Aan de wekelijkse gespreken met Stephan van Asperen komt onvoorzien een einde. De doelman heeft besloten per direct te stoppen met voetballen op West. En daarmee komt ook een einde aan de oprechtheid van een man met een mening en vooral met een verhaal over elke ronde van de competitie, het bekervoetbal en andere belangrijke wedstrijden.

Stephan van Asperen heeft besloten per direct te stoppen met spelen voor Rozenburg. De nieuwe wind die er kennelijk waait op West past niet bij de doelman die vijf seizoenen eerste doelman van de Rood Gelen was, zich voor meer dan honderd procent heeft ingezet en in moeilijke tijden ook punten voor de ploeg heeft gepakt. De trainingsopkomst die eerder met de vorige trainers was afgesproken, zijn geen afspraken die bij de nieuwe trainersstaf en de toekomst van Rozenburg passen. Ook het in de ochtenduren trainen met keeperstrainer Hans Verhard is geen oplossing om de trainingsopkomst te verhogen. “In de Nieuwjaarswedstrijd ben ik buiten de selectie gehouden wegens een te geringe trainingsopkomst”, vertelde Stephan. “Mijn situatie is en was voor andere trainers duidelijk (één oudergezin, vader van 2 dochters, en continudienst, red.), nu gelden er nieuwe regels. Als een speler onder een bepaald percentage trainingsopkomst komt wacht de bank, of zelfs buiten de selectie. Als je vijf jaar lang de kleuren van Rozenburg hebt verdedigd en de trainersstaf net 14 dagen aan de gang is een nogal rigoureuze beslissing, maar wel duidelijk, waarvan de Nieuwjaarswedstrijd dus de eerste was. Ik moet al veel vakantiedagen opnemen en ruilen waar mogelijk om de wedstrijden te kunnen spelen. Er zijn weken dat ik mijn kinderen thuis heb die zijn nog te jong om alleen te laten. We hadden het doel om binnen Rozenburg mijn opvolger binnen de club te zoeken, het lijkt er sterk op dat de doelman voor het volgende seizoen al klaarstaat en niet van binnen de club komt. Natuurlijk is de trainer de baas en neemt uiteindelijk de beslissingen, maar wat overleg en/of uitleg naar ervaren spelers was misschien toch op zijn plaats geweest. Ik had heel graag op een andere manier afscheid genomen van Rozenburg, door de voordeur. Nu wordt ik min of meer verplicht door een zijuitgang te vertrekken van West en dat doet zeer. Maar op de tribune te gaan zitten omdat ik een training hebt gemist of in ieder geval een te laag opkomstpercentage hebt en niet omdat er een betere keeper binnen de selectie is, gaat me te ver en moet ik de eer aan mezelf houden. Als iemand beter is ga ik op de bank, maar niet op deze manier. Daarvoor was ik al die jaren geen vaste waarde voor Rozenburg.”

Natuurlijk zullen we ook binnenkort in een gesprek met de nieuwe trainer, Mark van Os, naar zijn visie en uitleg over het Rozenburg 2018 vragen.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.