Voetbal is zeker op het niveau van eerste elftallen ook een beetje voor de toeschouwers. In het betaalde voetbal hadden ze daar het afgelopen weekend al problemen mee. Code rood, ga alleen de weg op als het moet en wedstrijden laten spelen waardoor het publiek toch de weg op moet. Maar ook komend weekend bij de amateurs zal het weer een half programma zijn. Of de grasvelden bespeelbaar zijn is maar de vraag en op kunstgras lijkt het dan wellicht wel mogelijk. Doelman Stephan van Asperen vindt dat uitwijken naar kunstgras maar niets.

Keeper over uitwijken naar kunstgras

“Wie heeft het bedacht, voor Rozenburg betekend dat spelen op veld 4. Ik vind dat helemaal niks. Ik snap de KNVB wel, die willen spelen en het schema handhaven. Maar dat wij vrijwillig uitwijken begrijp ik niet goed. We hebben een tribune, een prachtig terras deels overkapt. De speaker zit naar een leeg veld te kijken en alle reclameborden op een veld waar niet wordt gespeeld. Maar goed de KNVB doet niet zoveel met mijn mening. En ook bij Rozenburg wordt mij zo iets niet gevraagd. Iemand zal het goedgevonden hebben.”

Uitwedstrijd tegen RHS

“Je weet vooraf dat het een zware middag wordt. RHS is een ploeg met veel strijd en veel beleving, dat hebben andere jaren ook meegemaakt en dit jaar was het niet anders. Op dit moment kunnen wij daar niet zoveel tegenover stellen. Vorig jaar was het anders, maar hoe het dit jaar gaat geen idee. Op dit moment hebben we met alle ploegen moeite of ze nu onderaan of bovenaan staan. Elroy als rechtsback had een hele zware middag. Dan kunnen we nog denken aan de verkeerde positie voor Elroy, maar daar is een trainer voor. RHS had het overwicht, gaan voor elke bal er stond een klein mannetje die de kopduels van onze boomlange spitsen wint. Onze verdedigers geven de ruimte, en dat moet dan kennelijk. Bij die eerste goal ook staat er weer een speler vrij. En wij zetten er niets tegenover. We winnen de lange bal niet ook de tweede bal niet dan wordt het tegenhouden. Bij de tweede goal wordt de bal onderweg nog aangeraakt en je ziet dan dat het heel erg lastig wordt. Dan ga je de rust in met 2-0 maar dat hadden er ook vijf kunnen zijn. In de rust wat omzettingen met Elroy van Seventer in het centrum en Vince Lissenberg als rechtsback. Als je naar die derde goal, gaat er een speler twee man voorbij en bij de tweede paal staan ze op een rijtje om de bal erin te schieten. Kijk of we een team zijn? Als je alles verliest is de sfeer altijd wat anders dan bij winst. We maken allemaal fouten, dat moet kunnen. Ik schiet ook wel eens een bal verkeerd en sta ook wel eens verkeerd. We zullen dit toch samen op moeten lossen, maar vraag niet hoe. Als we dat wisten hadden we het al wel gedaan. Zaterdag NBSVV ook al staan ze op de laatste plaats, ook weer lastig.” 

Voorspelling competitieronde 12

thuis

 

uit

voorspelling

Binnenmaas

-

Zinkwegse Boys

1

Botlek

-

GHVV'13

3

NSVV

-

SV Charlois

1

Pernis

-

‘s Gravendeel

2

Rockanje

-

Rijnmond HS

2

Rozenburg

-

NBSVV

1

Zwervers IJVV

-

DRL

1

De andere wedstrijden in speelronde 11

NBSVV – NSVV 0-4 “NSVV blijft het gewoon goed doen. Die hebben maar één doel voor ogen, promoveren en zo snel mogelijk. Nog geen verslapping. Weer de ‘NUL’ en nog maar twee doelpunten tegen. Hoort niet in de derde klasse.” Zinkwegse Boys wint met 6-0 van Pernis. “Dat had ik zeker niet verwacht. Weet niet wat er bij Pernis aan de hand is, maar op zo’n overwinning valt weinig af te dingen.” Charlois verliest van De Zwervers. “Vreemd maar soms heeft het zo zijn redenen. Schorsingen, blessures maar de ploeg is de laatste weken toch een beetje van slag. Twee nederlagen en een gelijkspel.” ’s Gravendeel tegen Botlek gestaakt in de 87e minuut. “Had met een rode kaart of twee keer geel temaken. Opeens de gemoederen op hol. Scheidsrechter wilde niet meer verder. Ik was er niet bij dus weet niet goed wat ik er van zeggen moet.” Rockanje verliest van GHVV. “Ja, en daar heeft Selin Su (oud Rozenburger)20 minuten meegespeeld. Was clubloos en geen verbinding met een club kennelijk en speelt nu bij Rockanje. Een ploeg in moeilijkheden en daar heeft GHVV goed van geprofiteerd.” 

 

 

 

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .