Aan doelpunten afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen Rozenburg en Charlois geen gebrek. Na 93 minuten stond er 4-4 op het scorebord. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist Floris van den Heuvel nog een puntje veilig te stellen door de 4-4 van zijn schoen te laten vertrekken. Maar of dat nu genoeg was om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde periode valt te betwijfelen. In ieder geval moeten de rood gelen in de wachtkamer en zullen andere ploegen punten moeten morsen om terug in de race te komen voor de laatste prijs van dit seizoen, winnaar van de derde periode.

Het lijkt een veloren seizoen, maar met die conclusie doen we zeker trainer/coach Mark van Os en assistent Erik van de Ridder te kort. Natuurlijk is de laatste periode, de periode waar het voetbal weer een gezicht moet krijgen op West. Gaat het voetballend beter zijn natuurlijk punten waar het om gaat in het spelletje. Mark van Os is pas sinds januari aan de slag bij Rozenburg en zijn visie en werkwijze hebben ook wat tijd nodig. Rozenburg wilde het seizoen nog kleur geven door de strijd aan te gaan door het winnen van de derde periode. Een meer dan lastige opgaaf, omdat daar wedstrijden moeten en moesten worden gespeeld tegen Botlek, NSVV, Charlois en RHS. Voor een ploeg waar de derde trainer dit seizoen voor de groep staat, en ook wordt geteisterd door blessures op posities die niet altijd dubbel bezet zijn, een bijna onmogelijke opgaaf. Tegen Botlek werd gewonnen, tegen NSVV werd pas verloren nadat Rozenburg met negen man kwam te staan en afgelopen zaterdag in een doelpuntenfestijn op West gelijk gespeeld tegen Charlois. Een puntje dat pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd zeker gesteld. Aanvoerder Bryan van der Laan vond dat zijn ploeg twee punten had verloren. “Een punt is te weinig dat lijkt me duidelijk”, was de aanvoerder duidelijk over de wedstrijd en het vertoonde spel. “Ik denk dat je de hele wedstrijd veel beter bent, constant op hun helft. Dan sta je na 30 seconde al 0-1 achter. Bal er overheen, denk een miscommunicatie in de centrum, gaan er een paar onder de bal door en loop je gelijk achter de feiten aan. Maar goed eigenlijk is er niet zoveel aan de hand. We bleven voetballen en zij moesten het hebben van de lange bal en hopen op de snelheid van hun spitsen. Dat hebben we al meer clubs zien doe tegen ons. Ik kan me niet herinneren dat we van de mat zijn gespeeld dit seizoen. Het zijn altijd fouten van ons die worden afgestraft, vandaag niet voor het eerst. We werden drie keer geklopt op snelheid, daar moet je je dan tegen wapenen dat kunnen die ervaren verdedigers van ons zelf ook zien. Mannetje er achter blijven hangen daar hebben we het in de rust ook overgehad. Gelukkig maken we zelf ook drie goals die eerste helft. Die eerste van Floris was een snel antwoord op de openingstreffer. Prima doelpunt van Mitchell de Zeeuw en zelf mocht ik er ook nog een vrije trap in krullen. Komen ze snel in de tweede helft weer op voorsprong en gaan ze inzakken. Waarschijnlijk hadden wij dat in hun positie ook wel gedaan. Er kan nog van alles gebeuren maar winst vandaag was een goede stap in die derde periode geweest. Onterecht verloren, aan de andere kant tot aan de zestien is het vaak wel leuk maar die laatste stap ontbreekt dan toch tegen de toppers in de derde klasse. Vandaag miste we een echte spits en een aanspeelpunt, iemand die het balletje even vast kan houden. Wel positief blijven bekijken, goed gevoetbald. Als je het vergelijkt met de eerste wedstrijd uit tegen Charlois werden we gewoon weggespeeld. Als je ziet welke stappen wij maken mag je ook wel positief zijn. We geven die derde periode nog niet op.”

De wedstrijd was nog geen minuut oud of Rozenburg stond op achterstand. Balletje over de verdediging van Rozenburg heen vanaf de achter lijn teruggetrokken naar de rand zestien en daar was Rafael Andrade Freire die de 0-1 aantekende. Vier minuten later was het Floris van den Heuvel die voor de gelijkmaker zorgde. Rozenburg speelde met veel druk naar voren en in de 18e minuut moest het daarvoor de tol betalen. De bal werd door Charlois over de verdediging in de vrije ruimte gespeeld en Celcius Grant was sneller dan Jordie de Groot en Charlois aan de leiding, 1-2. Weer was het Rozenburg die met een snel antwoord kwam. Corner Bryan van der Laan voorbij de tweede paal terug voor het doel gebracht door Vince Lissenberg en kwam de gelijkmaker koppend op naam van Mitchell de Zeeuw. Een doelpuntrijke eerste helft waar in de 20e minuut Charlois opnieuw aan de leiding kwam. Een steekpass dwars door het midden waar de verdediging van Rozenburg geen antwoord op had kwam Nayron Mathilda vrij voor Rozenburg keeper Silvio Spiessens, 2-3. Nog voor de rust was het aanvoerder Bryan van der Laan die met een prachtige vrije trap Charlois doelman Linber van der Horst kansloos liet en stond er bij de rust 3-3 op het scorebord. De tweede helft was 5 minuten oud toen de defensie van Rozenburg weer geen antwoord had op een steekballetje van Charlois. Celcius Grant mocht zijn tweede van de middag maken en Charlois voor de vierde keer aan de leiding brengen. Charlois zakte wat in begon de voorsprong meer en meer te verdedigen en nog meer loeren op de counter. Bij Rozenburg kwam Joris van Driel er in voor Mitchell de Zeeuw en mocht Sander Arkenbout voortijdig naar de douche en mocht de jonge Bethslot Woldeamanuel nog wat minuutjes maken. Charlois leek op een overwinning af te stevenen tot in de aller laatste seconde van de extra speeltijd Floris van den Heuvel de gelijkmaker achter Charlois doelman Van der Horst in de touwen joeg.