Aan de wekelijkse gespreken met Stephan van Asperen komt onvoorzien een einde. De doelman heeft besloten per direct te stoppen met voetballen op West. En daarmee komt ook een einde aan de oprechtheid van een man met een mening en vooral met een verhaal over elke ronde van de competitie, het bekervoetbal en andere belangrijke wedstrijden.

Lees meer: Het laatste gesprek met Stephan van Asperen als doelman van Rozenburg

Met 4-0 de rust in en dan toch nog in problemen komen. Het gebeurde Rozenburg in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen NBSVV. Ook gelijk een nieuwe trainer voor de groep na die wedstrijd. In hoeverre die laatste twee trainingen, voor de winterstop, van invloed zijn op de rest van de competitie? Het toont wellicht de gedrevenheid waarmee de nieuwe trainer Mark van Os aan de slag wil bij Rozenburg. “Het kan heel positief worden opgepakt”, keek de doelman van Rozenburg naar de toekomst. “Maar er is ook nog een keerzijde van de medaille, het team zal het toch moeten doen.”  

Lees meer: Stephan van Asperen: “Je zie geen keepers meer zonder handschoenen”

Voetbal is zeker op het niveau van eerste elftallen ook een beetje voor de toeschouwers. In het betaalde voetbal hadden ze daar het afgelopen weekend al problemen mee. Code rood, ga alleen de weg op als het moet en wedstrijden laten spelen waardoor het publiek toch de weg op moet. Maar ook komend weekend bij de amateurs zal het weer een half programma zijn. Of de grasvelden bespeelbaar zijn is maar de vraag en op kunstgras lijkt het dan wellicht wel mogelijk. Doelman Stephan van Asperen vindt dat uitwijken naar kunstgras maar niets.

Lees meer: Stephan van Asperen: “Uitwijken naar kunstgras, hoe kan je het bedenken”

Belangrijk waren de punten, dat was de tendens van het verhaal na de gewonnen wedstrijd tegen GHVV. En dat Rozenburg het net van de tegenstander weer wist te vinden. Of op West nu het lek boven is zal zaterdag in de uitwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport moeten blijken. Als Rozenburg aan die wedstrijd punten overhoud kan de ploeg van Erik de Ridder langzaam omhoog gaan kijken. Maar los van de vijf treffers die Rozenburg op het conto kon bijschrijven waren er ook drie tegen treffers, waarvan de laatste met doelman Stephan van Asperen in de hoofdrol.

Lees meer: Stephan van Asperen: “Gelukkig was het niet cruciaal”

Hoeveel zit er nog in de gifbeker of hoe diep is het dal waar Rozenburg vertoeft. Ook afgelopen zaterdag tegen Rockanje was het meer dan bedroevend. Op een kil en koud sportpark De Drenkeling waren er met de beste wil van de wereld niet veel lichtpuntjes te ontdekken. Of dat de doelman van Rozenburg geen rood kreeg voor een actie buiten de zestien moet als zodanig worden aangemerkt.

Lees meer: Stephan van Asperen: “We moeten ons denk ik schamen, ik althans wel”

Ook in Numansdorp kon Rozenburg niet winnen. Na 90 minuten was er een duidelijke score, 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het wordt een bijna wekelijks terugkerend verhaal, niet of nauwelijks scoren en elke fout wordt door de tegenstander meedogenloos afgestraft. Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag spraken we nog even met Hans Verhart, die wekelijks op het veld staat met doelman Stephan van Asperen.

Lees meer: Hans Verhart over Stephan van Asperen: “Zo’n keeper moet je onderhoudend trainen”

Het seizoen is nog maar net begonnen en Rozenburg heeft al 14 punten ingeleverd. Ook onder de ad interim trainer Erik van de Ridder liggen de punten niet voor het oprapen. Als we in ons wekelijks gesprek met de doelman goed luisteren en ook nog een beetje tussen regels door lezen is de ommekeer ver weg. In zijn voorspelling heeft de doelman Rozenburg nog nooit op verliezen gezet, maar daar is verandering in gekomen.

Lees meer: Stephan van Asperen: “Hoe je aan een wedstrijd begint heeft niets met kunnen, maar met willen te...

Zelf zijn de wilde haren er bij de doelman van Rozenburg wel een beetje af. Als vader van twee dochters moet hij ook wel een beetje het goede voorbeeld geven. Was hij vroeger nogal eens bij een opstootje op het veld, is dat nu een stuk minder. Maar als je naar de keeper kijkt tijdens de wedstrijden verraad zijn lichaamstaal soms toch wat er van binnen leeft. “Bloedirritant voor mij heeft het wel wat”, vertelde de doelman in ons wekelijks gesprek.

Lees meer: Stephan van Asperen: “Als ze veel scoren mogen ze van mij bloedirritant zijn”

Als we met de doelman van Rozenburg ons wekelijkse gesprek beginnen, is het even stil en dan is de doelman duidelijk ‘Nog geen Halleluja, heb je de eerste helft gezien’ doelde de doelman dat het ook zomaar anders had kunnen uitpakken. Maar uiteindelijk is ook Van Asperen blij met de 5-1 overwinning laat dat duidelijk zijn. Hij plaatst wat kritische kanttekeningen bij vooral de eerste helft waar zijn ploeg niet mocht mopperen.

Lees meer: Stephan van Asperen: “Nog geen halleluja, heb je de eerste helft gezien”

Rozenburg verliest van Pernis en daar mogen de spelers van het vlaggenschip zich zeker iets van aantrekken. Maar daar bleef het niet bij deze week op sportpark West. De tweede nederlaag en de tot nu toe behaalde 4 punten waren aanleiding om vroegtijdig afscheid te nemen van het trainersduo Dennis en Dave Zaal. Binnen de spelers groep was er wat onvrede maar ook de buitenwacht begon zich steeds duidelijker te roeren en werd het een bijna onwerkbare situatie voor Dennis en Dave Zaal. In ons wekelijks gesprek met de doelman van Rozenburg vatte Stephan van Asperen het als volgt samen “De start van dit trainersduo was al niet goed, ze hebben het nog lang volgehouden.”

Lees meer: Stephan van Asperen: “De start van dit trainersduo was al niet goed”

Rozenburg pakte een punt op de Trekdam, of volgens sommige verloor er twee. Maar wie op de Trekdam aanwezig was en een neutrale bril op had zal tot de conclusie zijn gekomen dat een gelijkspel de verhoudingen in het veld weergaf. Overigens deelde de beide ploegen ook vorig seizoen de punten, zowel op de Trekdam de thuisbasis van ’s Gravendeel als ook op sportpark West waar Rozenburg de thuiswedstrijden speelt. Stephan van Asperen was in goeden doen en was een aantal keren belangrijk voor zijn ploeg. Maar in de slotfase moest de doelman zich gewonnen geven vanaf elfmeter.

Lees meer: Stephan van Asperen: “Jorge Campos, dat shirt vond ik echt gaaf”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .