Er stond niets meer op het spel afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen Rozenburg en SSS op sportpark West. Maar de prestigestrijd, tussen de beide toppers van de 3e klasse D, was genoeg voor een leuke wedstrijd. Rozenburg won en vooral Floris van den Heuvel had in de laatste competitiewedstrijd een groot aandeel in de overwinning. Zeker de tweede helft waar Rozenburg meer en meer met 3 spitsen speelde. Was de van nature linksbuiten helemaal in zijn element.

“Belangrijk voor het vertrouwen richting volgend seizoen”, vertelde Floris van den Heuvel direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Post. “Er was natuurlijk niets meer te halen, maar het ging om goed afsluiten en ik denk dat we dat gedaan hebben. Dat eerste doelpunt was nog een wedenschap met Dave (assistent-trainer, red.). Zoals wel vaker dit seizoen kreeg Nick (de Bil, red.) de bal, ik maakte wat ruimte voor Elroy dacht dat Nick dat wilde maar die bal kwam bij mij. Ik was wel gebrand op die goal. Ik wilde Bryan nog inhalen op de topscorerslijst en die weddenschap met Dave dat ik er 2 keer zoveel zou maken in de tweede seizoenshelft. Eerste seizoenshelft had ik er 5 en dit was de 10e in totaal 15 en dat was de reden van het uitbundige feestje. Natuurlijk blijf ik een linksbuiten. Voorzetje geven die ze er zo in kunnen lopen is zeker ook lekker. In het begin van het seizoen was ik best nerveus. Niet vaak gespeeld met twee spitsen waarvan ik er één was. Ook nog op de bank begonnen. Daar had ik het ook best wel moeilijk mee maar uiteindelijk goed herpakt. Jammer dat we zo met lege handen staan met deze ploeg. We pakten dan wel veel punten tegen de bovenste ploegen maar verloren ook van NBSVV en verspeelde punten tegen GOZ , dat mag met deze ploeg niet gebeuren. We hebben er denk ik wel van geleerd. Volgend seizoen moeten we kampioen worden, misschien wat vroeg om te stellen maar als je kijkt wat er met deze ploeg mogelijk is. Op naar het volgende seizoen.”

In de 6e minuut was de eerste kans voor Floris van den Heuvel. Maar Floris wist zo vroeg in de wedstrijd het netje nog niet te vinden. SSS zette in die beginfase vroeg druk op Rozenburg. De ploeg van trainer Pascal van den Hoek werd gesteund door een aantal goede overwinningen van de laatste weken en wilde die trend op sportpark West doorzetten. Rozenburg is en was zeker zaterdag van een ander kaliber dan de ploegen waar SSS de afgelopen weken succes tegen had gehad. Ook in de 19e minuut was Floris van den Heuvel dicht bij de openingstreffer maar wist keeper Ricardo Minnes, invaller voor de in de warming-up geblesseerd geraakte Sylvano Diepenveen, de linkerspits nog van succes af te houden. Toch was het die zelfde Floris van den Heuvel die in de 38e minuut op aangeven van Nick de Bil het netje wel wist te vinden, 1-0.

Na de thee speelde Lennart Quak voor de geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven Joris van Driel. Rozenburg speelde met 3 spitsen en liet ook Sander Arkenbout meer en meer de positie van linker verdediger invullen waardoor Elroy van Seventer zijn positie als centraleverdediger weer in kon nemen en meer tot steun was voor Stefan van Es. Als er dan bijna een uur gespeeld is krijgt Rozenburg keeper Stephan van Asperen een hoofdrol. Eerst komt hij onnodig ver zijn doel uit en kegelt in zijn drang naar de bal ook nog eens Frank van der Linden onderuit. Scheidsrechter kon niet veel anders doen dan de bal op de stip leggen. De Rozenburg sluitpost maakte zijn iets te enthousiaste poging om de nul te houden zelf goed. Van Asperen pakte de strafschop van Gijs van de Zande en bleef de thuisploeg op voorsprong. Het slotakkoord (79e en 86e minuut) was voor het duo Floris van den Heuvel en Lennart Quak. Van den Heuvel als aangever en Quak als afmaker. Rozenburg won verdiend met 3-0. Sander Arkenbout kreeg met nog 5 minuten te spelen een publiekswissel en werd bedankt voor zijn inzet voor Rozenburg. Of de linkspoot volgend seizoen nog op sportpark West te zien is, lijkt twijfelachtig. Arkenbout wil een punt achter zijn carrière zetten en de voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Een beetje hoop is er nog wel op sportpark West dat Arkenbout zijn eerder genomen besluit wil heroverwegen. Mwenya van Kooten kreeg na lang blessure leed, dit seizoen niet gespeeld, nog een paar minuten tegen SSS. Verandering in de verdiende overwinning van Rozenburg kwam er niet meer. Rozenburg won met 3-0 en bleef op sportpark West ongeslagen.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 19th. .