Aan het jaarlijkse stuivertje wisselen is weer een einde gekomen. De overschrijvingsperiode bij de KNVB is gesloten en kunnen spelers zolang ze nog geen bindende wedstrijd hebben gespeeld voor hun nieuwe club alleen nog maar terug naar hun oude club. Ook het trainerscarrousel draaide weer op volle toeren, nieuwe hoop zeker voor clubs die alles in de handen geven van de nieuwe mannen aan het roer.

Een opvallend gegeven is dat de meeste trainers relatief kort bij een club verblijven. Enerzijds lijkt het kaarsje snel uit te gaan anderzijds komen de toren hoge ambities niet altijd overeen met de uiteindelijke resultaten. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals Edwin de Koning bij Hellevoetsluis. Bij Rhoon stond hij tien jaar aan het roer en nu bij Hellevoet begint hij aan zijn negende seizoen. En zo zijn er nog wel meer. Maar veelal beginnen voetbalclubs elke 2- tot 3 jaar aan een nieuwe periode, overigens vol hoop en vol goede moed. Zo verging het eigenlijk ook Rozenburg de laatste jaren. Natuurlijk ligt het niet alleen aan de clubs, er zijn ook trainers die het snel gezien hebben. Niet helemaal de steun gekregen die ze verwacht hadden of toch niet passen in de cultuur van de club of wat de club uiteindelijk graag wil. En dat laatste is ook van toepassing op spelers. Een nieuw begin in de competitie met meestal 14 clubs, met maar één hoofdprijs kampioen en drie periode titels.

De huidige trainer van Rozenburg, Mark van Os, had geluk, hij mocht een half jaartje proefdraaien. En dat is de meeste trainers niet gegeven. In de keuken kijken van een vereniging is toch wat anders dan een gesprekje met de technische commissies. En in dat half jaartje wordt je meestal niet afgerekend op de resultaten, immers het was opruimen van de puinhopen van de vorige man aan het roer. Al moet je je soms afvragen of die puinhopen zo groot waren. Maar Mark van Os, trainer van Rozenburg, heeft zich ongetwijfeld een beeld gevormd en vanaf nu in het rijtje van trainers die afgerekend worden op de resultaten. Al moeten we de invloed van de trainer/coach niet overdrijven. Elke trainer is afhankelijk van het beschikbare spelers materiaal. En soms heeft een trainer daar invloed op, zeker als de man op de bank langer bij een club verblijft. Op de trainingen heeft een trainer dan wellicht meer invloed, kan patronen inslijpen, standaard situatie trainen en misschien de veldbezetting verbeteren. Maar tijdens de wedstrijden is dat zeker beperkt. Rozenburg trainer Mark van Os heeft ongetwijfeld zijn invloed gehad op de samenstelling van de selectie voor het seizoen 2018 – 2019. Een bijkomend voordeel van dat halfjaartje op West wat Mark van Os nu achter zich heeft. De ambitieuze Mark van Os kan nu bewijzen dat het jaren lang geklungel in de derde klasse, waar Rozenburg maar niet uitkomt, tot het verleden gaat behoren en dat de invloed van de trainer toch groter is dan de meeste supporters denken.

Wat is er nu bij Rozenburg gebeurd de afgelopen weken

Gaan: Stephan van Asperen (Botlek); Mitchell de Zeeuw (Vlotbrug); Joel da Veiga Martins (HVC’10); Sander Arkenbout (gestopt); Lennart Quak (gestopt); Silvio Spiessens (keeper gestopt of lager spelen); Ruud Hakbijl (Vierpolders).

Komen: David van Meggelen (Brielle); Rigilio van Buuren (Nieuwenhoorn); Niels Bekker (Brielle); Johua Stout (Brielle); Wouter Bloodhoofd (keeper Nieuwenhoorn); Dennis Berends (Brielle); Omer Ayyildiz; Sander Kraaijeveld; Ronald Fransen en Rick Otte allen uit eigen gelederen.  

   

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.