“Ik kan het bijna niet geloven”, was de eerste reactie van coach Peter-Marcel Nauta. En hij was ongetwijfeld niet de enige op 15 juni 2019 in Heenvliet tijdens de finale, met als prijs promotie naar de tweede klasse. Of het uit de tenen moest komen, de eerste wedstrijd tegen Kethel Spaland niet, maar tegen OSV Oud-Beijerland en tegen Zuidland had Rozenburg 120 minuten nodig. Tegen OSV zelfs na 120 minuten een penaltyserie. Maar Nauta en zijn mannen maakte het bijna onmogelijke waar. Promotie naar de tweede klasse.

Lees meer: v.v. Rozenburg ‘Het seizoen 2018-2019 in cijfers (deel 3)’

Doelman Wouter Bloothoofd en Sander Arkenbout stonden in 25 van de 26 wedstrijden in de basis. Waarbij aangemerkt dat de doelman de meeste speelminuten heeft gemaakt. Arkenbout werd tijdens de competitie 2018-2019 zeven keer als basisspeler vroegtijdig naar de kant gehaald. De doelman speelde alle minuten.

Lees meer: v.v. Rozenburg ‘Het seizoen 2018-2019 in cijfers (deel 2)’

Rozenburg eindigde het seizoen met promotie naar de tweede klasse. Een geweldig seizoen onder leiding van Peter-Marcel Nauta. Het is inmiddels historie en toegevoegd aan boeken onder het hoofdstuk successen. Een periode was het doel en dat was al ambitieus na de roerige jaren die voorafgingen aan dit seizoen. Komt het succes Rozenburg dan opeens aanwaaien of is er toch iets veranderd op West.

Lees meer: v.v. Rozenburg ‘Het seizoen 2018-2019 in cijfers (deel 1)’

Meer dan verdiend en wat een afsluiting van het seizoen voor Rozenburg afgelopen zaterdag in Heenvliet, waar de Rood Gelen Zuidland versloegen en volgend seizoen in de tweede klasse spelen. De kroon op het werk of de kers op de taart zoals coach Peter-Marcel Nauta het voor de wedstrijd noemde. “Zuidland heeft wat moeite om het spel te maken daar moeten we ze bestrijden en vooral de slag op het middenveld winnen”, was de coach van Rozenburg voor de wedstrijd vol vertrouwen.

Lees meer: Rozenburg maakt het waar

Peter-Marcel Nauta ……Ik kan het bijna niet geloven….. eerste helft was voor Zuidland daarna waren beter meer dan verdiend …. Later meer .......

 

Als Rozenburg de ambitie om hoger te gaan spelen waar wil maken, moet dat zaterdag gebeuren. Zuidland en Rozenburg strijden dan om een plaats in de tweede klasse. Zuidland, is een tweedeklasser, in de strijd tegen degradatie en Rozenburg voor promotie vanuit de derde klasse. Voor Rozenburg was het seizoen 2013-2014 het laatste seizoen, dat de ploeg van West in de tweede klasse speelde. Een seizoen waar de Rood Gelen direct en bijna kansloos degradeerden.

Lees meer: Op de drempel van de tweede klasse

Het einde nadert, nee niet gelijk denken aan het ergste, het gaat over voetbal en het is maar sport of zo als anderen dat vertalen als, het is maar een spelletje. Maar het voetbalseizoen loopt op het einde. Niet voor de Nederlandse Leeuwinnen die beginnen nog aan een WK. Maar voor de amateurs is het na 15 juni toch wel gedaan met het seizoen 2018-2019, zeker voor de zaterdagamateurs. Die dag, 15 juni, ook gelijk de laatste dag van de overschrijvingen, na die datum kan je alleen nog maar terug naar je oude club of met dispensatie verkassen. Altijd spannende tijden voor clubs. Vorig seizoen werd Rozenburg nog geconfronteerd met een flink aantal volgelingen van trainer Mark van Os die door het vertrek van de trainer, hun overschrijving ongedaan maakten.

Lees meer: Waar ben jij op 15 juni 2019 om half drie

Een wedstrijd waar Rozenburg OSV Oud-Beijerland er lang in liet geloven. Een wedstrijd die Rozenburg in de eerste helft al kon beslissen. Maar wel een wedstrijd die een finaleplaats opleverde. “Er was maar één ploeg die recht op de winst had en dat waren wij”, was de winnende coach van Rozenburg Peter-Marcel Nauta blij met het resultaat. Een coach die met dit Rozenburg mogelijk maakt wat voor het begin van de competitie bijna niemand voor mogelijk had gehouden. In de finale tegen Zuidland om een plaats in de tweede klasse.

Lees meer: Bryan van der Laan:“Wat een pot”

Niets belangrijker dan de volgende wedstrijd, zal ook voor Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta het moto geweest zijn op de trainingen deze week. De euforie van het uitschakelen van tweedeklasser Kethel Spaland heeft plaats moeten maken voor het besef dat OSV Oud-Beijerland een lastige klip zal worden. Om die klip te omzeilen zal alles in het teken moeten staan van de wedstrijd tegen OSV. De ploeg uit Oud-Beijerland waar Rozenburg in de competitie thuis een gelijkspel behaalde en uit werd er verloren, is een zware klus. Op sportpark Olympia in Oud-Beijerland was het zelfs een fikse draai om de oren, 6-1. Daar hebben de Rood Gelen wat goed te maken. Nauta zal niet met zijn ploeg naar Oud-Beijerland vertrekken voor weer een pak slaag.

Lees meer: OSV Oud-Beijerland de volgende zware klus voor Rozenburg

Voor sommige ploegen is de vakantie periode al aangebroken, ze waren niet vertegenwoordigd in het toetje van de nacompetitie. Voor anderen was het afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd en is de hoop op een stapje hoger in rook opgegaan. Of zelfs een stapje lager volgend seizen, zoals Pernis die sinds afgelopen zaterdag definitief naar de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse, is afgedaald.

Lees meer: Nacompetitie een feestje voor afvallers, hopende en favorieten

De overwinning tegen tweedeklasser Kethel Spaland is er één waar je mee thuis kan komen. Een geweldig begin van de nacompetitie voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. De cijfers spreken boekdelen, 1-5. Ook al probeerde Nauta het na afloop te relativeren en vooral zijn ploeg met twee voetjes in de klei te houden, was de prestatie van zijn ploeg, op het nieuwe Willem Alexander sportpark, er één die in de annalen van de geschiedschrijving mag worden bijgeschreven.

Lees meer: Rozenburg slaat op de grote trom

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .