Met 4-0 de rust in en dan toch nog in problemen komen. Het gebeurde Rozenburg in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen NBSVV. Ook gelijk een nieuwe trainer voor de groep na die wedstrijd. In hoeverre die laatste twee trainingen, voor de winterstop, van invloed zijn op de rest van de competitie? Het toont wellicht de gedrevenheid waarmee de nieuwe trainer Mark van Os aan de slag wil bij Rozenburg. “Het kan heel positief worden opgepakt”, keek de doelman van Rozenburg naar de toekomst. “Maar er is ook nog een keerzijde van de medaille, het team zal het toch moeten doen.”

Of het na de winterstop anders gaat zal de toekomst ons leren. Alle kansen voor Rozenburg en haar nieuwe trainer Mark van Os, er zijn immers nog twee perioden te vergeven. Rozenburg heeft weliswaar 5 punten achterstand in de tweede periode, maar dat is op NSVV, die heeft al een periode en lijkt met 7 punten voorsprong in de stand op de ranglijst op RHS op weg naar het kampioenschap. Alhoewel na de winterstop kan het zomaar anders zijn. Dat is natuurlijk ook voor Rozenburg het geval. Met de kwaliteit in de ploeg zit het wel goed nu nog als team gaan voetballen en vooral die kwaliteiten tonen en eruit halen. Doelman wilde er niet meer over kwijt dan “Het is een andere manier van trainen en voetbal beleven.”

Keeper over handschoenen

“Handschoenen zijn erg belangrijk, het is niet meer zo dat er keepers zijn die zonder spelen zo als vroeger. Er zijn heel veel verschillende. Ik wissel niet zo heel vaak van merk en type. Op dit moment Pellatz (oud keeper Sparta die een handschoenenlijn heeft, red.) Ik neem ze ook niet een maatje te groot, fijner als ze goed passen. Er zijn wel keepers die de handschoenen een maatje groter nemen maar ik zie daar het voordeel niet van en ze zitten ook niet zo lekker. Je heb ze in veel verschillende soorten. Maar de meeste bieden gewoon meer grip op de bal en dat is best belangrijk.”

Laatste wedstrijd voor de winterstop tegen NBSVV

“Je weet dat de nummer laatst op bezoek komt. Dan weet je ook dat je moet winnen. We kwamen goed uit de startblokken, alhoewel het wel fouten waren van NBSVV waaruit wij scoren. Het stond goed, we creëerde kansen, zag er soepel uit. Aanvoerder (Elroy van Seventer, red.) gepasseerd en op de bank, Bryan van der Laan de aanvoerder, toch weer een beetje anders. Keeper die verkeerd uitschiet, Jordie de Groot vangt de bal op en ziet de keeper te ver voor zijn doel staan en schiet de 1-0 binnen. De tweede was weer een foutje van NBSVV en wij spelen heel geconcentreerd en straffen die foutjes af, geen vuiltje aan de lucht. Hoe we speelde was eigenlijk alleen maar positief, positief, positief. Natuurlijk zijn er nog dingen die beter kunnen, inzet, durf en we speelde wel tegen de nummer laatst. We waren op weg naar een grote uitslag. Dan maken we ook de 3-0 en de 4-0, geen vuiltje aan de lucht. In de rust spreek je af de nul is nu belangrijk. En dan komt de tweede helft, een heel ander elftal. Ze gingen spelen met een mannetje meer op het middenveld of zo. In ieder geval gingen ze voor alles, stonden op de laatste plaats en 4-0 achter. In plaats van dat we het achter eerst dicht gooien gaan we weer naar voren lopen. Bryan van der Laan die bijna in de spits staat, Vince Lissenberg meer rechtsbuiten dan rechtsback. Ik snap dat best wel het ging zo makkelijk die eerste helft, maar we gingen zo erg uit positie lopen dat je er op kan wachten. We houden het nog een minuut of 10 vol en dan komt de foutenregen bij ons. Sander Arkenbout die de bal in de voeten van de spits schuift, bal verlies aan de zijlijn, wordt niet gevlagd en moet je doorspelen. Dan kan ik de eerste één op één nog tegenhouden maar in de rebound vliegt de bal er toch nog in. Dan denk je nu zijn we waker, maar fout, balverlies, op het middenveld en staat het 4-3 en wordt het onnodig spannend. In de tweede helft was het duidelijk Rozenburg van dit seizoen, kelderklasse van het amateurvoetbal. En NBSVV kwam nog dichtbij een gelijkspel. Zover komt het dan niet en pakken we belangrijke drie punten. Die penalty in de laatste minuut was een lachertje van de scheidsrechter. Bryan van der Laan maakt hem met een prachtige Paneka en de scheidsrechter laat overnemen omdat er iemand van de tegenpartij te vroeg inloopt. Nog nooit meegemaakt. Maar goed de punten zijn op dit moment belangrijk.”

De andere wedstrijden in speelronde 12

Botlek - GHVV 3-1 “Botlek is wel aan hun stand verplicht om te winnen van GHVV” NSVV blijft winnen dit keer van Charlois 2-0. “Knap en ze houden weer de nul. Daar zit het gewoon heel goed, inmiddels 7 punten op de nummer twee, dat zegt genoeg en 2 doelpunten tegen.” Pernis 0-0 tegen ’s Gravendeel. “Op Pernis kan je geen geld zetten. De ene week goed en de andere slecht of veel minder. Wisselvalligheid troef.” Rockanje verliest met 2-6 van RHS. “Wij hebben het er dan moeilijk mee maar de rest niet. Wordt een moeilijk verhaal. Voor Rockanje. Die vliegen er net zo hard uit dan dat ze zijn gekomen.” Zwervers – DRL 2-2. “Ik had het dan wel niet voorspeld maar zo’n uitslag kan.”