Joris van Driel is aan zijn tweede seizoen bij Rozenburg bezig. Was de van Brielle gekomen middenvelder in zijn beginperiode bij Rozenburg nog hoofdzakelijk bankzitter, lijkt het er sterk op dat de naam Joris van Driel nu als één van de eerste op het wedstrijdformulier wordt ingevuld. Joris bij de bewoners van sportpark West inmiddels in de spotlights, maar er zijn meer spotlights waar Joris in staat. Joris is ook een virtuoos op de gitaar, speelt in de band Cityvox en wil volgend jaar naar de rockacademie in Tilburg. Doel professional in de muziekindustrie.

 

Joris wil slagen in de muziek, hij oefent zeker 3 uur per dag op zijn gitaar en wil de toelatingseisen van de Rockacademie halen. Tussendoor voetbalt hij bij Rozenburg, zeker niet onverdienstelijk. Ook daar slaat Joris nooit een training over en wil ook daar voor het hoogst haalbare gaan. Joris is een type dat eerst de kat uit de boom kijkt en dan zijn plekje weet te vinden. Een muzikant in hart en nieren op het middenveld bij Rozenburg, een combinatie die niet heel erg vaak voorkomt. Tijd voor een gesprek met de Briellenaar.

Van Bankzitter tot vaste basisspeler op het middenveld.

“Ik kwam van Brielle, speelde daar in het tweede elftal. Toen ik bij Rozenburg kwam moest ik heel erg wennen aan het fysieke voetbal in de 3e klasse, wat ik bij Brielle 2 niet gewend was. Ik ben ook wel een type die eerst wat katten uit de boom moet kijken voor ik me op mijn gemak voel. Op de trainingen kon ik vaak wel laten zien wat ik kon maar in de wedstrijden kwam dat er vaak niet uit. Na de winterstop vorig seizoen kreeg ik meer minuten, misschien ook een beetje door de smalle selectie. Hoe dan ook, heb ik laten zien dat ik toch wel wat kon betekenen op het middenveld van Rozenburg. En na gespreken met de trainers werd toch wel duidelijk dat ik het vertrouwen zou krijgen.”

Fysiek gegroeid.

“Klopt, ik ben krachttrainingen gaan doen. Mijn lengte heb ik voor fysiekvoetbal niet echt mee. Denk iets van 1.70 m of zoiets. Ik ben ook op een andere manier gaan voetballen, slimmer en als het even kan de duels ontlopen. En het eerste zetje geven, dat kan nogal eens goed uitpakken. Ik voel nu ook veel vertrouwen. Er lopen op het middenveld ook wel een paar waar ik me aan op kan trekken, zoals Bryan van der Laan en Nick de Bil. Met vijfman op het middenveld pakt dit seizoen ook wel goed uit. Met die betere voetballers om me heen gaat het ook makkelijker en voel me er thuis. Gewoon lekker, nooit een training overslaan heb het helemaal naar mijn zin.”

Wat is er anders bij Rozenburg dan bij Brielle

“Rozenburg is nog steeds een gezellig dorpscuppie, en spelen in een eerste elftal is spelen voor meer publiek en dat was ik bij Brielle niet gewend. Kende de club van vroeger tegen Voorne. En het leeft best wel bij Rozenburg, ik voel me er thuis.”

De muziek

“Ik ben in juni afgestudeerd op het Albeda college op de onderdelen muzikant/producer. Ik ben gitarist en als zodanig afgestudeerd en speel in een band Cityvox. Het is de bedoeling dat ik er mijn beroep van ga maken. Er is naast de artiest op het podium heel veel te doen in de muziekindustrie. Op dit moment ben ik oproepkracht bij een bedrijf waar ik dan de techniek (licht en geluid) voor doe, podium opbouwen etc. Op de zolder heb ik een eigen studio waar ik al mijn ideeën uitwerk voor Cityvox maar ook voor anderen. Vooral nummers schrijven ook voor de toekomst en voor onze band. Ik schrijf vaak de muziek en de zanger de teksten. Op dit moment is het even rustig omtrent Cityvox, er is een toetsenist bijgekomen en een gitarist weg en moet je alle nummers weer opnieuw inspelen en eigen maken daar gaat een tijd mee heen. Ik zit nu in een tussenjaar en wil volgend jaar naar de Rockacademie in Tilburg, nog beter worden. Op dit moment heb ik nog steeds een uur in de week gitaarles van Sjors Nederlof (werd in 2010 uitgeroepen tot de beste blues / rock gitarist van Nederland, red.)

Terug naar het voetbal, hoe zag je voetballeven eruit?

“Bij Voorne begonnen in de jeugd en altijd in de hoogste teams gespeeld en Voorne werd Brielle. Ook nog even bij Sparta gespeeld in de C- tjes. Uiteindelijk is het net niet gelukt om daar te kunnen blijven. Het ging tussen mij en nog een andere speler en was ik niet goed genoeg om die naar huis te sturen, dat was wel jammer. Misschien had ik dan moeten kiezen tussen muziek en voetbal, denk dat de muziek dan gewonnen had. Mijn hoogte punt is denk ik toch wel met Brielle 2 kampioen worden en promoveren naar de res. hoofdklasse onder Jan Lekker. Tot nu toe ook een trainer waar ik goede herinneringen aan heb. Dat elftal viel uit elkaar omdat de mogelijkheid tot doordringen naar een eerste elftal niet zo groot was. De meeste gingen met Paul Santra mee naar Vierpolders, maar ik zag meer in Rozenburg samen met Floris van den Heuvel. En zeker geen spijt.

Speelt Rozenburg boven verwachting

“De verwachtingen waren best wel hoog mede door de spelers die er zijn gekomen. Ik heb er niet aangetwijfeld daar bij te kunnen horen. Toch wel vertrouwen in mezelf. Ik denk dat we niet boven ons kunnen spelen, en dat we terecht meedoen voor de prijzen. Verdedigend is het echt heel goed. Aanvallend kan het misschien nog wel beter, meer doelpunten. Ik denk dat we zeker in de top 3 gaan eindigen, je wil natuurlijk horen kampioen, maar laat ik de druk niet opvoeren eerst zaterdag tegen GOZ voor de eerste periode.”

 

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.