Nieuwe gezichten op West en vooral een nieuwe man aan het roer bij Rozenburg. En die nieuwe man, Peter-Marcel Nauta begon met een overwinning op tweedeklasser Scoccer Boys. Voor de trainer een mooie opsteker anders staan de krantenkoppen weer vol met ‘Nauta ook geen wonderdokter’ lachte de nieuwe trainer na-afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

“Ik heb zeker wel genoten. De organisatie stond als een huis”, vertelde Nauta direct na de wedstrijd. “We hadden de wedstrijd al veel eerder kunnen en moeten beslissen. Zeker een 3 tot 4 honderd procent kansen gezien, die er ook in mogen. We gaan niet gelijk beginnen met doelpunten maken een probleem is. We zijn net begonnen en we winnen met 2-1. Als je alle wedstrijden met 2-1 wint wordt je kampioen, zo simpel is dat. Ik heb veel goede dingen gezien. Mooie combinatie, veel aan de bal, kansen gecreëerd, organisatie stond goed. In de omschakeling hadden we meer moeten profiteren. We hebben veel jonge jongens mee kunnen laten spelen en die laten zien ‘Hé ben er ook nog’ en dat is alleen maar goed voor de concurrentie onderling. Een hele positieve start in ieder geval. Als je kijkt naar zo’n Jeffrey Bokma, speelt een prima eerste helft deel van de tweede helft ook nog maar fysiek is de omschakeling best wel groot naar een eerste elftal. Maar dat zijn wel jongens die als het marcheert en wij doen goeie dingen met elkaar en je kan ze minuten laten maken, dan maak je de aansluiting ook wat makelijker.” We vragen Nauta ook naar het elftal of hij dat al voor ogen heeft staan zo vroeg in het seizoen. “Natuurlijk heb ik een plaatje in m’n hoofd. Van Jordie de Groot heb ik genoten, fantastisch gewoon. Zou best eens de back kunnen worden. Altijd druk naar voren en hij kan nog veel meer opkomen. Ga er niet te veel op vooruitlopen. Elroy deed het goed samen met Regilio (van Buuren, dit seizoen gekomen van Nieuwenhoorn, red.) Regilio is een aanwinst. Ook Wouter Bloodhoofd is een betrouwbare keeper. Die twee hebben op een ander niveau gespeeld en misschien zijn dat net wel even die kleine dingetjes die het verschil kunnen gaan maken.” Bij Rozenburg waren Bryan van der Laan en Paul Santra afwezig wegen vakantie. Joris van Driel ziek, Maik den Ouden, Rick Tas, Ronald Fransen met een liesblessure niet beschikbaar en ook Onur Zaif moet nog zeker een half jaar revalideren van een knieoperatie. “Ja, we missen best nog wel wat. Maar zeker voor mij goed om te zien dat er wel wat jeugd achterstaat. We hebben genoeg materiaal”, besluit een tevreden ogende coach van Rozenburg zijn verhaal.

Rozenburg kwam binnen 10 minuten op achterstand. Doelman Bloodhoofd wist in eerste instantie de inzet van Scoccer Boys nog wel te pareren maar moest zich in de rebound gewonnen geven. Floris van den Heuvel, goed opdreef, zette Rozenburg weer naast de gasten uit Bleiswijk. Aangever Vince Lissenberg. Rozenburg had het betere van het spel en creëerde kansen. Jeffrey Bokma maar zeker ook Bethlot Wolde Amuel speelde meer dan verdienstelijk. Met nog een half uur op de klokken liet Peter-Marcel Nauta al zijn bankzitters invallen en kon Rozenburg in die fase zelfs de overwinning naar zich toetrekken. Weer was Floris van den Heuvel de doelpuntenmaker. Een zeker ook voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd waar de thuisploeg tevreden op kan terugkijken.

Rozenburg: Wouter Bloothoofd, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Ridilio van Buuren, Sander Kraaijenveld, Stephan van Es, Jeffrey Bokma, Vince Lissenberg, Bethlot Wolde Amuel Nick de Bil en Floris van den Heuvel

Invallers laatste 30 minuten: Mitchel Quak, Liam Kleijwegt, Jeroen Broddel, Julian Tas en Rik Otte.