De KNVB heeft de voorlopige indeling voor de competitie 2018-2019 bekend gemaakt. Rozenburg speelt weer in de derde klasse D. Een indeling met ploegen waar Rozenburg ook het afgelopen seizoen tegen heeft gespeeld maar ook ploegen die tegenstander waren in een wat verder verleden. Den Bommel, De Jonge Spartaan en Rhoon zijn ploegen uit een verder verleden.

Een makkelijke indeling is het zeker niet voor de bewoners van sportpark West. Naast de 8 ploegen waar in de derde klasse ook het afgelopen seizoen tegen werd gespeeld nog twee kampioenen uit de vierde klasse, OVV en Oud-Beijerland. Den Bommel, Piershil en Rhoon komen uit de tweede klasse, waarvan Piershil te maken had met een complete leegloop aan spelers en met eigen jeugd opnieuw moet/wil beginnen.

Wie zijn de tegenstanders en hoe stonden ze er het vorig seizoen voor:

 

Team

Vorig seizoen

Geëindigd

1

FC Binnenmaas

3e klasse D

3

2

Botlek

3e klasse D

7

3

Den Bommel

2e klasse E (zuid)

12

4

De Jonge Spartaan

3e klasse B (zuid)

6

5

GHVV’13

3e klasse D

9

6

’s Gravendeel

3e klasse D

8

7

Oud-Beijerland

4e klasse H

Kampioen

8

OVV

4e klasse G

Kampioen

9

Pernis

3e klasse D

11

10

Piershil

2e klasse D

13

11

Rhoon

2e klasse D

14

12

Rijnmond Hoogvliet Sport

3e klasse D

2

13

Rozenburg

3e klasse D

6

14

Vierpolders

4e klasse G

2

Rozenburg gaat na alle perikelen van de afgelopen maanden zeker niet als favoriet van start. De selectie lijkt smal, maar heeft Rozenburg wel een surplus aan ervaren spelers Overigens is dat geen garantie, het afgelopen seizoen heeft dat zeker niet in het voordeel van de ploeg gewerkt. Nu is een smalle selectie niet meteen een groot nadeel. Spelers op de bank die bij andere verenigingen een basisplaats zouden hebben is voor trainers vaak niet eenvoudig te managen. Van de versterkingen die Rozenburg naar West wilde halen hebben er 5 hun overschrijving teruggetrokken. Regillio van Buuren, voorstopper/middenvelder is tot nu toe de enige speler die de ploeg, van de nieuwe nog onbekenden trainer, definitief komt versterken. Van Buuren speelde voor Nieuwenhoorn, bij Brielle en SC Voorne. Wouter Bloothoofd, doelman van Nieuwenhoorn heeft ook aangeven met een overschrijving voor Rozenburg te willen spelen. Of daar nog adertjes onder het gras zitten verteld het verhaal (nog) niet.

Als een nieuwe trainer de neuzen in de goede richting kan krijgen, de ervaring in de ploeg op de juiste manier weet te gebruiken en jeugd kan inpassen, een ploeg om rekening mee te houden. Die richting zal dan ook gedragen moeten worden door bestuur, TC en stromingen binnen de club, al dan niet supporters, die het beste met Rozenburg voor hebben. In alle andere gevallen wordt het overleven. Maar misschien is dat wel het doel, een complex met de uitstraling van een eersteklasser en een florerende jeugdafdeling en een eerste elftal spelend in de op één na laagste klasse van het amateurvoetbal, en soms dat zelfs met moeite. Vijf jaar geleden vertrok Wim van der Steene en liet Rozenburg op het randje van de eerste klasse achter en met een andere scheidsrechter in de finale van de nacompetitie zeker als eersteklasser. Rozenburg is vijf jaar verder …..…….. Hopelijk kan de stijgende lijn worden ingezet op West of is de derby tegen Vierpolders straks het spektakel van het jaar. Wedstrijden tegen Quick Boys, Marken, Noordwijk, Lisse, Excelsior Maassluis zijn herinneringen voor mannen met grijze haren, die verhalen zijn voor de bankjes langs de Waterweg of zoals u wilt Het Scheur. Of is er toch nog hoop op sportpark West………. In het voetbaljargon van onze oosterburen is de gevleugelde uitspraak ‘Hoffnung ist das Letzte, was stirbt’.  

 
Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .