Een mooie afsluiting van de oefenreeks onderleiding van Peter-Marcel Nauta. Afgelopen dinsdag een meer dan fraaie 5-0 overwinning op De Jonge Spartaan en ook al is de basis smal, Rozenburg heeft voldoende kwaliteit om een rol van betekenis te kunnen spelen in de komende competitie.

Floris van den Heuvel en Sander Kraaijeveld waren als toeschouwer aanwezig op West, de slachtoffers van de oefenwedstrijden. De bank van Rozenburg angstvallig leeg. En de nieuwe trainer van Rozenburg, Peter-Marcel Nauta, moet alleen maar gaatjes vullen. Een prachtige 5-0 overwinning op de oude ploeg van Nauta, waar dit seizoen Hans de Heer het stokje heeft overgenomen van huidige trainer van Rozenburg. De Heer was niet met zijn sterkste team naar Rozenburg afgereisd maar voor een oorwassing van 5-0 moet de gedreven trainer niet naar Rozenburg zijn gekomen. Rozenburg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Bethlot Wolde Amuel was de maker. Een speler waar Rozenburg veel plezier aan kan gaan beleven. Vince Lissenberg en vanaf de penaltystip Bryan van der Laan zorgde voor de ruststand. Op de rechtsbackplaats Jeroen Brobbel die een meer dan prima wedstrijd speelde. Jordie de Groot moest zijn vertrouwde rechtsbackplaats verruilen voor de linkerkant. Rozenburg speelde in een 3-4-3 formatie met Rigilio van Buuren als doorgeschoven centrumverdediger. Rozenburg speelde bij vlagen sterk en kwam tegenstander DJS er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas. En Rozenburg heeft met Wouter Bloothoofd, als DJS nog wat probeerde, een betrouwbare sluitpost. In de tweede helft brachten Vince Lissenberg en Stefan van Es de eindstand op het scorebord. Van Es profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van één van de verdedigers van DJS. Een verdediging die onder druk geen kant op kon. Maar voor die constante druk, daar had Rozenburg afgelopen dinsdag de spelers niet naar. Eigenlijk kwam het gevaar van de opkomende middenvelders en op rechts Bethlot Wolde Amuel. Spits Nick de Bil wacht nog op zijn moment en Stefan van Es had de bijna ondankbare taak om Floris van den Heuvel te doen vergeten en speelde als linkerspits. Voor coach Peter-Marcel Nauta is het bouwen met de middelen die ter beschikking staan, hij heeft part nog deel aan het verleden. Maar de coach brengt wel de rust op West die nodig is. En hopen dat ze op West Nauta niet opzadelen met randzaken. Van een TC mag je verwachten dat die de club kennen en de verborgen talenten in vriendenteams en jeugd de selectie waardevol kunnen versterken weten te vinden. Brobbel en Bokma zijn zeker toevoegingen waar Nauta wat mee kan. Wellicht zijn er ook nog gestopte spelers of spelers zonder een club die waardevol kunnen zijn voor dit Rozenburg. Het lijkt een beetje op puinruimen maar daar doen we de nieuwe coach mee te kort. Maar zelfs met de huidige beschikbare middelen lijkt Rozenburg sterk genoeg voor de derde klasse D. Alleen niet bij elke speler die langer dan 10 seconde op de grond blijft liggen te moeten denken, nee niet nog meer ……..

Van Soccer Boys werd met 2-1 gewonnen, Tegen Xexes 2 kwamen de Rozenburgers er niet aan te pas en verloren met 4-0 en gisterenavond werd DJS met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Twee wedstrijden afgezegd omdat er te weinig spelers beschikbaar waren, HVC’10 en CWO. Floris van den Heuvel en Sander Kraaieveld langer geblesseerd zien uitvallen. Maik den Oude met een vervelende liesblessure niet ter beschikking. Oner Zaif zeker nog tot de winterstop uit de roulatie. Rick Tas voorzichtig zijn eerste minuten gemaakt. ‘Het is zoals het is’ heeft Nauta gezegd. Zaterdag begint de bekercompetitie.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.