Hoe gaat Rozenburg om met de druk van het steeds maar moeten presteren. Kan de selectie in stand worden gehouden en als de bolderkar uit het vet moet is de huidige selectie dan sterk genoeg voor de 2e klasse? Is coach Dennis Zaal tevreden over het huidige seizoen tot nu toe? Ondanks de kwaliteitsimpuls toch een smalle selectie. Hebben we al het echte Rozenburg gezien dit seizoen? Genoeg vragen, snel naar deel twee van ons gesprek met Dennis Zaal.

Tweede plaats op de ranglijst, tevreden?

“Er had meer ingezeten. Dat zullen andere ploegen of trainers waarschijnlijk ook wel zeggen. Maar als ik kijk naar de wedstrijden waarin we punten hebben laten liggen had er inderdaad wel wat meer in gezeten en nu bovenaan gestaan. We hadden een offday bij NBSVV, daar loop je tegenaan maar dat was wel echt de ondergrens. Maar ook tegen ’s Gravendeel en Botlek hebben we onnodig punten laten liggen. Als je naar de eerste periode kijkt en de wedstrijd tegen GOZ. We hebben daar met 9 man de wedstrijd gewonnen maar niet de 6 doelpunten gemaakt. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar er ligt wel weer een mooie uitdaging voor de rest van het seizoen. We staan nu 2 punten achter op Rhoon en volgens mij is die strijd nog lang niet gestreden. We hebben Rozenburg al wel een aantal keren op z’n best gezien maar niet voor een hele wedstrijd. Tweede helft tegen Rijnmond Hoogvliet. Delen van de wedstrijd tegen Rhoon. Maar de laatste wedstrijd tegen SSS was misschien niet het allerbeste wat Rozenburg kan brengen maar over de gehele wedstrijd gezien van hoogniveau. We hebben wedstrijden gespeeld waar we beter waren maar het niet vast konden houden dan ligt daar wel één van de doelstellingen voor de tweede seizoenshelft.”

Er zijn dit seizoen sterke spelers gekomen maar toch een smalle selectie.

“Wegvallen van Kenan Yilmaz, Dennis Nijkamp en het ontbreken van een tweede elftal maakt het er niet makelijker op. Voor mij als trainer en voor ons als begeleiding een uitdaging om de groep in takt te houden. We komen nu in de fase van waar kaarten aan de orde komen en hopelijk gevrijwaard blijven van blessures. Spelers zullen zeker aan speelminuten toe komen. Nu al staat vast dat er spelers zijn die een aantal wedstrijden moet missen van wegen werkzaamheden. Wat ik wel merk in de groep dat spelers hun rol wel weten en de spelers op de bank het me lastig maken op het veld en niet door gezeur en achterklap/roddelen. Als we nu wisselen staan er ook spelers die er klaar voor zijn en dat is wel lekker.”

Tweede seizoen Rozenburg is dit nu wat je verwacht had?

“Als ik me beperk tot de A-selectie wel. We hebben zeker een groep waarmee we bovenin mee kunnen draaien. Wat me tegengevallen is, naast het vertrek van enkele spelers, het ontbreken van een tweede elftal. Dat is een echte tegenvaller. Maar ‘Het is zo als het is zeggen ze dan wel is’ en daar moeten we het mee doen. Je wil ook voor de langere termijn een bijdrage leveren. Er komen ook met het ontbreken van een TC wel wat taken bij. We hebben dan onder 23 jaar gecreëerd. Die doen het goed en daar hoor ik geluiden als dit de groep is die volgend seizoen het tweede moeten gaan vormen wil ik daar graag bij horen. Hans van Aalst trekt daar de kar en zijn er prima contacten over spelers etc. Het is een gemis dat er geen TC is en blijft er voetbaltechnisch gezien wat op mijn bordje. Als ik dat niet oppak blijft het waarschijnlijk liggen en ik voer zo af en toe dan wat informele gesprekken. Maar ideaal is dat allemaal niet.”

De druk wordt hoger missstapjes mogen niet meer……

“We beginnen tegen RHS en Bolnes. Poeh Poeh zeiden we ook aan het begin van het seizoen en daar kwamen we goed uit. We moeten er gewoon staan. Ik denk wel dat we dichter naar elkaar zijn toe geroeid. We weten nu beter wat we aan elkaar hebben en dat moet zich vertalen naar prestaties op het veld. En die druk die bij ons ligt, ligt er ook wel bij Rhoon die hebben ook niet zo’n grote selectie. Rhoon moet het toch meer hebben van het fysieke werk en dat gaat ook zijn tol eisen. Van Bolnes dachten we die pakken het weer op maar heeft in de laatste wedstrijden ook wel weer wat puntjes laten liggen. Zonder nu echt uitspraken te doen heb ik wel het idee dat we een stabiele factor zijn deze competitie. Deze ploeg kan met de druk omgaan. Waar ik me zorgen maak is dat de vereniging mee moet groeien. Geen tweede en met slechte doorstroming vanuit de jeugd kan het gaatje snel een gat worden. Daar moeten stappen gemaakt worden.”

Komende seizoen, blijft de selectie bij elkaar?

“We zijn op trainingskamp als dit artikel online komt en daar zullen wat gesprekjes gevoerd worden met de huidige selectie. We hebben het wel steeds over dat er een tweede elftal moet komen maar ik wil ook de A selectie wat groter en dan moet je denken aan 2 X 18 spelers. Dat betekent dat er in de breedte spelers bij moeten komen en als we 2e klasse willen of gaan spelen kwalitatief niet minder. We moeten in deze fase niet te veel speculeren zeker niet over namen. En kijken hoe het seizoen verder gaat verlopen. De aankomende 2 maanden zijn daar belangrijk. We doen er nu alles aan om te promoveren. Vorig seizoen had je één zekerheidje bovenin en dat was Nieuwenhoorn. Je hebt nu 4 of 5 ploegen die het zelfde doen dan wat wij doen. Die presteren ook goed en laten weinig liggen. Het zou een verloren seizoen zijn omdat je dan weer die stap niet kan maken maar tot nu toe kunnen we ons weinig verwijten, zeker als we het niet steeds over de wedstrijd tegen NBSVV willen hebben. Laat duidelijk zijn ik baal er wel van maar, alle wedstrijden winnen in een competitie/seizoen is weinige gegeven. Dat kan je wel willen maar of dat realistisch is?”