“Een paar dragende spelers zijn hopeloos uit vorm, het lijkt wel of we er geen zin in hebben”, begint de doelman van Rozenburg zijn verhaal. Een man die graag een prijs wil pakken met zijn club, maar ziet dat het vertoonde spel daar tot nu toe geen aanleiding voor geeft. “Misschien dat het zaterdag anders is als de competitie begint. Zoals ik er nu tegen aankijk wordt het een lastig jaar.”

“Ik hou sowieso niet van zoveel wedstrijden spelen. Als je 5 wedstrijden speelt in 10 dagen met wisselende samenstelling en in sommige gevallen al blij moet zijn dat er spelers op de bank zitten kan je je afvragen wat daar de meerwaarde van is. Aan de andere kant spelers moeten ook de kans krijgen om zich te laten zien. Het maakt ook niet zoveel uit of je met de basis elf of zeven of acht speelt, maar er moet wel de wil zijn om te winnen. Voetballen is geen probleem anders speel je niet in Rozenburg 1. We hebben niet tegen de sterkste tegenstanders gespeeld. Als we allemaal 110 procent hadden gegeven, hadden we niet zoveel wedstrijden verloren. En of je dan met 5- of 3- of 1 verdediger speelt maakt niet uit. We wachten kennelijk op de competitie, dat zullen we dan zaterdag moeten laten zien. We creëren dan misschien niet zoveel, maar de kansen die we krijgen verprutsen we hopeloos. We hebben nu 27 doelpunten tegen in de voorbereiding, zoveel hadden we er vorig seizoen over alle wedstrijden niet. We moeten een keeper laten spelen, en die deed het zeker niet slecht, die al jaren niet meer onder de lat stond. Tegen BVCB moest ik geblesseerd blijven staan omdat onze tweede keeper geblesseerd uit een andere wedstrijd kwam. Eigenlijk had ik die wedstrijd helemaal niet moeten spelen. In de tweede helft stond ik er, maar was er van ballen tegenhouden geen sprake. Maar dat is allemaal niet belangrijk, als de spelers van de selectie, wie het ook zijn, gemotiveerd zijn er voor meer dan honderd procent voor gaan, hebben we een ploeg om rekening mee te houden. Anders wordt het een lang en moeilijk seizoen.”

De tegenstanders 2017-2018

Binnenmaas, “Een aantal spelers vertrokken en weer wat bij gekomen, ook spelers die al gestopt waren. Komen van de 2e klasse dus zullen zeker hoge ogen gooien en terug willen door promotie of kampioenschap. Lijkt me een ploeg om meer dan rekening mee te houden. Zeker denk ik een ploeg waar je tegen kan voetballen, zijn nog het niveau van de 2e klasse gewend.” Botlek, “Die heb ik hoog staan. Zoals ik er nu naar kijk de te kloppen ploeg. Nieuwe trainer, wat goeie spelers gekomen en ook al zijn er een paar vertrokken een ploeg die mee gaat doen, zeker.” DRL, Uit de 4e klasse gekomen, handje vol spelers gekomen niet te veel vertrokken. Lastig om een inschatting te maken, ze wonnen in de nacompetitie vorig seizoen van Vlotbrug. Gelijk afschrijven zeker niet, maar een ploeg voor het rechterrijtje. Ploegen uit de 4e klasse krijgen het zeker moeilijk het eerste jaar als ze een stapje hoger spelen. We gaan het zaterdag zien in onze eerste wedstrijd zijn ze de tegenstander. Denk wel dat deze ploeg zich gaat handhaven.”

Voorspelling wedstrijd 1

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

Binnenmaas

3

SV Charlois

-

Rockanje

2

DRL

-

Rozenburg

2

‘s Gravendeel

-

NSVV

2

NBSVV

-

GHVV'13

3

Pernis

-

Zwervers IJVV

3

Zinkwegse Boys

-

Rijnmond HS

2

GHVV, “Ja, zijn wel wat spelers gekomen maar de echte middelen lijken te ontbreken. Ze zullen voor handhaving gaan, maar of dat gaat lukken?” NBSVV, “Beetje het zelfde gebleven denk ik wel wat wisselingen en een paar gestopt dacht ik. Vorig seizoen moeite om weg te blijven van de onderste regionen. Of dat dit jaar beter gaat? NSVV, “Moeilijke ploeg om inschatting te maken. Komen uit de 2e klasse dus sowieso een ploeg om rekening mee te houden. Pernis, “Begint een beetje op een duiventilletje te lijken. Vorig seizoen natuurlijk van alles meegemaakt maar zich toch kunnen handhaven met een sterk gehavend team. Die spelers die halverwege het seizoen gestopt zijn komen niet terug. Weer wat spelers gekomen, kan er geen peil op trekken”. Rijnmond Hoogvliet Sport, “Dat is wel één van de toppers. (hebben ook erg aan de doelman van Rozenburg getrokken, red.) Wat ik er van weet een ploeg die stappen wil maken. Leuke ploeg maar ook een heel aparte ploeg. Verdedigend zijn ze er denk ik sterker op geworden, maar dat dacht ik vorig seizoen ook. Voor mij een grote kanshebber voor de titel.” Rockanje, “Ken ik wel veel spelers. Hans de Heer (trainer red.) heeft het daar wel redelijk neergezet. Gaan zich handhaven.” ’s Gravendeel, “Oude bekende en een meer dan lastige tegenstander. Zullen weer meedoen. Wat spelers er bij, misschien een andere speelwijze. Tegenstander waar we het moeilijk mee zullen krijgen.” Charlois, Lijkt een beetje op een doorgangshuis, eigenlijk niets nieuws onder de zon. Er gaan er veel en er komen er veel geen pijl op te trekken.”Zinkwegse Boys, “Geen idee moet heel erg nadenken waar ze spelen, komen uit de 4e klasse verder kom ik niet. (wel door in de beker, red.)” IJVV de Zwervers, “Een heel wisselvallige ploeg. Komen uit de 4e klasse met niet heel vele versterkingen.”

De keeper over de corner

“Kleintjes bij de paal, die gaan geen potten breken met koppen tegen de boomlange spitsen”. We willen dit seizoen toch wel een puntjes van de sluier oplichten. Van Asperen is geen man die staat te gillen, afspraken gemaakt en dan behoren spelers te weten wat ze bij zo’n standaard situatie moeten doen. Dit keer verteld de doelman over de corner. ”Elroy van Seventer, Jordy de Groot en Maik den Ouden zijn koppers. Die kleunen er in. Op de vijf een beetje schuin naar voren Sander Arkenbout. Arkenbout is een belangrijke pion. Bij een korte corner schuift hij naar voren, halfhoog is voor Sander. Als er een speler vrijkomt is dat maar zo. Ik wil graag de palen bezet hebben. Zelf sta ik ook wel eens verkeerd en als je moet draaien ben je vaak te laat om bij de paal te komen.” Voor de duidelijkheid de keeper bepaald, een speler die roept ‘keeper’ heeft het niet helemaal begrepen. En de Rozenburg doelman twijfelt nooit en springt met opgetrokken knie, als hij komt weet hij precies of hij gaat stompen of pakken.        

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .