Rozenburg verliest van Pernis en daar mogen de spelers van het vlaggenschip zich zeker iets van aantrekken. Maar daar bleef het niet bij deze week op sportpark West. De tweede nederlaag en de tot nu toe behaalde 4 punten waren aanleiding om vroegtijdig afscheid te nemen van het trainersduo Dennis en Dave Zaal. Binnen de spelers groep was er wat onvrede maar ook de buitenwacht begon zich steeds duidelijker te roeren en werd het een bijna onwerkbare situatie voor Dennis en Dave Zaal. In ons wekelijks gesprek met de doelman van Rozenburg vatte Stephan van Asperen het als volgt samen “De start van dit trainersduo was al niet goed, ze hebben het nog lang volgehouden.”

Zwakke vertoning tegen rode lantaarndrager Pernis

“We begonnen best aardig aan de wedstrijd. Maar al vrij snel werd duidelijk dat Pernis wilde vechten voor elke bal. Ze kwamen voor de punten naar ons en hadden tot dan toe nog geen puntje gepakt deze competitie. Je zag gewoon die hebben wat recht te zetten en na afloop zag je dan ook hoe blij ze waren met de punten”, begint Stephan van Asperen zijn verhaal. “In begin dacht ik niet veel aan de hand, we komen snel op voorsprong. Maar de echte wil om te winnen was er bij ons niet. Al kan je nog zo goed voetballen in de derde klasse is er meer nodig dan lekker ballen. Aan kwaliteit ontbreekt het niet. Ik denk dat we zomaar als het om individuele kwaliteiten gaat bij de betere behoren, misschien wel de ploeg met de meeste kwaliteit hebben. Maar daar was tegen Pernis niets van te zien. Minuut later stond het alweer gelijk. Elroy (van Seventer, red.) speelde de bal naar Nick de Bil, die verliest de bal simpel. Die speler van Pernis komt in de midden helemaal vrij. Dat die bal zo snel weer terug komt van het middenveld hadden we niet verwacht. Zelf liep ik naar achteren omdat ik te ver voor me doel stond. Ook nog op het verkeerde been en duiken kon niet meer, die bal was ook snoeihard en konden we op nieuw beginnen. Als je de duels niet win, de tweede bal niet hebt, dan roep je wat over jezelf af. Dan krijgen we een penalty tegen, makkelijk gegeven Vince (Lissenberg, red.) gaat voor de bal maar de scheidsrechter legt de bal op de stip. Als ik dan ook nog kijk hoeveel keer er bij ons iemand wegglijdt dan heb je de warming-up niet goed gedaan, als het zo glad is moet je pinnen zetten. Daar komt ook de winnende vandaan. Jordie de Groot glijd weg en die speler van Pernis kan zo doorkomen, geen houden aan. Dan is er nog kort tijd maar krijgen we geen puntje meer. Lang geleden dat er op West verloren is. Met alle respect voor Pernis, staat er 2-3 op het scorebord. Dat mag niet gebeuren in een thuispot.”

De keeper over de consequenties voor Rozenburg

“Vooral consequenties voor de trainers. Dinsdagavond was er een gesprek met de voorzitter en werd duidelijk wat er al een langere tijd speelde. Uiteindelijk had het bestuur de beslissing al genomen. Resultaten vallen tegen vanaf de voorbereiding de beker en ook in de competitie. Er was al eerder een gesprek geweest tussen een spelers delegatie en het bestuur. Bestuur wilde het toen nog even aankijken en de trainers binnenboord te houden. Dat was na DRL, dan speel je gelijk tegen ’s Gravendeel en verliest van Pernis. Ondertussen werden de geluiden steeds sterker ook van buitenaf. Trainers konden eigenlijk niets goed meer doen. De negatieve geluiden werden sterker en sterker. De start was al niet goed. Tegen het advies van de technische commissie in werd Dennis Zaal in het seizoen 2015- 2016 aangesteld en stapte de TC in de loop van dat seizoen op. Ook een aantal spelers stopte of vertrokken naar andere elftallen. Het was voor de trainers vechten tegen de bierkaai. Van de buitenwacht, 5e colonne of hoe je ze ook wil noemen werd de roep om te stoppen met de trainers steeds groter. Zelfs familie ging er zich in het openbaar mee bemoeien. Dat gaat een stap te ver. Ook bij een deel van de spelersgroep konden de trainers niets goed meer doen. Natuurlijk wil je allemaal spelen, maar als je er 18 hebt, zitten er een paar op de bank. Dan mag je balen dat is wel goed, maar in de spiegel kijken hoort daar ook bij. Ik ben nu 5 jaar bij Rozenburg en ook twee keer op de bank terecht gekomen, niet leuk maar me teruggevochten en toen de kans er was me terug in het elftal gespeeld. Dit tij was niet meer te keren hoe vervelend ook voor Dennis en Dave Zaal. Dan moet je als bestuur deze keuze maken hoe moeilijk ook. Ik vind dat ze het nog lang hebben volgehouden, maar de missie was vanaf de eerste dag af gedoemd te mislukken. Het was beter geweest om na het vorige seizoen te stoppen en met een andere trainer verder te gaan. Toen was er een derde plaats met 55 punten. Het bestuur had de hoop met de versterkingen die zijn gekomen toch mee te doen in de top van de ranglijst. Het werd anders. We gaan voorlopig verder met Erik van de Ridder als trainer. Dit moeten we snel achter ons laten, zaterdag moeten we er weer staan als team.”

De andere wedstrijden in speelronde 4

Rockanje onderuit tegen ’s Gravendeel. “Daar zijn 2 spelers gestopt, spits en de laatste man dacht ik, maar of je dan ook zo moet verliezen is denk ik ook niet goed. Lijkt nu al een lastig verhaal.” Zwervers winnen van Botlek. “Een onvoorspelbare competitie.

Voorspelling speelronde 5

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

Botlek

3

DRL

-

‘s Gravendeel

2

GHVV'13

-

Binnenmaas

2

NBSVV

-

Pernis

2

Rijnmond HS

-

NSVV

2

Rockanje

-

Zinkwegse Boys

3

Rozenburg

-

Zwervers IJVV

1

Vorige week wint Botlek ruim van Rockanje en nu weer onder uit tegen een ex vierdeklasser. Met Botlek gaat het ook nog niet goed. Alleen NSVV en Rijnmond Hoogvliet Sport. Opvallend ook de hoge notering op de ranglijst van GHVV, doen het verrassend goed. Knap werk daar, daar staat denk ik echt een team. Binnenmaas verliest in Numansdorp van NSVV. NSVV lijkt voorlopig de beste papieren deze competitie maar het is nog vroeg.” Bij de voorspellingen had de doelman er 3 goed, natuurlijk gooide hij zelf met zijn ploeg roet in het eten door te verliezen van Pernis, dan had er een nog beter resultaat gestaan. Verder moeten alle perikelen op West nu over zijn en gaat het weer over voetbal, alhoewel er onder Erik van de Ridder ook maar 11 kunnen spelen. Grote veranderingen zullen niet gelijk worden doorgevoerd maar dat er gewonnen moet worden is duidelijk.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .