“Keeper zijn is niet altijd leuk”, begint de doelman van Rozenburg zijn verhaal nadat hij toch even moest toegeven het verschil zaterdag niet heeft kunnen maken. Als we met de doelman spreken is de kater van afgelopen zaterdag nog niet helemaal verwerkt maar als we in wielertermen spreken het peloton wacht op niemand en zaterdag komt Zinkwegse Boys op bezoek. Een ex vierdeklasser, maar als we naar de resultaten van de afgelopen weken kijken staat dat zeker niet garant voor een makkelijk middagje.

“Ja, ik deed ook wel een duit in het zakje als ik de wedstrijd nog eens de revue laat passeren. Als een spits mist krijgt hij meestal nog wel een kans maar als keeper mist heeft het meestal negatieve gevolgen.”

De keeper over ‘hoever mag of moet je voor je doel staan’

Dat eerste doelpunt in de Leeuwenkuil bij DRL overkomt elke keeper wel een keer. In het moderne voet moet de keeper steeds meer meevoetballen zeker als je met maar drie verdedigers speelt. Als de verdedigers op de middenlijn spelen en soms er overheen moet je als keeper de gat dichten dat ontstaat tussen de middenlijn en het doel. Elke keeper zal daarvoor kiezen om niet constant in een één op één te worden uitgespeeld. “Die bal zat er mooi in, maar het is aan weinige gegeven om tijdens de wedstrijd van eigenhelft de bal zo in het doel te schieten. Het was de eerste keer dat een bal van 50 meter zo over me heen gaat. Als je van de goal wil spelen zal de keeper dat ook moeten doen. Deze jonge had wel een verschrikkelijk goeie trap in zijn benen. Of het was een zondagsschot. Als je bij een steekpass niet steeds verrast wil worden moet een keeper op de rand van de zestien spelen of er zelfs een beetje overheen.”

De wedstrijd

“Als je zo snel op achterstand komt valt je plan al voor een deel in duigen. Die tweede goal mag je me wel aanrekenen. Als je uitkomt moet je hem hebben en zag die hele jongen niet aankomen. Lang verhaal kort dan sta je wel gelijk op 2-0. Keeper zijnde is hartstikke leuk maar elke fout is een doelpunt. Vaak kan ik nog wel iets betekenen voor de ploeg maar zaterdag was het minder zeker ook bij mij. Dan krijg je de 3-0 met een te zachte terugspeelbal, dat gebeurt Sander (Arkenbout, red.) nooit en probeer het dan nog maar eens om te draaien. Die 4-0 ook Elroy wil de bal wegperen en schiet tegen de borst van die jongen aan en die komt vrij voor de goal. Na de omzetting naar 4-3-3 kregen we meer grip op de wedstrijd. Jordie maakt de 4-1 maar die tweede treffer blijft dan te lang uit. Bij de 6-1 stond ik in de midden omdat het een corner was. Misschien had ik twee stappen naar voren moeten maken en de korte hoek dan voor mij was. Ik ga zeker na 7 doelpunten niet wijzen maar werd niet echt geholpen door de rechtsback die had dat schot er ook uit kunnen halen. Motivatie was weg en er was niemand meer die er nog in geloofde. Onbegrijpelijk dat we met vijf man op het middenveld lopen en daar geen overwicht hebben. Maar goed die 2e en die 6e schrijf die maar gelijk op mijn conto.”

Voorspelling speelronde 2

thuis

 

uit

voorspelling

Binnenmaas

-

Pernis

1

GHVV'13

-

SV Charlois

1

NSVV

-

Botlek

3

Rijnmond HS

-

NBSVV

1

Rockanje

-

DRL

2

Rozenburg

-

Zinkwegse Boys

1

Zwervers IJVV

-

‘s Gravendeel

3

De andere wedstrijden in speelronde

De doelman had alleen de voorspelling van de wedstrijd van Zinkwegse Boys tegen RHS goed, de rest was voor hem in ieder geval een verrassing. “Botlek tegen Binnenmaas, knap Binnenmaas komt uit de tweede klasse en wint ruim in Spijkenisse, 2-4. Ook de winst van GHVV’13 tegen NBSVV, in Nieuw-Beijerland werd het 1-5 voor de ploeg van John Stougje. Hoogvliet wint van Zingwegse Boys, 2-4 en de uitslag van DRL tegen ons zullen ook niet velen hebben voorspeld.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 6th. .