Ook in Numansdorp kon Rozenburg niet winnen. Na 90 minuten was er een duidelijke score, 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het wordt een bijna wekelijks terugkerend verhaal, niet of nauwelijks scoren en elke fout wordt door de tegenstander meedogenloos afgestraft. Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag spraken we nog even met Hans Verhart, die wekelijks op het veld staat met doelman Stephan van Asperen.

Hans Verhart: “Plaatje Daadje”

“Stephan is met 30 jaar een zeer ervaren keeper, zeker voor de derde klasse. Zo’n keeper moet je onderhoudend trainen. Keepers van rond de 30 jaar hebben meestal een schat van ervaring, als je zo’n keeper nog moet leren wat hij moet doen bij situaties in de zestien is er iets mis gegaan in het voortraject. Stephan is een keeper van plaatje daadje, hij ziet de situatie (het plaatje) en zet dat razendsnel om in een actie (het daadje). Van trainen wordt je beter maar er is wel een verschil tussen een keeper van 20 of van 30 jaar en daar moet je de trainingen op aanpassen. Bij Van Asperen, blessure gevoelig, is het vaak beter dat hij eens een training overslaat om te herstellen in plaats van over de klink jagen. Bij een ervaren keeper moet je kijken naar de gesteldheid en hem zaterdags vol gemotiveerd en vooral fit aan de start krijgen. Natuurlijk zoveel mogelijk trainen, maar altijd oog voor de gesteldheid van een doelman.” Hans Verhart is al jaren lang keeperstrainer en kent het klappen van de zweep als geen andere. Speelde zelf als semiprof bij Sparta, hoofdzakelijk in het 2e elftal, en had de pech dat Pim Doesburg daar de eerste keeper was. Speelde in die tijd in het UEFA team en heeft aan de koninkrijkspelen meegedaan. Bij zo’n keeperstrainer is Van Asperen ingoede handen. Als we Stephan van Asperen naar de vervelendste trainingvorm vragen is hij duidelijk ‘lopen’.

Stephan van Asperen

“Een keeper moet geen rondjes rennen, daar wordt het geen betere keeper van. Speciale keeperstraining en dan aansluiten bij de groep, voor een partijvorm of afwerken. Een keeper moet niet van de zestien naar de zestien lopen, maar ballen tegenhouden. De conditie van een keeper is anders dan van een speler. Een keeper moet snel op kunnen staan en snel liggen dat is wat anders dan veel lopen. Kijk naar onze Jordie de Groot een berenconditie bij lopen, maar bij opstaan liggen opstaan liggen wil ik nog wel eens zien. Daar heb je andere spieren voor nodig, een warming-up oké beetje meelopen kan geen kwaad, maar oeverloos rondjes rennen heeft niet zoveel zin voor een keeper.”

En dan Rozenburg

“Twee tegendoelpunten heeft NSVV tegen tot nu toe en daar konden wij geen verandering in brengen. We kregen wel kansen, maar ze gaan er niet in. Staan we binnen 3 minuten op achterstand. We stonden en staan niet goed achterin. Persoonlijke fouten doen ons de das om en als je er voorin geen bal inkrijgt wordt het lastig. Zaterdag ook, na 3 minuten krijg ik die bal in eerste instantie nog wel naar de zijkant, maar die bal komt terug in de zestien en staat er iemand helemaal vrij. We zijn bezig met wie zijn man het is in plaats van een vrije man te dekken. Tuurlijk heeft NSVV een goede verdediging, maar krijgen toch zeker 5 kansen zonder resultaat en zij krijgen er misschien 3 en scoren 2 keer. Het is simpel, als we ze voorin niet maken en achterin niet tegenhouden verlies je, moeilijker is het niet. NSVV had wel inzet voor elke bal willen gaan en dat missen wij. Met Jordie de Groot in de verdediging gaat het wel weer beter, pech dat we er dan wel 3 tegen krijgen, niet goed voor het zelfvertrouwen. En het had ook nog erger kunnen worden, maar het bleef dan bij 3 tegentreffers.”

Voorspelling speelronde 9

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

Pernis

1

DRL

-

Botlek

3

GHVV'13

-

NSVV

3

NBSVV

-

Binnenmaas

2

Rijnmond HS

-

Zwervers IJVV

1

Rockanje

-

Rozenburg

2

Zinkwegse Boys

-

‘s Gravendeel

3

De andere wedstrijden in speelronde 8

Stephan had er 5 goed voorspeld en leek het een ronde waar geen spectaculaire en onbegrijpelijke uitslagen waren. NSVV heeft de eerste periode, Rijnmond en Charlois blijven winnen en GHVV doet het goed als ex vierdeklasser. De tegenstander van zaterdag Rockanje verloor voor de zesde keer dit seizoen en voor de Oranjehemden wordt het lastig. En Rozenburg zakt naar plaats 10.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .