Ruud Hakbijl kijkt al uit naar de eerste trainingen met Rozenburg. Zijn avontuur bij Vierpolders was niet wat hij er van gedacht had. Er kwamen dan wel wat spelers van Brielle naar Vierpolders maar moet er ook nog een back-up zijn om de stap naar de derde klasse te maken. Het verschil tussen de spelers die van Brielle kwamen en spelers uit het tweede elftal die bij schorsingen en blessures de opengevallen plaatsen moesten opvullen was te groot. Vorig seizoen strandde Vierpolders in de nacompetitie tegen NBSVV dit seizoen bleef Vierpolders steken op een 5e plaats.

De selectie van Rozenburg moet niet alleen in de breedte aangevuld worden maar ook met spelers die het niveau van de top 3e klasse aankunnen en mee kunnen komen in de tweede klasse, uiteindelijk is dat het doel of liever de opdracht van coach Dennis Zaal aan het roer van het ‘Vlaggenschip’ van West. Ruud Hakbijl is één van de nieuwelingen op West die een plaatsje in de verdediging ambieert.

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?

“Begonnen bij Voorne in de jeugd. Doordat ik uitgenodigd werd bij de KNVB jeugdelftallen ben in contact gekomen met Nieuwenhoorn waar ik in de C- elftallen ben gaan spelen. Toen de fusie tussen WRW en Voorne aanstaande was ben ik nog een jaartje bij Voorne gaan spelen. Na de fusie werd dat vv Brielle en na nog een jaartje bij de jeugd bij de selectie gekomen. Hoofdzakelijk in het tweede team gespeeld, wel met de selectie meegetraind en in bekerwedstrijden en regionale cupwedstrijden een paar keer in het eerste team. Na een jaar dat de meeste spelers uit het tweede team naar Rozenburg en Vierpolders vertrokken ben ik nog een jaartje gebleven, maar uiteindelijk ook vertrokken en het afgelopen seizoen bij Vierpolders gespeeld.”

Wat waren je hoogte punten tot nu toe?

“Het kampioenschap met het tweede elftal van Brielle was wel echt een hoogtepunt. Een bijzonder seizoen onder trainer Jan Lekker. Eigenlijk een vriendenteam wat ook nog lekker kon ballen. Allemaal spelers die net het eerste niet haalde. We haalde met dat team wel het hoogste wat je kan halen met een tweede elftal. Een team waar veel jongens inzaten waar ik al heel lang mee omga. Joris van Driel, Floris van den Heuvel, Paul Santra zijn al vrienden van de basisschool. Ook wel een paar waar je wat minder mee had maar wel uitgegroeid tot een hecht team. Heel anders dan elftallen waar ik eerder mee speelde. Alles ging bijna vanzelf, heel bijzonder.”

Wie is Ruud Hakbijl en wat mogen we van je weten?

“Ben 21 jaar en woon samen met mijn vriendin in Brielle. In Brielle heb ik mijn hele leven al gewoond. Momenteel werk ik zo veel mogelijk en zit ook nog op school. Ik ben bezig met een opleiding procesoperator/ onderhoudstechnicus. Woon inmiddels sinds een half jaar samen met mijn vriendin. Heb nog een zusje van 14 jaar en mijn grootste hobby is voetballen. En als het kan leuke dingen doen.”

Vierpolders is niet geworden wat je ervan verwacht had?

“Eigenlijk niet. Vierpolders was het jaar ervoor in de nacompetitie tijdens de penalty series uitgeschakeld door NBSVV. Net promotie gemist en dat moest dan het afgelopen seizoen gaan gebeuren. Toen ze belde of ik er niet wilde komen spelen heb ik dat gedaan. Ook toen was Rozenburg al een beetje inzicht maar heb vorig seizoen nog voor Vierpolders gekozen. Met schorsingen en blessures moest de opvang van het tweede team komen en die verschillen waren te groot. Ook is voetballen in de vierde klasse meer fysiek en kom je steeds minder aan voetballen toe. Ik had me er wat anders van voorgesteld.”

En toen kwam Rozenburg weer.

“Zal wel een cliché zijn maar Rozenburg is nog een echte voetbalvereniging met een mooi complex. Als je naar die nieuwe complexen kijkt, allemaal een beetje het zelfde en vooral open vlaktes en kunstgras. Rozenburg straalt nog gezelligheid uit. De doelstelling om naar de tweede klasse te gaan spreekt me aan. Natuurlijk ook een voordeel dat ik wel wat jongens ken. Dat heeft wel een beetje meegespeeld. Je hebt daardoor wat aanknopingspunten en dan ben je niet helemaal vreemd. Maar het gevoel bij die vereniging is goed. Het was wel Rozenburg of verder bij Vierpolders. Toen Rozenburg belde was ik er ook snel uit. Ik heb er een goedgevoel bij, een lekker ouderwets voetbalcomplex dat straalt nog wat uit. Uit de historie weet ik wel dat de club veel jaren op het hoogste niveau heeft gespeeld, ook nog gesproken met Jojan van Dokkum die er in die gloriejaren heeft gespeeld.”

Wat is je favoriete plaats in het elftal en op welke plaats wil je graag spelen bij Rozenburg?

“Afgelopen seizoen heb ik veel als verdedigende middenvelder gespeeld. Eigenlijk heb ik heel veel op de positie van laatste man gespeeld. En ook als het nodig is wel rechtsback. Ben geen bikkelharde verdediger maar meer voetballend en dat kan als rechtsback natuurlijk als rechtspoot ook goed. Ik begreep dat die positie ook een beetje de plek is waar ik voor moet gaan. Het centrum staat bij Rozenburg heb ik begrepen. Maar rechtsback is zeker mooi om me daar op te richten. Als je mee op kan komen kom je ook meer aan voetballen toe en dat vind ik wel leuk. Zal even wennen zijn dat een basisplaats niet vanzelfsprekend is. Aan mij de taak om me in het team te spelen en er te blijven. Voor Rozenburg alleen maar beter dat er meer concurrentie is, daar wordt de club beter van.”

Wanneer is je overstap naar Rozenburg geslaagd?

“Als we de nacompetitie met promotie of het kampioenschap kunnen behalen. En dat ik daar zelf een belangrijk deel vanuit heb gemaakt. Ik wil wel wat toevoegen, dan ben ik tevreden.”

 

Foto's:  Metdank aan Floris van den Heuvel en Ruud Hakbijl.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .