephan van Aspern koos voor de verkeerde hoek en was kansloos op de inzet van Huib van Heest. Een minuutje later was het Lennart Quak die uit een vrije trap de eindstand op het bord zette, 1-5. Voor Rozenburg een fraaie overwinning met bij vlagen aantrekkelijk voetbal. Voor WFB definitief terug naar de 4e klasse.