Afgelopen weekend speelde Wessel Doorduin een wedstrijd, in zijn leeftijdcategorie, met Oranje tegen Engeland. Het waren wedstrijden rondom het EK CP-voetbal dat op dit moment in Zeist wordt gehouden. Voor het A team is Wessel Doorduin nog te jong en ontbreekt het nog aan de nodige ervaring. Ook al is het moeilijk om door te dringen tot het Nederlands A- team is Wessel toch al op de goede weg en speelde afgelopen weekend zijn derde wedstrijd in het Oranje shirt. Bij de vierde zat Wessel op de bank en kwam niet aan spelen toe, maar de teller staat wel op vier maal in Oranje.

“Jammer dat we met 4-1 hebben verloren”, vertelde Wessel over zijn wedstrijd in Oranje tegen Engeland. “Zoveel beter vond ik ze niet. Zelf heb ik een minuut of twintig meegespeeld. Een mooie ervaring rijker. In de tweede wedstrijd, die we met 3-0 verloren, kwam ik niet aan spelen toe. De coach wilde wat meer ervaring in het team en die wisselingen waren niet in mijn voordeel. Natuurlijk was ik wel teleurgesteld, maar ook op de bank is het mooi om er bij te zijn, al speel je natuurlijk liever. Bij de KNVB teams speel ik rechtsback en voor mijn ontwikkeling als voetballer zou het beter zijn om ook bij Rozenburg op die backplaats te spelen. Daar speel ik meestal in de spits of op de rechterflank.”

Als we goed naar Wessel luisteren zijn er nog wel wat bedenkingen bij de plaatselijke voetbalvereniging of Wessel op die positie een volle wedstrijd kan spelen. In het huidige voetbal is de rechtsback een positie met veel loopwerk en daar wordt in de teams onder 17 best wat gevraagd. Bij coach Lokhoff van de KNVB bij, coach bij het CP voetbal, zijn die bedenkingen er niet. Er zijn natuurlijk wel wat verschillen tussen het voetbal bij Rozenburg in de reguliere competitie ten opzichte van het CP voetbal. Het veld is kleiner en er wordt gespeeld met 7 spelers. Ook in de spelregels zijn er verschillen. Geen buitenspel en een inrol in plaats van een ingooi. “Met die verschillen heb ik niet zoveel moeite”, vertelde Wessel. “Bij het CP voetbal moet je wel oppassen dat je niet te ver naar voren gaat omdat de spits van de tegenpartij niet hoeft in te zakken. Als je daar niet op let staat zo’n speler natuurlijk snel alleen voor de keeper. Maar goed het veld is kleiner dus alle maal nog wel te belopen.”

Wessel is een teamplayer

Wessel Doorduin is een echte teamplayer, heeft zelfkennis, is betrokken en hulpvaardig en kan als dat nodig is zichzelf wegcijferen voor het teambelang. Ook was Wessel al een aantalkeren ballenjongen bij het A- team. Natuurlijk volgt hij de verrichtingen van het A- team tijdens het EK op de voet. Nederland staat in de poulewedstrijden op de eerste plaats. Woensdag 1 augustus speelt Nederland, in Zeist, tegen Ierland en Wessel is daar als toeschouwer zeker bij. Daarna gaat Wessel op vakantie, maar ook tijdens de vakantie toch wel een beetje trainen. Om terug weer aan een nieuw seizoen bij Rozenburg te beginnen. Hopelijk op een plaats waar Wessel zich verder kan ontwikkelen. En volgen er nog meer uitnodigingen voor Oranje. Als de KNVB budget vrij maakt moet het CP voetbal een toekomst hebben. Het is nog niet duidelijk of CP voetbal wel een paralympische discipline blijft. Als die status gaat ontbreken is dat een grote tegenvaller in een sport waar, ook op dit niveau, alles om geld draait. Als CP voetbal de A status verliest wordt het misschien wel moeilijk om met CP voetbal te overleven. Voor Wessel Doorduin te hopen dat, dat allemaal niet gaat gebeuren en hij zijn droom (ambitie) waar kan maken, spelen voor het hoogste team bij het CP voetbal. Naast het voetbal zit Wessel op het Maerlandt college in Brielle en staat het examen jaar voor de boeg. Een best moeilijk jaar voor de Rozenburger. Daarna misschien wel naar het Johan Cruyff college, waar veel aandacht is voor sport. Maar zover is het nog niet, na de vakantie eerst presteren bij Rozenburg en hopen op nog meer uitnodigingen van de KNVB.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .