Einde voor de Rood Gelen in de Voetbal Rijmond Cup. De mannen van Peter-Marcel Nauta konden met opgeheven hoofd het veld na 90 minuten verlaten. Rozenburg had zich meer dan kranig verweerd tegen de drie klassen hoger spelende ploeg van Peter Wubben, die onlangs zijn contract met Spijkenisse verlengde. Spijkenisse was niet met een gelegenheidselftal naar Rozenburg gekomen en wilde zeker nog een rondje verder in de Rijnmond Cup. Peter Marcel Nauta, coach van Rozenburg, wilde vooral zien hoe lang zijn ploeg mee kon spelen met een hoofdklasser en hoe zijn ploeg er conditioneel voorstaat, vertelde de coach eerder in een interview met sportenrozenburg.

Lees meer: Spijkenisse wint op sportpark West van Rozenburg

We lenen de kop van dit artikel maar even van de trainer/coach van Rozenburg. ‘Het is zoals het is’. En dat wil zeggen Rozenburg doet weer mee voor de prijzen, en dan met de donkere dagen voor de Kerst de vraag, waarom nu opeens wel? Wat is er veranderd, is Peter-Marcel Nauta een succes coach? Waarom lukte het na het vertrek van Wim van der Steene, seizoen 2012 – 2013, niet meer op West. Wim van der Steene liet Rozenburg achter op het randje van de eerste klasse. En wie zich de soap met de scheidsrechter en de penalty series tegen Vitesse Delft in de finale van de nacompetitie nog kan herinneren werd de ploeg, zelfs in de ogen van de neutrale toeschouwer, te kort gedaan. Rozenburg verdiende toen de promotie naar de eerste klasse.

Lees meer: Het is zoals het is, de feiten

Een wedstrijd tegen OVV was in het verleden voor Rozenburg een bekerwedstrijd of een vriendschappelijk potje. Misschien nog een wedstrijdje in de VPR Cup. Maar die tijden zijn voorbij, OVV is als zondagploeg overgestapt naar de zaterdag en inmiddels in de derde klasse tegenstander van Rozenburg. Ook een wedstrijd met oude bekende. Coach Rob Vuik was speler en trainer van Rozenburg. En ook is Yoeri Bak, al dan niet geblesseerd, een speler die jaren lang het shirt van Rozenburg heeft gedragen. Zaterdag geen potje om des keizers baard, maar een pot waar belangrijke punten op het spel staan.

Lees meer: Nog één keer vlammen voor de feestdagen

Een wedstrijd die bol stond van de spanning, zeker aan de kant van Rozenburg. Een titelkandidaat op bezoek op West werkte verlammend op de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Rozenburg kon voor de zevende overwinning oprij gaan en de kloof naar de nummer drie, de gasten uit Oud-Beijerland, op zes punten brengen. Zelfs toen OSV Oud-Beijerland met tien man kwam te staan wisten de Rood Gelen Oud-Beijerland niet op de knieën te krijgen.

Lees meer: Rozenburg morst hele dure punten

Als je bovenin mee wil spelen is het bijna elke week een wedstrijd van de waarheid. Voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta zeker. De ploeg van West kent deze competitie geen makkelijke wedstrijden. En zeker zaterdag als OSV Oud-Beijerland op bezoek komt een wedstrijd waar op voorhand de vonken van af vliegen. Kan Rozenburg in het spoor blijven van koploper Binnenmaas en het gaatje naar de nummer 3 Oud-Beijerland op zes punten brengen. Rozenburg verloor dit seizoen alleen van Binnenmaas op het eigen sportpark en of dat aanstaande zaterdag rond half vijf nog zo is?

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:”Oud-Beijerland moet en Rozenburg mag”

Voor Rozenburg een lastige wedstrijd op sportpark ‘De Kruus’ in Den Bommel, dat stond wel vast . En de weersomstandigheden werkte zeker niet mee. Nat, grauw, koud en voor een handjevol publiek moesten de beide ploegen er nog wat van maken. Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan was duidelijk na afloop. “We kwamen alleen voor de punten”.

Lees meer: Bryan van der Laan:”We kwamen alleen voor de punten”

Zaterdag speelt Rozenburg in en tegen Den Bommel. Een uitwedstrijd die in het verleden altijd lastig was. Maar de laatste ontmoeting dateert alweer van een aantal seizoenen terug. Teams veranderd, maar in beide ploegen beslist spelers die die wedstrijden nog hebben meegemaakt. Den Bommel presteert wisselend dit seizoen. Maar zeker geen ploeg waar je maar even de punten op kan gaan halen.

Lees meer: Den Bommel uit altijd lastig lijkt een cliché

Ook tegen Pernis pakte Rozenburg de volle drie punten op het eigen sportpark West. Het was dan weliswaar niet allemaal goed en glanzend wat er voor het publiek te zien was, maar een 6-0 overwinning vergoedde veel. Rozenburg won afgelopen zaterdag voor de vijfde keer oprij en staat op plaats twee. En wie had dat gedacht voor de competitie begon.

Lees meer: Rozenburg blijft winnen

Voor Rozenburg een moeilijke opgaaf. Na Botlek en Rijnmond, wedstrijden waar Nauta zijn ploeg niet voor hoefde te motiveren, nu een ploeg uit de onderste regionen. De bezoekers van zaterdag op West, Pernis, is een meer dan lastige tegenstander en staan op dit moment te laag op de ranglijst. Rozenburg is niet helemaal ongeschonden uit de strijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport gekomen en zal zeker Jordie de Groot moeten missen.

Lees meer: Pernis op bezoek, een lastige tegenstander op West

Wilde Rozenburg en Rijnmond Hoogvliet Sport afgelopen zaterdag niets cadeau doen, strooide scheidsrechter Ricardo Ditz met geel of hij de hoofdpiet zelf was. Misschien een smetje op de wedstrijd, zeker nadat Jordie de Groot er in de slotfase met twee keer geel vanaf moest. Voor de rest was het vooral genieten op sportpark West voor de neutrale toeschouwers en nagelbijten voor de trouwe aanhang van beide clubs.

Lees meer: De Sint in het land, maar RHS en Rozenburg hadden nog geen cadeautjes ingepakt

Na het verlies van Vierpolders in de inhaalwedstrijd tegen Den Bommel lijkt de eerste periode Binnenmaas niet meer te kunnen ontgaan. Binnenmaas speelt thuis tegen De Jonge Spartaan en opponent Vierpolders, heeft drie punten achterstand, uit tegen Oud-Beijerland. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en zeker niet in de voetbalsport. In theorie kunnen ook Oud-Beijerland en Rozenburg nog wat betekenen in die eerste periode. Maar soms is het verschil tussen theorie en praktijk levensgroot. Het is zaterdag wedstrijdronde 8 de laatste wedstrijd voor het eerste prijsje.

Lees meer: Binnenmaas de eerste periode en Rozenburg tegen Rijnmond Hoogvliet Sport

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 16th. .