Het voelde nog net niet als verraad, maar de aanvoerder van het huidige Vlotbrug en volgend seizoen speler van Rozenburg Mitchell de Zeeuw vond Vlotbrug verlaten in de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse, best wel moeilijk. Natuurlijk heeft De Zeeuw de ambitie om met Rozenburg op z’n minst in de derde klasse te spelen en nog mooier met die ploeg naar de tweede klasse te promoveren. Maar als we tussen de regels door lezen lijkt het op een aanvoerder die het zinkende schip verlaat. En dat past niet bij de mentaliteit van de stoere verdediger.

“Ik heb best veel aan Tom Larssen (trainer van Vlotbrug, red.) te danken. Hij heeft van een pleziervoetballer weer prestatievoetballer van me gemaakt. En nu Vlotbrug in zwaar weer zit ga ik naar Rozenburg. Larssen gunt me zeker de overstap naar Rozenburg en begrijpt het als geen ander.”

Wat denk je zijn de grote verschillen tussen Vlotbrug en Rozenburg?

“Bij Vlotbrug is het hoofdzakelijk een vriendenteam, en aansluiting uit de jeugd of tweede elftal is er nauwelijks. Spelers komen ook niet makkelijk naar Vlotbrug. Vlotbrug heeft ze niet veel te bieden en in Hellevoetsluis zijn er ook ploegen als Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis, clubs die hoger spelen en ook meer kunnen bieden. Als spelers dan keuzes moeten maken kiezen ze eerder voor die clubs. Rozenburg ken ik niet goed, maar wel een club met voetballend vermogen, spelen bovenin de derde klasse mee en hebben de ambitie om naar de tweede klasse te gaan. En ik denk dat het geen loze kreten zijn maar die ploeg dat ook in zich heeft. Aan het begin van het seizoen draaide Vlotbrug ook goed maar niet stabiel genoeg, ik denk die stabiliteit bij Rozenburg wel te vinden. Bij Vlotbrug verloren we vaak in de tweede helft of gaven het dan weg. We pakte ook onnodig veel kaarten en met een smalle selectie is dat dodelijk.”

Hoe ben je met Rozenburg in contact gekomen?

“Ik was al in gesprek met een andere club toen mijn buurman ( Rozenburg doelman Stephan van Asperen, red.) vroeg al eens aan Rozenburg te hebben gedacht. En die vertelde dat daar misschien ook wel belangstelling zou kunnen zijn. Daarna is het balletje gaan rollen. Trainer van Rozenburg, Dennis Zaal, heeft me uitgenodigd voor een gesprek en dat was gelijk erg positief. Toch heb ik heb er best lang over na moeten denken. Moeilijk om Vlotbrug los te laten, zeker op dit moment. Het gaat niet goed met die club. Maar ik wil graag ook in de derde klasse spelen en toch een winnaars type. Bij Rozenburg waren ze positief en ik wil die kans toch graag pakken en ik denk dat ik dat niveau van Rozenburg ook aan kan.”

 

Wie is Mitchel de Zeeuw?

“Ben 25 jaar, woon in Hellevoetsluis samen met mijn vriendin. Werk in de haven in continue diensten. Ik doe er altijd alles aan om vrij te zijn voor de voetbal en dat lukt bijna altijd. Het zal je niet verbazen dat mijn grootste hobby voetbal is. Maar ben zeker ook in voor gezelligheid.”

Wat voor type voetballer ben je?

“Ben wel een harde in de duels, soms zelfs wel een beetje gemeen denk ik, alhoewel natuurlijk alleen als de beuk erin moet. Eerst op andere manieren oplossen en inspiratie uit het team halen. Maar als het moet kan de beuk erin. Teamspirit is belangrijk voor me. Ik was vroeger wel een kaartenpakker, maar heb daar meeleren omgaan. Maar als verdediger loop je wel tegen een paar kaarten op in een seizoen. Ik heb bijna mijn hele voetbalcarrière op de linksback positie gespeeld. Met soms als het nodig was doorschuiven naar het centrum. Bij Rozenburg heb ik begrepen dat er een goed centrum staat dus dat zal minder aan de orde komen. Maar linksback is mijn plekkie. Voor dat plekkie kom ik ook naar Rozenburg. Natuurlijk zal ik me in het team moeten spelen maar die strijd wil ik graag aangaan. En als er andere positie kansen zijn zoals het centrum of verdedigende middenvelder zal ik dat zeker ook aangrijpen. Maar dat is vooralsnog niet aan de orde daar heeft Rozenburg een prima bezetting heb ik begrepen. Voorlopig concentreer ik me op de linksbackpositie.”

Wie zijn je voorbeelden?

“Die heb ik eigenlijk niet. Als ik naar voetbal op tv kijk let ik natuurlijk wel op de linkerverdedigers maar echt voorbeelden. Natuurlijk is het mooi om spelers als Ramos en Marcello te zien spelen maar omdat nu gelijk voorbeelden te noemen. In het voetbal ga ik van mezelf uit, daar aan verbetering werken.”

Wanneer is de overstap naar Rozenburg geslaagd?

“Als ik zelf een stabiele plek heb in het eerste team, Als ik het goed naar mijn zin heb met de jongens die daar spelen en als we met Rozenburg kunnen promoveren naar de tweede klasse. Ik kan en hoop bij Rozenburg nog verder te groeien.”

Mitchell de Zeeuw is zijn voetbalcarrière bij Nieuwenhoorn begonnen. Speelde daar tot aan de senioren. Maakte een overstapje naar PFC waar trainer Rob Vuik hem niet goed genoeg vond voor een basis plaats in het eerste team. Na een jaartje vallen en opstaan het zondagvoetbal de rug toegekeerd en bij Vlotbrug onder Tom Larssen gaan spelen. Aan dat tijdperk komt een einde en heeft Mitchell de Zeeuw volgend seizoen het Rood en Geel van Rozenburg om de schouders.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .